• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

User Form düzenleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hb3102
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
Merhaba Ömer Bey nasılsınız
Ekteki dosyada birkaç eksiğim var.
1-User formlara veri girişi yaptığımda tutar ve tarih (Ekran Alıntısında Sarı renkli alanlar) bölümlerinde hatalı bilgi getiriyor.Örneğin tarih 05.01.2018 yerine 01/05/2018 olarak geliyor.

2-Beyanname kayıt bölümünde yeni veri girişi yaptığımda kaydet dediğim zaman satıcı firmanın bilgilerini beyanname ücreti kısmına yazıyor.

3-Herhangi bir kayıdı silmek istediğim zaman çok bekletiyor.
Sanırım For sira = 2 To Cells(65536, "B").End(xlUp).Row sorun burada

4-Fatura kur dan sonraki verileri getirmiyor.

Şimdiden ilginiz için teşekkürler

Ekli dosyalar

• İbt 2018 Dosya.xlsm
    İbt 2018 Dosya.xlsm
    106.4 KB · Görüntüleme: 14
  • Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    21.2 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Merhaba Sayın hb3102.
Ekli belgede biraz değişiklikler yaptım ama istenilenlerin tümü karşılandı mı tam olarak kontrol etmedim.
Belgenin yeni halini deneyip, aksaklıkları TEK TEK söylerseniz tekrar bakarım.

İlave not: Belge güncellendi 08.02.2018 18:52
.

Ekli dosyalar

listbox ta seçili veriyi sayfada bulup textbox a aktarma

arkadaşlar merhaba forum u kullanmada yeniyim, yardımcı olursanız sevinirim. beden eğitimi dersi için sporcu takip gibi bir program hazırlamaya çalışıyorum. umarım açık ve anlaşılır bi şekilde anlatabilirim.
"U21", "U19","U17" gibi takımlar oluşturdum.her takım için bir sayfa oluşturup o takımdaki öğrencileri ve tc kimlik no larını ekledim. Bir de "tüm öğrenciler" diye bir sayfa oluşturdum ve tüm takımlardaki öğrencileri ad, soyad,tc,babaadı,adres vs gibi detaylı bilgilerini de bu sayfaya girdim. Takımları Form1 de listbox aracılığı ile listeliyorum. Örneğin U21 butonuna bastığımda listbox a U21 sayfasındaki öğrencileri getiriyor. daha sonra istediğim ise şu: U21 listesinde seçtiğim öğrenciyi tc kimliğine göre "tüm öğrenciler" sayfasında bulup tüm bilgilerini(ad, soyad,tc,babaadı,adres vs) yeni bir formdaki textbox lara aktarmak istiyorum. ama başaramıyorum :( uzun zamandır kodlama üzerine çalışma yapmıyordum baya unutmuşum yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba Ömer Bey ilginiz için teşekkürler daha önce sizin yardımınızla birkaç program yapmıştım.
Konuyu burada açmamın sebebi ise forumda benzer konuyu 2 defa açtım fakat Cems adlı kullanıcı dışında yardımcı olan olmadı.Tam olarak programı istediğim gibi yapamadım.

Tekrar merhaba.

Önceki cevabıma eklediğim belgeyi deneyip, olumlu/olumsuz olmak üzere;
istediğiniz hususlar ( TEK TEK ) düzelmiş mi düzelmemiş mi diye geri bildirimde bulunursunuz
diye yazmıştım ama hala eklediğim belgedeki düzenlemeyle ilgili bir şey söylememişsiniz.
.

Dosyada düzeltme yapılacak konular

Merhaba Ömer Bey yapılmasını istediğim aşağıdaki gibidir.
1-Tarih formatı gg.aa.yyyy şeklinde olacak
2-Tutar girilen bölümler örneğin 12.123,75 şeklinde olmasını istiyorum.
Veri girişi yapılan yerler metin olarak ayarlı olduğu için ben rakam girdiğim zaman ekran alındısında gördüğünüz gibi çıkıyor.
EKRAN ALINTISINA yapılmasını istediklerimi yanlarına yazdım.

1-User formlara veri girişi yaptığımda tutar ve tarih (Ekran Alıntısında Sarı renkli alanlar) bölümlerinde hatalı bilgi getiriyor.Örneğin tarih 05.01.2018 yerine 01/05/2018 olarak geliyor.DÜZELTİLMEDİ

2-Beyanname kayıt bölümünde yeni veri girişi yaptığımda kaydet dediğim zaman satıcı firmanın bilgilerini beyanname ücreti kısmına yazıyor.DÜZELTİLDİ.

3-Herhangi bir kayıdı silmek istediğim zaman çok bekletiyor.
Sanırım For sira = 2 To Cells(65536, "B").End(xlUp).Row sorun burada DÜZELTİLDİ.

4-Fatura kur dan sonraki verileri getirmiyor.DÜZELTİLMEDİ

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    21.2 KB · Görüntüleme: 11
  • İbt 2018.xlsm
    İbt 2018.xlsm
    123.6 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
2 numaralı cevap ekindeki belge yenilendi.
Sayfayı yenileyip, yeni belgeyi indirerek denemeler yapınız.

ListBox'un sütun genişliklerini UserForm_Initalize kod'unda aşağıdaki sayıları değiştirerek uygun genişlikleri elde edecek şekilde kendiniz düzenlersiniz.
.
Kod:
ListBox1.ColumnWidths = "36;40;50;85;86;60;70;60;60;60;60;60;70;70;60;70;50;50;50;50;40;40;40;60;60"

Ömer Bey ellerinize sağlık çok teşekkürler

Kolay gelsin.

Geri