• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

useform oluşturmak için yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Hocalarım ben excele sıfırdan başladım ve şu anda useform oluşturma aşamasına kadar geldim.şu anda yapmaya çalıştıgım labelları yerleştirdim karşılıklarına isim ve A , B ve C sınavlarını seçecekleri list boxları koydum altada commandButton ekliyorum kod girişlerini yapamıyorum.yardımcı olacak arkadaş ve hocalarıma şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba, formda yapmak istediğinle ilgili bir çok örnek dosya var. Öncelikle formda kullandığın listboxların yerine combobox kullanmanı altında da sonucu görüntülemek için bir tane listbox eklemeni tavsiye ederim.
2 Adet combobox ekle bir tanede biraz büyükçe listbox ekle alttaki kodları userformun kod bölümüne kopyala.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
ListBox1.Clear
ListBox1.ColumnCount = 4
ListBox1.ColumnWidths = "70;50;50;50"
S = 0
For i = 3 To 13
If i = 3 Or Cells(i, 2).Value = ComboBox1.Text Then
    ListBox1.AddItem Cells(i, "B")
    ListBox1.List(S, 1) = Cells(i, "C")
    ListBox1.List(S, 2) = Cells(i, "D")
    ListBox1.List(S, 3) = Cells(i, "E")
S = S + 1
End If
Next i
End Sub

Private Sub ComboBox2_Change()
ListBox1.Clear
ListBox1.ColumnCount = 2
ListBox1.ColumnWidths = "70;50"
S = 0
For i = 3 To 13
    ListBox1.AddItem Cells(i, "B")
    ListBox1.List(S, 1) = Cells(i, ComboBox2.ListIndex + 3)
S = S + 1
Next i
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "b4:b13"
ComboBox2.AddItem "A"
ComboBox2.AddItem "B"
ComboBox2.AddItem "C"
End Sub

Kodların mantığını anlamaya çalış ve sitede arama yap.

teşekkür ederim

prmts yardımların için teşekkür ederim bana gönderdigin kodlar üzerinde oynayarak ne işe yaradıklarını anlamaya çalışıyorum.comboboxın üstsırasını boşbırakmak için ne yapmam lazım geri dönmek için son olarak onuda sorsam çok olurmuyum

ilgin ve yardımların için teşekkürler

prmts yardımların için teşekkür ederim bana gönderdigin kodlar üzerinde oynayarak ne işe yaradıklarını anlamaya çalışıyorum.comboboxın üstsırasını boşbırakmak için ne yapmam lazım geri dönmek için son olarak onuda sorsam çok olurmuyum

ilgin ve yardımların için teşekkürler

Mantığını kavrayabilmeniz için iki şekilde comboboxa veri alma yöntemini uyguladım.

Kod:
ComboBox1.RowSource = "b4:b13"
ComboBox2.AddItem "A"
ComboBox2.AddItem "B"
ComboBox2.AddItem "C"

İlkinde RowSource yöntemi bunu anlamışınızdır. İkincisi ise additem üst satırı boş bırakmak için en üste ComboBox2.AddItem "" ekleyin. Kodları değiştirerek öğrenirsiniz tabi, takıldığınız yeri sorun ancak sitede arama yapmayı ihmal etmeyin.

Yardımların için teşekkür ederim

teşekkür ederim çok işime yaradılar verdin kodlar kodlarla oynayarak daha degişik şeyler yapıyorum.

prmts ve diger hocalarım ulaştıgım bu tablo üzerinde bir useform oluştumaya çalışıyorum bilgileri combobox ile tek tıkla erişmek için kodları beceremedim en güzel şekilde sizce nasıl yaparım

Saygılarımla
şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

hocalarım ve degerli adminlerim ben excele yeni merak sardım çok güzel şeyler yaptım şimdi de bi tablo oluşturdum ve bu tablo da kendime useform oluştumak istiyorum sizce bu bu formu nasıl yapmalıyım ve neler olmalı 5 tane combobox yeterli olurmu ve bide frame eklemek istiyorum yardımlarınız için teşekkürler.Şimdiden

1 Userformunuz ve üzerinde combobox nesneleriniz var, ama, yapılmak istenilen ne ? Bu pek anlaşılmıyor.

Daha kolay ve isabetli yardımlar alabilmek için, sorularınızı / sorunlarınızı daha net anlatmanız gerekir.

ExcelF1 yardımın için teşekkür ederim

benim yapmak istedim bu tabloya göre en güzel useform nasıl oluşturulur. sadece bana kodları ile useformu düzenlemeniz ben zaten üstünde ögrendiklerimi çalışarak daha da ilerlemeye çalışıyorum.bide aklıma frame ekleyip onda ilk üçü göstermek takım lideri bazında.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba,

En güzel formun oluşması için akış şemasını anlatmanız gerekir. Bizleri sihirbaz zannediyorsunuz sanırım. Bu şekilde sonuca gitmeniz zor görünüyor. Yeterli açıklama ile yardım almanız kolaylaşır. Yani kafanızdan geçenleri kelimelere dökmeniz gerekiyor.

sagolun

Enbaşta zaman ayırdıgınız için çok teşekkür ederim useformu ben zaten oluşturmaya başladım yalnız benim istegim oluşturulacak form ne şekilde olursa güzel olur bu formu ben işyerimdeki bi çalışma için örnek göstericem kurumsal bir şirket çalışanları için kendime göre uyarlamak istiyorum bunun içinde şablon olarak nasıl bi form olmalı.ayrıca korhan bey dedigim gibi çalışmalarınızı samimiyetle inceliyorum teşekkür ederim.

Merhaba,

Ben hala nasıl bir çalışma yapmak istediğinizi anlamadım. Form hazırlamak işin en kolay tarafıdır. Siz asıl form ile nasıl bir veriyi yönetmek istiyorsunuz onu açıklamalısınız.

Mesela;

Fatura takip işlemleri
Stok takip işlemleri
Muhasebe takip işlemleri

Bu örnekler daha da çoğaltılabilir. Bize bu gibi detaylar vermeniz gerekiyor. Yoksa hep boşa kürek çekiliyor.

Veya şöyle ifade edeyim.

Neden 5 tane Combobox koydunuz ? 1.combobox ile neyi ekrana getirmek istiyorsunuz ? Combobox'tan veriyi seçtiğinizde listbox'a veriler yerleşiyor, peki listbox'ta ne yapmak istiyoruz. Listbox'a tıklayınca veri bir yere mi kaydedilecek ? vb...

Siz ne yapmak istiyorsunuz ki, en güzel form olsun ? Bilmiyorum analatabildim mi.

Yeniden düzenledim

demek istediginizi anladım ve formu yeniden düzenledim ve ekte gönderiyorum
Zmana ayırdıgınız şçşn çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın berkan1,

Kusura bakmayın, sanırım anlatmak istediğimizi tam ifade edemedik. Zira anlatmak istediğinizi anlayamıyorum.

Şahsım olarak, yardımcı olamayacağım için kusura bakmayın. Kolay gelsin...

Merhaba,

Israrlarımıza rağmen form ile ne yapmak istediğinizi ifade etmiyorsunuz. Bu şekilde size nasıl yardımcı olmamızı bekliyorsunuz.

Formu ekleyip kenara çekiliyorsunuz. İnsan kısa açıklamalarla karşısındaki kişileri yönlendirir.

Hani derler ya;

Ağzınızdan dirhemle laf alıyoruz.

Sizinkide o hesap oldu.

teşekkür ederim

en başta ben yeni oldugumu ve kendimi geliştirmeye çalıştıgımı belirtmiş tim comboların çalışması dediginiz gibi oluyorsa yeni shette onay bazında sıralamaya koyması olabilir bende tam olarak bilemiyorum ben zaten ugraşıyorum ayrıca sizden de sadece kaba taslagı oluşturmanız.tekrar teşekkür ederim

Merhaba,

Sizinle anlaşamayacağız. Umarım dilinizden anlayan bir üyemiz yardımcı olur.

Kolay gelsin.

Excelde neler yapılabilecegini tam bilmedigim için bu kadar zorluk oluyor benim istedigim listboxta MT ve TakımLideri bazında verilerin sıralanması ve dediginiz gibi oluyorsa sheet2'ye listboxtaki veriler isteyince sıralansın bide frame içinde ilk on mt onay bazında sıralanmasını istiyorum.şimdi ben ilk iki işlemi yapabiliyorum dediginiz gibi frame ve sayfa aktarılması işlemlerini yapamadım ilginize teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri