• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ürün karşılaştırma uygulaması hakkında yardım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TÜRKÇE
Siteyi kurup, cevaplarıyla gelşişmesine katkı sağlayan herkese teşekkürler.

Benim ekteki dosyada örnek verilerin bulunduğu bir rakip ürün karşılaştırma uygulaması ile ilgili olacak.

İlk sayfada basit bir karşılaştırma tablosu mevcut. Burada benim markama ve rakiplerin markalarına ait ürün kodlarının girilebileceği hücrelerden herhangi birine ürün kodu girdiğimde diğerlerine ait bilgiler otomatik olarak gelsin istiyorum. Bu amaçla "markam" sayfasında ürünlerime karşılık olarak rakiplerin hangi ürünlerinin kullanılabileceğini göstermesi için sütunlar ekledim. Ancak burada da şöyle bir sorun var. Benim ürünüme karşılık olarak rakiplerin iki farklı tipte ürünü mevcut, dolayısıyla her ikisi de listelenmeli.

Bu istediğim çalışmayı düşeyara ile kısmen (sadece kendi ürünümün karşılığını bulmak için) becerebildim ancak bu kez de rakip ürün kodları hücresine değer yazarak benim ürünlerimdeki karşılığı getiremiyorum.

Sanırım bu işi kodla çözmek en güzeli olacak ama bu konuda da ben biraz cahilim.

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.

örneği inceler misiniz? tek tek kontrol edemedim ama bir hata olmaması lazım. sadece Sarı hücreden kendi ürününüzün kodunu seçin.

Karşılaştırma sayfanızın B2 hücresine değerler yazarak deneyiniz.

Örneğiniz ektedir.

Sn. altanson,

cevabınız için teşekkür ederim, ancak sizin çalışmanızda sadece benim markamın rakiplerdeki karşılığını veriyor. Benim aradığım ise rakip ürün kodlarını da aynı sayfadaki hücrelere yazdığımda karşılığını alabilmek. Combo box'tan seçmek yerine direkt kodu yazdığımda karşılıklı olarak alabilmeyi istiyorum.

Sn. ali,

Sizin çalışmanızı inceleyemedim. Şirketten bağlandığım bilgisayarın virüs yazılımı şüpheli dosya diyerek çalışmanızı görmemi engelliyor. Rica etsem e-mail ile gönderir misiniz?

Herkese ilgisi ve vakit ayırdığı için tekrar çok teşekkür ederim.

İyi günler

Sorunuzu biraz daha açarmısınız. Karşılaştırma sayfanızda hangi yere ne yazdığınızda hangi veriler gelecek.
B2 hücresine markam adlı sayfadaki kodu yazdığımda değilde diğer sayfalardaki kodları yazdığımda gelsin diyorsunuz.

Hangi kodu yazdığınızda hangi veriler gelecek.

Not:Örnek dosyayı profilinizdeki maile yolladım.

Sn. elkmuhyvz

dosyayı değiştirdim, istediğiniz böyle mi?

Son düzenleme:
Verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkürler. Sanırım biraz daha detay vermem gerekiyordu, kusura bakmayın lütfen.

Örneğin B2 hücresine kendi markam ile ilgili kodu yazdığımda C2, D2... satırına bu koda ait bilgileri "markam" sayfasından alarak getirilmeli. Aynı anda B3'e rakip 1 - tip 1 kodu ve buna ait bilgiler, B4'e rakip 1 - tip 2 kodu ve buna ait bilgiler ... şeklinde gelmeli.

Diğer yandan aynı sayfada B3'e Rakip-1 tip-1'e ait kodu yazdığımda ise bu kez aynı şekilde hem benim markama ait kodu ve bilgileri, hem de diğer rakiplere ait bilgileri getirmeli.

Çok iyi bilmediğim için ahkam kesmek istemiyorum, çünkü nasıl yapıldığını bilmiyorum ama sanırım kod yazarak hücre değeri değiştiğinde bir arama yapmalı ve bu arama sonuçlarını ilgili hücrelere yazmalıyız.

Umarım derdimi bu kez olabildiğince açık anlatabilmişimdir. Yakın ilgiliniz ve ayırdığınız değerli vakit için tekrar çok teşekkür ederim.

Saygılar.

merhaba ilgili içeriğe dair excel tablosunu gremiyorum. Yardımcı olabilir misiniz.

Benzer konu ile ilgili tablo yapmak istiyorum. Rakip ürünlerin listelendiği seçtiğim zaman tüm bilgilerin ve karşılaştırma raporlarının listelendiği.

Geri