• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ürünler ve Özellikleri Arasında Eşleştirme yapma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar merhaba

Sayfa 1de stok isimleri ve sayfa 2deki özelliklerimleri eşleştirmek istiyorum. Özellik zaten stok kartının içerisinde yazılı ancak farklı kişiler tarafından uzunca bir zamanda kartlar açıldığı için biraz karmaşık bir yapı olmuş. Özellikleri stok isimleri ile nasıl eşleştirebilirim?

Ekli dosyalar

Nasıl bir sonuç istiyorsunuz?

Sayfa 1 de stok adları yazıyor, bu sayfada b sutununa sayfa 2 deki özelliklerin getirilmesini istiyorum. ancak tabi sayfa1deki hücrelerin içerisinde sayfa 2deki verileri bulmasını istiyorum.
örn; #5 ÇIFT YÖNLÜ BRILLANT BLACK NIKEL KELEBEK yazan bölümün yanına b sutununda "BRİLLANT BLACK NİKEL" gelmesini istiyorum. eğer kriter uymassa boş kalsın b sutunundaki yer

Bunu yapmak çok zor çünkü, aranan veri "BRİLLANT BLACK NİKEL" ama sayfa1'de bu özelliğin olduğunu tahmin ettiğim veriler genel olarak "BRILLANT BLACK NIKEL" şeklinde girilmiş. Aynı şey OXIT ile OKSİT arasında da var. Ayrıca diyelim ki BUL formülü kullandık, bu formül FREE NİKEL ile FREE NİKEL OKSİT arasında fark bulamayacaktır.

Bende tam olarak bu noktada tıkandım biraz da. mesela bazı ürünler oxıt, bazı ürünler antik oxit. bunun ayrımını yapabileceğimiz bir formül var mı?

Benim bilgimle yok maalesef. Belki üstad arkadaşlar çözüm bulabilirler.

Geri