• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Union Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enemy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Merhaba, aşağıdaki kodlarla 86. satırdan sonrasını seçmiyor. Çözümü ve nedeni hakkında bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.

Sub satirsec()
On Error Resume Next
For i = 2 To 100 Step 2
If bolge.Address = Empty Then
Set bolge = Cells(i, 1)
Else
Set bolge = Application.Union(Range(bolge.Address), Range(Cells(i, 1).Address))
End If
Next i
Range(bolge.Address).EntireRow.Select
End Sub

Kodlar yerine örnek dosya olursa sorunu dosya üzerinde görmüş oluruz.

Dosyaya gerek yok hocam. Boş bir excel dosyasına gönderdiğim kodları yapıştırın aynı hata sizde de olacaktır.

Konuşmayayım dedim ama konuşacağım. Attırıp başka nick aldırırsınız en fazla...

Sorduğum soru gayet açıklayıcı ve net. Dosyaya gerek yok dedim tık yok... Amacı anlıyorum gold üyelik adı altında ticaret yapmak.

Boş excel dosyası da olsa yazdığım kodların amacı satır seçtirmek. Marsa koloni kurdurmuyoruz. Ayıp yani.

Merhaba.

Sayın Enemy, son cevabınızdaki cümlelerle foruma/herhangi bir karşılığı olmaksızın soru/sorunlara cevaplar vermeye çalışan forum üyelerine haksızlık ettiğiniz kanatindeyim.

Foruma örnek belge eklemek için ALTIN ÜYELİK zorunlu değil.

Harici bir dosya paylaşım sitesine örnek belge yüklenip, oradan alınacak dosya erişim adresinin forumda paylaşılması da mümkün.

Ayrıca bu tür dosya yüklemesi yapan üyelere destek olurken mutlaka (en azından kendi adıma her zaman diyebilirim) benzer yöntemle,
soruyu soranın çözüm belgesine erişimi sağlanıyor (unutma durumunu hariç tutuyorum tabi).

Kimsenin kimseyi ALTIN ÜYELİK satınalmaya zorladığını düşünmüyorum.

Sorunuza gelince, hiç ilgilendiğim konular değil ancak anladığım kadarıyla sorunun (86'ncı satır sınırı) kaynağı,
oluşan adres bilgisinin METİNSEL UZUNLUĞU ve sınır 255 karakter.

$A$2,$A$4,.....$A$84,$A$86 şeklindeki adres bilgisinin uzunluğu 253 karakter oluyor ve bir sonraki $A$88 adresi eklenemiyor.

Buradan hareket ederek bir şeyler düşünülebilir belki. Umarım fikir vermiş durumdayımdır.

İyi çalışmalar diliyor ve biraz suhulet göstermenizin yerinde olacağını düşünüyorum.
.

Açıklamalarınız ve yol gösterişiniz için teşekkür ederim. Kimseye kırmak değil niyetim belki de ben öyle algıladım. Özür dilerim.

Estağfurullah.

Çözüm yine FORUMda imiş.

Sayın Korhan AYHAN'ın verdiği kod'dan alıntıdır.

Bir de aşağıdaki gibi deneyin isterseniz.
Satır sayısı çok fazla arttığında biraz yavaşlama gözlemledim ama amaca ulaştırıyor.

Ancak asıl merak ettiğim bu seçim sonrasında ne yapacağınız.
Bence o konuda birşeyler söyleseydiniz alternatif bir şeyler de olabilirdi.

Yine de ALTIN ÜYELİK öneriyorum. :)
.
Kod:
Sub SEÇ()
    Dim X As Long, Alan As Range
    For X = 2 To [B][COLOR="Red"]1000[/COLOR][/B] Step 2
        If Alan Is Nothing Then
            Set Alan = Cells(X, "A")
        Else
            Set Alan = Application.Union(Alan, Cells(X, "A"))
        End If
    Next
    Alan.EntireRow.Select
End Sub

Sayın Enemy. Bende sizin gibi bu sitede üye konumunda biriyim. Siz buraya altın üye olsanız da olmasanız da bana bir yararı yok yani. Artı örnek dosyalar sadece burada paylaşılmıyor. Yükleme sitelerine yükleyerek de link verebilirsiniz.
Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Ömer Beyin belirttiği 255 karakter sınırını ben de tespit ettim. Yalnız başka bir çözüm olur mu diye sabah bakmaya niyetli idim. Ömer bey cevap vermiş.
Seçim sonrası yapılacak işlemi bilmiş olsak seçim yapılmadan da çözüm üretilebilir diye düşündüğüm için örnek dosya talep ettim.

Ben sitede siz uzun bir süre online kalıp cevap vermeyince öyle algıladım. Özür dilerim. Teşekkür ederim.

Geri