• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

user form oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cckastan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
ekde, kullandığımız bir takip listemiz vardır. filtre yerine user form ile arama yapma, yeni kayıtları ve düzeltmeleri user form ile yapmak istiyorum ancak bunların hakkında yeterli bilgim yok. bu konuda vakti olan arkadaşlar yardım talep ediyorum. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanızda zarar verici olduğunu söyleyen bir problem var , sebebini bilmiyorum , belki excel versiyon çatışmasıdır. Ya da daha ciddi bir sebebi olabilir. Resmini ekliyorum , belki sistemciniz bunu inceler ve çözer.

Dosyanızın sayfalarını temiz bir 2010 excel dosyasına kopyalayıp makro kabul edebilir şekilde onu da ekledim.

Ekli dosyalar

• sorun .jpg
    sorun .jpg
    321.4 KB · Görüntüleme: 9
  • KENTSEL TAKİP.xlsm
    KENTSEL TAKİP.xlsm
    18.5 KB · Görüntüleme: 19
Dosyanızda zarar verici olduğunu söyleyen bir problem var , sebebini bilmiyorum , belki excel versiyon çatışmasıdır. Ya da daha ciddi bir sebebi olabilir. Resmini ekliyorum , belki sistemciniz bunu inceler ve çözer.

Dosyanızın sayfalarını temiz bir 2010 excel dosyasına kopyalayıp makro kabul edebilir şekilde onu da ekledim.

şu anda bahsettiğiniz durumun ortadan kalkmış olması gerek. ilginiz için teşekkür ederim

şu anda bahsettiğiniz durumun ortadan kalkmış olması gerek.

Bir başlangıç ekledim , şimdilik ilk sayfaya userform oluşturuldu.

1- Beklentiniz buna benzer bir şey mi ?
2- Satırların solunda satırı ya da dosyayı tanımlayacak TC kimlik no gibi benzersiz bir şey görmedim. Bir dosyayı BUL ile userforma çekmek ve üzerinde işlem yapmak için o benzersiz tanım ne olmalı ? İsimler derseniz o da mükkerrer ama başka kişiye ait olabilir ve kodlar sapıtabilir.
3- Bir dosyaya ait scanlanmış evrakları o kişiye ait otomatik açılan bir klasöre depolamak gibi
bir işlev size kolaylık sağlar mı ?

Diğer tuşlar şimdilik çalışmaz ya da hata verir , zira dosyanın benzersiz tanımlayıcısı yok.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bir başlangıç ekledim , şimdilik ilk sayfaya userform oluşturuldu.

1- Beklentiniz buna benzer bir şey mi ?
2- Satırların solunda satırı ya da dosyayı tanımlayacak TC kimlik no gibi benzersiz bir şey görmedim. Bir dosyayı BUL ile userforma çekmek ve üzerinde işlem yapmak için o benzersiz tanım ne olmalı ? İsimler derseniz o da mükkerrer ama başka kişiye ait olabilir ve kodlar sapıtabilir.
3- Bir dosyaya ait scanlanmış evrakları o kişiye ait otomatik açılan bir klasöre depolamak gibi
bir işlev size kolaylık sağlar mı ?

Diğer tuşlar şimdilik çalışmaz ya da hata verir , zira dosyanın benzersiz tanımlayıcısı yok.

1- evet hocam bu formda bir kullanıma ihtiyacım var.
2- ada parsel, ykn(yapı kimlik numarası), isim soyisim, müteahhit gibi aramaların hepsini kullanıyoruz. bir ada parselde aynı isim soyisim gibi bilgilerle iki yapı sahibi olması çok düşük ihtimal ama tabi kod kısmı için sakıncasını bilmiyorum. önemli koşullardan biriside yapı durumuna göre yani başvuru,röleve alındı,verildi,onaylandı gibi durumlar lazım oluyor toplu görebilmek ve plan yapabilmek için.
3- her kaydın bir dosyası bulunuyor. içerisinde yapı hesapları fotoğrafları ve yapı sahibinin gerekli taranmış evraklarının bulunduğu.

benzersiz tanımlayıcı olarak yapı kimlik nuamrası kullanılabilir, her yapı için bir özeldir ancak; röleve alındı kısmından sonra yani çizimleri hazırlanıp hesapları yapıldıktan sonra ve gerek evraklar tamamlandıktan sonra sisteme giriş yapıldığı için durumu "verildi" olarak değiştiği kısımda kayıt ediliyor.

örneğin; buraya kayıt ettiğimiz isim için kendisi bir konumda otomatik klasör açarsa iyi olabilir.

Herşeyden önce C: altında bir klasör açın ve ismini " donusumevrak " olarak değiştirin.

4 Numaralı mesajın ekindeki dosyayı güncelledim ve ilk sayfanın işlemlerini sanırım hatasız yapar durumda .

Formda kaydet sil bul değiştir tuşları ile klasör aç tuşları var. Ayrıca bir de listbox var.

Herşeyden önce benzersiz numara dosyayı karışıklık olmadan tanımlayabilmeli, anlatımınıza göre YK no gerçek bir tanımlama ve TC den daha hassas, zira bir kişinin iki binası düşük olasılıkla da olsa olabilir. Bunun yararı tam isabet dosya işlemi yapabilmek , boyle bir tanımsızlık durumunda ise dosyalardan hangisi diye aramak gerekir. Yani daha dosya açarken benzersiz bir tanımı olmak zorunda.

kaydet bul sil değiştir işlemleri malum , bir dosya kaydını bul ile ya da listboxta TEK tıkla textboxlara alıp işlem yapabilirsiniz.

Listboxta bir dosyaya CİFT tıkladığınızda o dosyaya ait bir alt klasör , dönusumevrak dosyası içine açıyor ve mukerrer açmıyor. Şu an YK NO listenizde boşlar var , dolayısı ile isimleri baz aldım , ancak bu da sayısala dönüşüyor. Belki eldeki dosyaya bu sayıyı vermek istersiniz belki isim yada YK olsun istersiniz. Bundaki kararınıza gore onarma yaparız daha sonra ama ;

Dosyadaki boşlar da mükerrerlik içerir, dolayısı ile baya bir düzeltme yapıp daha sonra dosyayı yüklerseniz , altklasör konusunu tamamlamış ve sayfa3 konusuna geçebiliriz.

Son düzenleme:
teşekkürler. ancak yeni kayıt ettiğimi formda göremiyorum ve orijinal şablonda ki değişiklik, hücre kodlarında bir hataya neden olmuş sanırım. çünkü tarihleri kendisi otomatik atıyordu herhangi bir unutma olasılığına karşıt. sanırım sıfırdan bir girişimde bulunulsa daha uygun olacak. sizin acceess de yapmaya çalıştığım dosyayı da görmenizi isterim. bu dosyada arama kısmını yapamadım. basit bir arama şekli gerekiyor ofis deki diğer arkadaşlarım için.

Ekli dosyalar

Kodda 1 kaydırma olmuş , düzeltilen V3 versiyonunu ekledim .

Keske bu access detaylarını daha önce excel ile beraber verseydiniz , bunlar zaten ikinci adım otomatik işler konusuydu. Formüllere gelince onlar da sorun değildi.

Orijinal dosyanızda kaynağı belirsiz sorun olduğunu , resimle göstermiş sayfalardan sadece dataları temiz bir dosyaya çektiğimi söylemiştim. Orijinal dosyanızı çalıştırmak mantıklı değil .

Sıfırdan bir girişim daha olabilir excel ya da access üzerinde. Ancak sizin gönlünüz sanıyorum access üzerine , ancak ben o konuda iyi sonuç çıkaracağımı düşünmüyorum . Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Kodda 1 kaydırma olmuş , düzeltilen V3 versiyonunu ekledim .

Keske bu access detaylarını daha önce excel ile beraber verseydiniz , bunlar zaten ikinci adım otomatik işler konusuydu. Formüllere gelince onlar da sorun değildi.

Orijinal dosyanızda kaynağı belirsiz sorun olduğunu , resimle göstermiş sayfalardan sadece dataları temiz bir dosyaya çektiğimi söylemiştim. Orijinal dosyanızı çalıştırmak mantıklı değil .

Sıfırdan bir girişim daha olabilir excel ya da access üzerinde. Ancak sizin gönlünüz sanıyorum access üzerine , ancak ben o konuda iyi sonuç çıkaracağımı düşünmüyorum . Kolay gelsin.

ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. çok işime yaracak yardımlarınız bulundu. iyi çalışmalar.

Geri