Ücret Bordrosu 2017

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/06/2023
Ücret bordrosundan anlayan muhasebeci ve personelci arkadaşların yardımına ihtiyacım var, eklediğim ücret bordrosunu rica etsem gözden geçirmeleri mümkünmü? en azından incelenirse bordronun eksik ve hatalı olan yerlerine müdahale edilebilir ve bu çalışmayı fikir birliği ile tamamlamamız mümkün olabilir.

Bordroda Normal ve Emekli seçeneği ile hesaplamaların doğruluğunun kontrol edilmesinde yarar var.
Sakatlık indirimi, Zorunlu BES ve Teşviklerinde yer aldığı güzel bir çalışma olacağına inandığım bu dosyaya anlayan herkesin yardımcı olmasını rica ediyorum.
Bu dosyaya zamanla ek sayfalar ekleyerek dahada işlevsel hale getirebiliriz, yani ücret pusulası, izin, ihbar ve kıdem, ibraname v.b. gibi formlarla tam bir İK personeline ve hatta bir çok kişiye hitap edecek bir çalışma haline getirebiliriz, bundan dolayı siz değerli üyelerin yardımı ile bu ancak mümkün olabilir, yardımlarınızı esirgemeyeceğinize inanıyorum, şimdiden herkesin yakın ilgisine çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

denese

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2019
02-03-2026
Bu dosya süper olmuş ve bu dosyadan yararlanılabilir, bu dosyayı hazırlayan üstadıma, emeği geçenlere ve yol gösterenlere çok teşekkür ediyorum.
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler,

Faydalı olması dileğiyle..

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
18-06-2026
Sayın denese
Bordro için sonsuz teşekkürler
bordro da "I" sütununda 3.Derecede Engelli olan (kendisi için) girildiği zaman
yine bordroda "Z" sütununda ilgili tutarı veriyor. Ancak tutar ne kesintilerde ne de vergide indirim sağlamadı. Acaba ben mi göremedim.

denese

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2019
02-03-2026
Merhaba,

Muhtemelen, asıl dosyadan örnek dosya oluştururken bir hata oldu.

AC sütununa aşağıdaki toplama işlemini, tüm aylar için uygulayın.

Kod:
=Z3+AA3
Uyarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
13/06/2023
Merhaba,

Muhtemelen, asıl dosyadan örnek dosya oluştururken bir hata oldu.

AC sütununa aşağıdaki toplama işlemini, tüm aylar için uygulayın.

Kod:
=Z3+AA3
Uyarınız için teşekkürler.
Sayın denese AB sütunundada formül görünmüyor, rica etsem onada bir formül yazarmısınız.

denese

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2019
02-03-2026
Sayın denese AB sütunundada formül görünmüyor, rica etsem onada bir formül yazarmısınız.
Merhaba,

Bordro uygulamalarına biraz hakimseniz tabloyu; ödenekler, kesintiler, yasal indirimler.. gibi bir çok noktada, ihtiyaçlarınız doğrultusunda genişletilebilirsiniz. Tabloda SGK indirimine tabi herhangi bir ödenek yer almadığı için AB sütunu sıfır değeri içeriyor. Eğer tabloda aile yardımı, çocuk yardımı, yemek parası, grup sağlık sigortası gibi SGK indirimine tabi ödeneklerden birisi mevcut olsaydı, bu sütuna ihtiyaç duyulacaktı.

Tabloyu mevcut haliyle kullanacaksanız, tüm aylar için AK3 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirip AK sütundaki tüm hücrelere uygulayın. Sonra da AB sütununu tüm aylardan silin.

Kod:
=MİN(Q3+T3;Parametreler!$G$2)

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
13/06/2023
Merhaba,

Bordro uygulamalarına biraz hakimseniz tabloyu; ödenekler, kesintiler, yasal indirimler.. gibi bir çok noktada, ihtiyaçlarınız doğrultusunda genişletilebilirsiniz. Tabloda SGK indirimine tabi herhangi bir ödenek yer almadığı için AB sütunu sıfır değeri içeriyor. Eğer tabloda aile yardımı, çocuk yardımı, yemek parası, grup sağlık sigortası gibi SGK indirimine tabi ödeneklerden birisi mevcut olsaydı, bu sütuna ihtiyaç duyulacaktı.

Tabloyu mevcut haliyle kullanacaksanız, tüm aylar için AK3 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirip AK sütundaki tüm hücrelere uygulayın. Sonra da AB sütununu tüm aylardan silin.

Kod:
=MİN(Q3+T3;Parametreler!$G$2)
Sayın denese, AK3 hücresi için verdiğiniz formülde bir hata var, incelerseniz sevinirim.
Bu arada tabloya sosyal yardımları ekleyeceğim.
Sayın denese, sosyal yardımları eklediğimi varsayarak, tabloyu bozmadan tablonun en sonuna BE sütununa aile yardımı, BF sütununa çocuk yardımı 0-6 yaş, BG sütununa çocuk yardımı 6 yaş üstü ve BH sütununada yemek parası gibi 4 tane sütun ekledik, bu sütunlar varmış gibi AB ve AC sütununa birer formül eklerseniz çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
13/06/2023
Nasıl bir hata alıyorsunuz. Ben hata göremiyorum. Lütfen belirtir misiniz?
Sayın denese, verdiğiniz formülü AK3 hücresine yapıştırıp aşağı çektim, AK sütunu GV kesintisi asgari ücret rakamına çıktı, Y sütunu ilave agi 1.550'ye çıktı, AR sütunu net ücret -280'e indi.

Dosyayı ekledim lütfen sizde bakarmısınız.

Ekli dosyalar

denese

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2019
02-03-2026
AK3 değil, AL3 (SGK Matrahı Sütunu) olmalı, kusura bakmayın. Tekrar dener misiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
13/06/2023
AK3 değil, AL3 (SGK Matrahı Sütunu) olmalı, kusura bakmayın. Tekrar dener misiniz.
Sayın denese, AL sütunu oldu emeğinize sağlık, üstad sizden bir ricam var yardımcı olursanız sevinirim, AB sütununu kaldırmayalım ve sosyal yardımları eklediğimi varsayarak, tabloyu bozmadan tablonun en sonuna BE sütununa aile yardımı, BF sütununa çocuk yardımı 0-6 yaş, BG sütununa çocuk yardımı 6 yaş üstü ve BH sütununada yemek parası gibi 4 tane sütun ekledik, bu sütunlar varmış gibi AB ve AC sütununa birer formül eklerseniz çok sevinirim. Amacım sosyal yardımlar varken AB ve AC sütunundaki formülleri yeni bordro çalışmamda kullanabilmek, zaten yeni bordromu tamamen sizin bordronuza göre düzenliyorum, yeni bordromda bir çok ek sayfada olacağı için sizin yardımlarınızla tamamlamış olacam, bitincede burdan siz değerli üstadlarımın son kontrolü için paylaşacam, inşallah herşey tamam hale geldiğinde siz değerli forum üyeleriylede paylaşmış olacam ve dileyen herkes kullanabilecek, yani dosyamız tam bir personelci dosyası olacak.

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin, konuya yapılan her yardım için minnettarım.

denese

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2019
02-03-2026
Sevgili lion3535,

Ödenekleri eklediğiniz dosyayı, olmasını istediğiniz şekilde ve spesifik noktalarda açıklama yaparak paylaşırsanız, yardımcı olmaya çalışırım.

Kolaylıklar diliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...