• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ürünlerin isimlerini ve adetlerini toplu halde görebilirmek

Excel Vers. ve Dili
excel office 2007
Türkçe
merhabalar,
Bir sayfada bir ay içinde aynı isimden çeşitli zamanlarda ürün alınmış ve adetlenmiş,bu sayfada 100 çeşit ürün var ve bu ürünlerin isimlerini ve adetlerini toplu halde görebilirmiyim, nasıl bir formul yazabilirim.
örnek ;
ürün adet
aa 5
b 2
c 7
aa 4
c 3
b 8
aa 4

Pivot table kullanarak yapabilirsiniz. Bunun için siteden veya Googledan arama yaparsanız nasıl kullanıldığını anlatan video veya konu bulabilirsiniz.

merhabalar,
Bir sayfada bir ay içinde aynı isimden çeşitli zamanlarda ürün alınmış ve adetlenmiş,bu sayfada 100 çeşit ürün var ve bu ürünlerin isimlerini ve adetlerini toplu halde görebilirmiyim, nasıl bir formul yazabilirim.
örnek ;
ürün adet
aa 5
b 2
c 7
aa 4
c 3
b 8
aa 4

.

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

Toplama Ve Sayma

Sumproduct-Topla.Çarpım Fonksiyonu ve Uygulamaları

VERİ TABANI FONKSİYONLARI UYGULAMALARI

Burdaki örnekleri inceleyin.

.

Evet var. Ama siz geniş kapsamlı vermişsiniz, ben ise beyfendinin istediği formülü doğrudan verdim. Burada amaç paylaşmak değil mi? Bizde bunu yapıyoruz. Neden tepki gösterdiğinizi anlamıyorum.

Bir kişi yardımcı oldu diye bir başkası olamaz mı?

Evet var. Ama siz geniş kapsamlı vermişsiniz, ben ise beyfendinin istediği formülü doğrudan verdim. Burada amaç paylaşmak değil mi? Bizde bunu yapıyoruz. Neden tepki gösterdiğinizi anlamıyorum.

Bir kişi yardımcı oldu diye bir başkası olamaz mı?

.

Benim tepkim, aynı şeyleri verip, buna paylaşmak dendiğinde ortaya çıkıyor.

Değişik bir şey verir ve herkes bir şeyler öğrenirse buna paylaşmak denir. Veya yararlanmak denir.

Aksi takdirde, papağan gibi aynı şeyleri söyler dururuz. Bununla öğrenmek değil, öğretmek değil sadece mesaj kirliliği yaratmış oluruz.

.

.

Merhaba süzme işlemleri yaparak ürün miktarlarını toplamak istiyorum . Sayın yurttaş ın yapmış olduğu çalışmayı inceledim. Ama için çinden çıkamadım .Şu formüldeki =ALTTOPLAM(9;D5:D10) 9 un anlamını çözemedim . Benim satır sayım 420 de son ürün var . Başka bir örnekde aynı formülde 109 yazıyordu. Ben o değişkeni ne olarak yazabilirmm .Yardımcı olursanız sevinirim.

Önceki mesajımdaki soruma yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

Geri