• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ürün reçete makrosu

yakup70

Altın Üye
ekte vermiş olduğum dosyada açıklamasını yaptığım şekilde bir problemim var bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

"Tüketilen stok kod"unda KZ-98050-11 yazıyor "ana Stok Kod" kısmında "98050" aranacak doğru mu?

Doğruysa "Tüketilen stok kod"unda değişik biçimde kodlar var mesela
Yİ-İŞÇ-98057-KH-11
YM-KOL-097
YM-KUTU-353-S1
bu kodların hangi kısmı "Ana Stok Kodu" kısmında aranacak?

öncelikle ilgin için teşekkür ederim
yine KZ-98050-11 aranacak. O sütunda bu kodunda karşılığında "tüketilen stok kod" sütununda olan kod bulunup getirilecek.
"Olması gereken" yazan sayfada makro ile yapıldıktan sonraki hali bulunmakta "KZ-98050-11" kodunun karşısındaki "HZ-98050" kodu bir alt satırına eklenmiş daha sonra "HZ-98050" kodunun karşısındaki kodda onun bir altına "YH-ZN-05" olarak yazılmış ama seviyeleri değişmiş.
kodlar olduğu gibi "ana stok kodu kısmında aranacak varsa bir alt seviyeye eklenecek yoksa o şekilde kalacak

"Sistemden Alınan" sayfasındaki "ana stok kod" alanında "KZ-98050-11" kodundan sadece 1 tane var.
Ama
"Olması gereken" sayfasında "KZ-98050-11" koduna ait üç sıra veri yazıyor.

Tam olarak hangi kodun nerede aranacağını ve kodun bire bir aynısının mı yoksa bir kısmının mı aranacağını anlayamadım.

"olması gereken" sayfası benim elle düzeltip yaptığım bir sayfa orada göründüğü gibi
ilk önce "ana stok kodu"sütununda ilk sıradaki kodun "tüketilen stok kod"kısmında ne yazıyorsa onu karşısına yazacak daha sonra yazdığı kodu tekrar "ana stok kod" sütununda arayacak eğer orada bu kod varsa bir alt satıra seviyeyi ..2 yaparak bu sefer onun karşısındaki "tüketilen stok kod" sütununda yeralan kodu yazacak
örneğin 98072-h-11 kodun ilk satırında "kz-98050-11" yazıyor.onu getirdi.daha sonra "kz-98050-11" kodunu arayıp onun karşısındaki "hz-98050" kodunu bir alt satıra ..2 seviyesi ile ekledi daha sonra "hz-98050" kodunu arayıp bir alt satıra "yh-zn-05" kodunu ...3 seviyesi ile ekliyor daha sonra "yh-zn-05" kodunu tekrar "ana stok kod" sütununda arıyor olmadığı için bir alt satıra tekrar .1 seviyesine "98072-h-11" kodunun ikinci satırındaki "kz-98057-g-11" kodunu getiriyor sonra bu kodu arayıp onun karşısındakini var ise ..2 seviyesinde ekliyor.
bu döngü bütün satırlar bittene kadar devam ediyor.
kusura bakmayın inşaalah anlatabilmişimdir.biraz karışık bir durum

Tamam şimdi anladım.

Bir şey daha var, "seviye" sütunundaki rakamların bazısı "2" den başlıyor. Bunun sebebi nedir?

..2 olanlar .1'in alt kodu oluyor. ...3 ler de ..2'nin alt kodu oluyor. Yani olabilirse makro önce ürün ürün sistemden alınan sayfasından ilk sütunda olan kodları alıp olması gereken sayfasında B sütununa yapıştırılacak. B sütununda yinelenen kodlar silinecek. Yani B sütunda benzer adlı kod kalmayacak. Sonrasında Bu kodların A sütununa 0 diyeceğiz. Bu Ana kod anlamına geliyor. Sonrasında B sütunundaki ana kodu sistemden alınan sayfasının A sütununda taratıp bulduğu kodların B sütunundaki alt kodunu kaçar adetse alıp olması gereken sayfasında 0 olan kodların altına ekleteceğiz. Bunların soluna da .1 diyeceğiz. Yani Bazı 0 Ana kodlu ürünlerin 2 adet .1 alt kodu olabilir. Bazı 0 Ana kodlu ürünlerin 6 adet .1 alt kodu olabilir. ".1" alt kodlarını "0" ana kodların altına yerleştirdikten sonra makro ".1" alt kodlarını sistemden alınan sayfasının A sütununda taratıp bulduğu kodların B sütunundaki alt kodunu kaçar adetse alıp olması gereken sayfasında ".1" kodlarının altına ekletecek. Bu kodlarına A sütununa "...3" diyecek. Bu şekilde Ana ürünün altında olan kodu getirtmiş olduktan sonra alt kodun altındaki kodları da alt kodun altına getirmiş oluyoruz. "0" seviyeli Ürünün içerisinde ne kadar çeşit malzeme varsa görmüş oluyoruz. Anlatması biraz karışık olmuş olabilir. Umarım yeterince açık anlatmışımdır. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar biraz karışık olmuş olabilir. Kısım kısım giderek basitleştirmeye çalıştım. Yardımcı olursaınız sevinirim. B deki ürün kodunu ,sistemden alınan sayfanın A sütünunda arayacak ,her üründen ne kadar bulduysa, tüketilen stok kodu ,Stok İsmi ,Kullanılan miktarı ile birlikte kopyalayıp olması gereken sayfasında B sütunun altına ekleyecek Gelen stoklarında Sol tarafına yani A sütununda Ana ürünün bir alt kodu olduğunu belirten (.1) diyeceğiz. Umarım basit ve anlaşılır olmuştur.

Ekli dosyalar

Geri