• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üretim Planı

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, türkçe
Merhaba;

Üretim taleplerinin kapasiteye göre günlere dağıtımını yapmak istiyorum. Malasef, çok uğraşmama rağmen formülle yapamadım.İstediğimi forumlarda bulamadım. Belki makro ile yapılabilir diye burada paylaşmak istedim.

Makro ile mümkün müdür?

Ekte üretim hatları, ürünler, günlük üretim kapasitesi ve üretim talepleri belirtilmiştir.

Notlar:

Hatta aynı anda iki ürün çalışamaz.

Her ürün bir kere üretilecek.

Üretim sırası yukarıdan aşağıya olacak şekilde.

Yapabilirseniz gerçekten çok mutlu olacağım, çok işime yarayacak.

Şimdiden çok teşekkürler;

Ekli dosyalar

Merhaba.

Ekteki belgeyi inceleyiniz.
Sonuçlar tamamen formüllerle elde edilmiştir.

Belgeye buradan da ulaşabilirsiniz.
.

Son düzenleme:
Ömer Bey,

Vakit ayırıp yaptığınız için çok teşekkür ederim, çok faydalı bir çalışma olmuş.

Ömer Bey,

Göndermiş olduğunuz dosyaya müşterileri de ekleyince, her müşteri için bir gün harcanmakta ve bundan kaynaklı kapasite boşluğu kalmakta,

Kapasite boşluğu kalmayacak şekilde düzenleme yapabilir miyiz?

Şimdiden çok teşekkürler;

Saygılarımla;

Ekli dosyalar

Pek bir şey anlamış değilim.
Soldan başlayarak olması gereken değerleri (birkaç gün-birkaç müşteri ve birkaç hat için) elle yazarak belgeyi yeniler misiniz?
Belgeye ekleyeceğiniz bir metin kutusuna da; hangi değeri nasıl hesapladığınızı, hücre adresleri belirterek açıklama yazarsanız bakayım.
Neticede iş ve belge sizin, belgede olmayıp kafanızda olan sınırlama-sıralama vs kriterler vardır mutlaka. Belgeyi yeni gören birinin anlayabileceği tarzda açıklama olursa iyi olur tabi.

Ömer Bey,

Öncelikle ilginiz ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim, ekte el ile düzenlemiş olduğum dosya var, burada yapılmak istenilen aşağıda ki örnek belirtilmiştir.

Örnek; j5 hücresinin değeri talep kapasiteden düşük olduğu için 2500 talep miktarı olmalıdır, üretim süresi 0,52 gündür. 0,48 günlük kapasite boşluğu kalmakta, bundan dolayı pazartesi üretim olmalı. sırada olan ürün 0,25 günlük üretimdir, bundan dolayı J5 hücresinin değeri 1000 talep miktarı olmalıdır. ve yine 0,23 günlük kapasite boşluğu kalmakta üretim yapılmalı, sıradaki ürün 0,75 gün sürmektedir. bu üretimin 0,23 günlük miktarı pazartesi üretilmelidir bundan dolayı J6 hücresinin değeri 906 olmalıdır, Pazarteside kapasite dolmuştur, salı gününe geçilmelidir, kapasite 1 tamamlayarak üretimler yapılmalı ve diğer günlere geçilmelidir.

diğer hatlar içinde aynı uygulama yapılmalı pazartesiden itibaren kapasite 1 tamamlanarak diğer günlere geçilmelidir.

NOT 1: tesiste 6 adet hat bulunmaktadır, hepsinin kapasitesi çalışacağı ürüne göre değişmektedir. Kapasiteler 1 günlüktür.

Çok teşekkürler, saygılarımla;

Ekli dosyalar

Bir şeyi merak ettim, endüstri mühendisliği veya işletme öğrencisi mi yoksa zorunlu staj aşamasında mısınız?
Konu bana hiç yabancı gelmedi.

3-4 yıl önce benzer bir şeyle uğraşmıştım sanki, eski defterleri iraz karıştırayım en iyisi.
Çocuğum da meslektaşınız, iki yıl önce mezun.
Sakin kafayla bakmak lazım konuya, zira biraz çetrefilli ve sanki makro kod da kullanmak gerekecek.

Ömer.Baran bey. Bu üstteki plus işareti ile liste genişletme işlemini nereden yapıyoruz. Günleri çoğaltmaya çalışınca o plus işaretini yapamadım :(

Ömer.Baran bey. Bu üstteki plus işareti ile liste genişletme işlemini nereden yapıyoruz. Günleri çoğaltmaya çalışınca o plus işaretini yapamadım :(

Sanırım + (yani artı) işaretini soruyorsunuz.

Gizlenecek sütunları seçip, VERİ menüsündeki GRUPLANDIR düğmesine fareyle tıklayınca istediğiniz şey olacaktır.

Matematik'teki TÜRKÇE kavramları dilimize kazandırdığı için Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder M.Kemal ATATÜRK'ü anmadan (rahmet, minnet, şükür duygularıyla) geçmek olmaz.

Geri