• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ürün arama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
arkadaşlar kolay gelsin ekte sunduğum dosyada stok kodu yada belge numarasıyla arama yapmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Ekli dosyalar

• CRM.xls
    CRM.xls
    213.4 KB · Görüntüleme: 15
Ctrl + F ile arama yapabilirsiniz

Yapmak istediğiniz farklı birşeyler ise dosya üzerinde örnek çalışma ile gösteriniz.

Bunu formülize etmek istiyorum yani bi kutucuk olacak oraya belge no yada stok no yazıcam ürünün detaylarını tek satırda görücem

Hayırlı sabahlar,
Şu şekildemi istiyorsunuz.

Ekli dosyalar

• CRM.xls
    CRM.xls
    149 KB · Görüntüleme: 35
Yanlız bilgisayarıma kaydettiğimde formül çalışmıyor sanırım ya belge numarasında sıkıntı yokta stok kodu işlev görmüyor onu nasıl yapıcaz

Yada ben bunu geliştirmek istesem müşteri adı ile nasıl arama yapabilirim kısaca bilgi verirsen çok memnun olurum ya

Sizin dosyanızda müşteri adını göremedim.Müşteri adından kastınız ünvan ise E sütununa bir tane daha textbox ekleyin.

Kod:
Private Sub T[COLOR="Red"][B]extBox1[/B][/COLOR]_Change()
 On Error Resume Next
      NO = [COLOR="red"][B]TextBox1[/B][/COLOR].Value
    Set FC2 = [COLOR="DarkOrchid"][B]Range("A3:R65000")[/B][/COLOR].Find(What:=NO)
    Application.GoTo Reference:=Range(FC2.Address), _
       Scroll:=False
    [COLOR="lime"][B]Selection.AutoFilter Field:=1[/B][/COLOR], Criteria1:=[COLOR="red"][B]TextBox1[/B][/COLOR].Value
    If NO = "" Then
   [COLOR="Lime"][B] Selection.AutoFilter Field:=1[/B][/COLOR]
    End If
   End Sub
Bu eklediğimiz textbox sayfada 3. olduğudan dolayı formül de Textbox1 yazan yerleri Textbox3 olarak değiştiriniz. (kırmızı dolgulu yerler)

Unvan kısmı E sütunun da olduğu için yukardaki formül de Selection.AutoFilter Field:=1 olan yerleri Selection.AutoFilter Field:=5 olarak değiştirmemiz gerekmektedir. (yeşil dolgulu yerler)

Mor olan yerlerde arama yapılacak yerler aralığı kendinize göre ayarlayın.Umarım anlatabilmişimdir iş yoğunluğundan bir kusur varsa affola.

Yo yoo çok sağolun ilginiz için fakat ben bunu yapamadım ekte sunduğum dosyada ünvan kısmındada arama yapmak istiyorum :)

Ekli dosyalar

Sayın Eray bey,
Az kaldı yapacaksınız.
Dosyanızda ünvana göre arama kısmını ekledim.Bunun nasıl yapıldığını görmek için
ALT + F11 yada sayfa ismi sağ tıklayın , kod görüntüleyi tıklayın göreceksiniz.
Birde profilinize Excel Versiyonunu yazarsanız daha iyi olur.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar kolay gelsin sizlerde olmasanız şu exceli nasıl çözücez ya :) şimdiki sorunum iki tablo arasındaki farkları bulmak çok zorlandım tek tek bakmakta zor oluyo bu konuda yardım ederseniz :)

Ekli dosyalar

Geri