• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üniversite Not Ortalama Hesaplaması Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar,

Sorunum açıklamak amaçlı SS'ler ekleyeceğim sorunum öncelikle öğrencilerin vize1 vize2 ve final notlarını katsayılar ile çarpıp toplayıp yüz üzerinden buluyorum.Bu alana ortalama ismini verdim.Ortalamaların en sonundaki hücreye ise sınıfın genel ortalamasını ortalama fonksiyonu ile ortalama satılarını seçip belirttim.Bir çan eğrisi sistemi uygulamak istiyorum anlayacağınız sonuç kısmında ise ortalaması sınıfın genel ortalamasından düşük olanlarda kalır diğerlerinde geçer yazmalı yalnız ilk satırdaki doğru tespitten sonrakilerde eğer kısmı ortalamanın hep 1 satır altına bakıyor.Resimleri incelerseniz sorunu anlayacağınızı sanıyorum.Lütfen arkadaşlar acil yetiştirmem gereken bir evraktır yardımınızı talep ediyorum.

2mdgryw.jpg

2mytawl.jpg

2ahcwo9.jpg

Teşekkürler.

resim yerine örnek bi dosya eklemeniz daha erken çözüm sağlar.
ama anladığım kadarıyla
Kod:
=eğer(e4:e8<[COLOR="Red"]$E$9[/COLOR];"Kalır";"Geçer")
şeklinde yazınız.

arkadaşım formülün doğru ama tek yanlışın var oda dolar işaretini kullanmaman sana doğru formülü söyleyeyim =EĞER($A$1:$A$5<$A$6;"Kalır";"Geçer")

resim yerine örnek bi dosya eklemeniz daha erken çözüm sağlar.
ama anladığım kadarıyla
Kod:
=eğer(e4:e8<[COLOR="Red"]$E$9[/COLOR];"Kalır";"Geçer")
şeklinde yazınız.
Teşekkürler yardımınız sayesinde final notuma +10 puan bölüm hocam tarafından eklenecek :)

Merhaba arkadaşlar. Bu $ işareti ne işe yarar tam olarak açıklayabilir misiniz? Birde $ işleçi olan hücreleri sıralı olarak nasıl kopyalayabilirim?

Geri