• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ufak bir stok izleme programı

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
Arkadaşlar Merhaba;

Ufak bir stok izleme yapmak istiyorum.

[*]Sadece giriş çıkış hareketleri izleme ve min altına düşen bir malzeme olunca sipariş ver gibi bir uyarı mesajı.

Ben biraz uğraştım ancak bazı şeylerde takıldım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar Merhaba;

Ufak bir stok izleme yapmak istiyorum.

[*]Sadece giriş çıkış hareketleri izleme ve min altına düşen bir malzeme olunca sipariş ver gibi bir uyarı mesajı.

Ben biraz uğraştım ancak bazı şeylerde takıldım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

merhaba
h2 hücresine
Kod:
=EĞER(YADA(D2="";F2="");"";EĞER(F2<=D2;"Sipariş Ver";"Yeterli"))
bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekin.
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

İhsan bey ;

Cevap için teşekkürler ancak aşağıda yazdığım gibi bir formul de bunu karşılıyor sanırım. Bende biraz uğraşınca bunu buldum.
=EĞER(F2>D2;"SİPARİŞ VER";"YETERLİ")

sayfa2 deki yani diğer malzeme satırlarını hepsini ayrı sayfalara mı yazmam gerekiyor yoksa sadece grubu bir sayfaya adapte edebilir miyim.

Örneğin sayfa 2 de Girişimsel alanlar bayan yazmışım bu grubu tek sayfada diger grubu yani girişimsel alan bay ı ayrı bir sayfada yapabilir miyim?

Yoksa her bir stoka ayrı bir sayfa mı açmam lazım ?

İhsan bey ;

Cevap için teşekkürler ancak aşağıda yazdığım gibi bir formul de bunu karşılıyor sanırım. Bende biraz uğraşınca bunu buldum.

sayfa2 deki yani diğer malzeme satırlarını hepsini ayrı sayfalara mı yazmam gerekiyor yoksa sadece grubu bir sayfaya adapte edebilir miyim.

Örneğin sayfa 2 de Girişimsel alanlar bayan yazmışım bu grubu tek sayfada diger grubu yani girişimsel alan bay ı ayrı bir sayfada yapabilir miyim?

Yoksa her bir stoka ayrı bir sayfa mı açmam lazım ?

sizin formülünüz işinizi görüyorsa problem yok ben fazla sıfır görünmesin diye formülü biraz uzattım.
sorunuza gelince
demek istediğiniz sekmeleri tek sayfada mı toplamak istiyorsunuz
anlamakta güçlük çektim baya.
dilerseniz örnek dosya üzerinde açıklama yapın ona göre bakalım

Evet Doğrudur .
Kısaca anlatmam gerekirse ;
1- Bir ana sayfa yani sekmelerin hareketlerini sayfa 1 de toplamak istiyorum.
2- Sekmeler arasında düğme ile gidip ( benim dosyamda gitmiyor. ancak Tasarım moduna girersem düğmeler çalışıyor nedense ) orada giriş-çıkış yaptığım hareket anasayfada gözükmesi

Son düzenleme:
Evet Doğrudur .
Kısaca anlatmam gerekirse ;
1- Bir ana sayfa yani sekmelerin hareketlerini sayfa 1 de toplamak istiyorum.
2- Sekmeler arasında düğme ile gidip ( benim dosyamda gitmiyor. ancak Tasarım moduna girersem düğmeler çalışıyor nedense ) orada giriş-çıkış yaptığım hareket anasayfada gözükmesi

merhaba
2 sorunuzu yaptım ama birincisini tam anlamadım gene
lütfen örnek dosya üzerinde açıklama yapınız.
2. soru için örnek dosyayı inceleyin

Ekli dosyalar

İhsan bey ilginiz için teşekkürler
Şimdi ek te dosyaya yazdım.
Ancak özetlemem gerekirse Amaç şudur:
Biz bir depoyuz. Bu ekteki malzemeleri sistemden takip etmiyoruz. Bunun için bir excel dosyası hazırlamak istiyorum.

Ekteki anasayfada bulunan malzemeleri ben verdiğim zaman dosyayı açıp ilgili stok kartından çıkış ve giriş yapıp ana sayfada bu malzemelerin stok adetlerini toptan görmek.
Ayrıntılarını görmek istersemde sheetlere gitmek. Ancak sheetleri açarken gruplara göre açmak mümkünmü yoksa hepsine teker teker açmak mı gerekiyor ve hepsine bir düğme yapacağıma göre hepsine de 1 adet yeni makro mu yapacağız ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İhsan bey ilginiz için teşekkürler
Şimdi ek te dosyaya yazdım.
Ancak özetlemem gerekirse Amaç şudur:
Biz bir depoyuz. Bu ekteki malzemeleri sistemden takip etmiyoruz. Bunun için bir excel dosyası hazırlamak istiyorum.

Ekteki anasayfada bulunan malzemeleri ben verdiğim zaman dosyayı açıp ilgili stok kartından çıkış ve giriş yapıp ana sayfada bu malzemelerin stok adetlerini toptan görmek.
Ayrıntılarını görmek istersemde sheetlere gitmek. Ancak sheetleri açarken gruplara göre açmak mümkünmü yoksa hepsine teker teker açmak mı gerekiyor ve hepsine bir düğme yapacağıma göre hepsine de 1 adet yeni makro mu yapacağız ?

dosyanız ekte

Ekli dosyalar

Ufak bir ayrıntı kaldı sanırım
Şimdi ben o Gruplardaki malzemelerden birisinden çıkış yaptığımı farzerdersek yaptığım hareket şu olmalı;

1- ana sayfadan iligili grubun düğmesine basıp ilgili sheete gitmek
2- o gruptaki malzemenin kime çıkış yaptığımı yazmak ve ilgili stoğu rakam ve kime verdiğimi yazarak formülle düşürmek ve ana sayfada bunların toplamlarını görmek ( Bu malzemeleri ana sayfada bulunan gruplara göremi sheetlere ayırmak gerekiyor yoksa malzeme isimlerine göre tek tek mi ?

Ufak bir ayrıntı kaldı sanırım
Şimdi ben o Gruplardaki malzemelerden birisinden çıkış yaptığımı farzerdersek yaptığım hareket şu olmalı;

1- ana sayfadan iligili grubun düğmesine basıp ilgili sheete gitmek
2- o gruptaki malzemenin kime çıkış yaptığımı yazmak ve ilgili stoğu rakam ve kime verdiğimi yazarak formülle düşürmek ve ana sayfada bunların toplamlarını görmek ( Bu malzemeleri ana sayfada bulunan gruplara göremi sheetlere ayırmak gerekiyor yoksa malzeme isimlerine göre tek tek mi ?

sorularınızı mümkün olduğunca örnek dosyalı sorarsanız nasıl çıkış yapacaksınız hangileri çıkış olacak hangileri giriş olacak bunları bilmek gerek siz bir sayfanıza yapın formüllerle sornuca ulaşalım dosyayı ona göre düzenleriz

Anasayfadaki her malzeme giriş çıkış olabilir.
Örnek dosyayı şu sorunumdan dolayı hazırlayamıyorum.
Anasayfadaki tüm malzemelere giriş ve çıkış olduğunda açıklama yazıp ilgili ( giriş-çıkış) yere rakamı yazıp stoğun azalmasını veya çoğalmasını sağlamalıyım.
İşte bu yüzden anasayfadaki tüm malzemelere sheet mi açmam gerkiyor. Bunu gruplara göre yapıp daha az sheetle yapabilir miyiz ?

Bu sorunumu bir aşarsam hepsi çorap söküğü gibi gelecek :)

Anasayfadaki her malzeme giriş çıkış olabilir.
Örnek dosyayı şu sorunumdan dolayı hazırlayamıyorum.
Anasayfadaki tüm malzemelere giriş ve çıkış olduğunda açıklama yazıp ilgili ( giriş-çıkış) yere rakamı yazıp stoğun azalmasını veya çoğalmasını sağlamalıyım.
İşte bu yüzden anasayfadaki tüm malzemelere sheet mi açmam gerkiyor. Bunu gruplara göre yapıp daha az sheetle yapabilir miyiz ?

Bu sorunumu bir aşarsam hepsi çorap söküğü gibi gelecek :)

ben bir tanesini yaptım
siz diğerlerini ona bakarak yapın.
ayrıca alanı geniş tuttum dosyanızın kasmaması için.
eki inceleyin

Ekli dosyalar

ihsan bey teşekkürler
Ben bir dosya yapacağım eğer burada sizin ve forumun deneyiminden yararlanıp dosyayı daha verimli daha pratik bir hale getirerek ileride başkalaırnda yararlanmasıdır.
Ben şimdi her bir stoğa ayrı bir sheet ( 80adet sheet ) açıp bir sütuna rakam girersen düşürecek veya artıracak şekilde yapacağım.
Son şeklini verip bakmanızı isteyeceğim.

İhsan bey ve ilgili arkadaşlar;
Ekteki dosyayı inceleme yapabilir misiniz ?
Ben biraz daha düzenleme yaptım ancak gene olmadı tabii ki
Şimdi ekteki dosyaya yapmak istediklerimi yazdım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
örnek dosyaya ekleme yapmak isteyenler var ise lütfen mesaj yazsınlar.
Dosyayı güncellledim. Doğru yoldamıyım...
Özellikle Vedat bey ve slcflz yardımlarınızı beklerim.....

Ekli dosyalar

İhsan bey kusura bakmayın tekrar yollamak zorunda kaldım...

dayımın bir berber toptncılıgı yapıyor ama sunları ıstıyor benden 3 arbası var mesela depo araç1 araç2 ve arç3 olacak işte ürün adı adedi türü birim fiyatı toplam fiyat kar arçlarda da bunlaar olacak bu bana cok acıl lazım lutfen yardımcı olun geceler_prensi_91@hotmail.com

Stok programını bu forumda yardımlarla ekteki şekilde düzenleyip kullanmaya başladım arkadaslar ( Zafer bey sizede yardımcı olur sanırım )

Ekli dosyalar

Geri