• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

üretim planı gün geçtikçe arşivleme

Aşağıdaki şekilde deneyin.
Modüle:
Kod:
Sub askm()
On Error Resume Next
ETarih = CDate(Range("C2"))
tarih = Date - 1
If ETarih >= tarih Then
    Columns(3).Insert Shift:=xlToRight
    [C2] = tarih
End If
End Sub
Bu çalışma kitabı kısmına:
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Call askm
End Sub

merhaba;

yanıtınız için teşekkür ederim

aslında tam olarak ihtiyaç duydugum özelliği anlatamamış olabilirim.
şöyle ki sizin kodunuz aynı sayfada bugünden bir önceki günü sütun olarak ekliyor.

ihtiyaç duyulan örnek olarak 23.12.2017 tarihinde çalışma kitabı başlatıldıgında 21.12.2017 tarihli sütunun üretim geçmişi sayfasına taşınması. ve üretim planı sayfasından da silinmesi.

umarım bu sefer doğru aktarabilmişimdir.

yardımlarınız için tekrar teşekkürler

Üretim planı sayfasında sadece bir sütun olması gerek o zaman değil mi. Dosyanıza olması gereken halini daha açık yazarsanız yapalım.

selamlar;

açıklıyayım. üretim planı sayfasında geleceğe yönelik tarihler mevcut. sadece tek sütun olması gerekmiyor.

gelecek yönelik tarihlerin oldugu sütunlara plan giriliyor. sonrasında operatör gerçekleşen değerleri giriyor.

üretim planı sayfasında gün değiştikçe refresh olup ileri gün planlar bir sütun sola kayacak. Yani bugün 22'si operatör dünkü (21.12.2017) üretimini girecek ve diğer planlar da duracak. Yarın ayın 23'ü olduğunda 21 yazan yerde 22.12.2017 yazacak, yani planlar bir sütun sola kaymış oluyor. Aslında biz gün değiştikçe bir sütun siliyoruz yani. Benim esas amacım üretim geçmişini loglamak. Adam 21.12.2017 üretimini girdiğinde üretim geçmişi sayfasına otomatik olarak bunu yazalım ve ertesi gün o sütun silindiğinde rakamlar kaybolmasın.

umarım daha açık olmuştur.

Geri