• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Uçak bilet sistemi

Excel Vers. ve Dili
TURKCE
Değerli makro-vba üyeleri,

ekte gönderdiğim UserForm3 içindeki günlük uçak bileti girişi yapılırken ComboBox1 satış sisteminde seçtiğim adına göre ComboBox2deki hava yolu isimlerinin gelmesi için tarafınızdan yardımcı olmanızı rica ederim.

örneğin:ComboBox1 de seçtiğim Quickres değere göre
ComboBox2 de anadolujet ve türk hava yolları gelmesi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
www.dosya.tc ya da www.filebig.net gibi bir dış servera zipleyerek yükleyip linki bir üstteki mesajınıza eklerseniz , altın üye olmayan ama kodları iyi bilen üyelerden de yardım alma olasılığınız maksimum olabilir.

Hocam excel'e DENEME isimli bir sayfa açtım ve "Satış Sistemi"'nde belirttiğiniz isimleri hücrelere, hücrelerinde alt satırlarına bağlı oldukları "Hava Yolları" adlarını örnek olarak yazdım. Aşağıdaki kodu da ComboBox1'in Change özelliğine ekledim. Bu sayede, ComboBox1'de hangi Satış Sistemi'ni seçerseniz, DENEME sayfasında yer alan o adı bulacak ve altındaki satırları ComboBox2'ye aktaracak. Her seçimde işlemi sıfırlayıp, tekrarlayacak. İstediğiniz bu sanırım. Bakıp dönüş yaparsanız sevinirim. Eğer buysa şöyle bir öneride bulunmak isterim; Bir UserForm tasarlayın ve Satış Sistemi ve Hava Yolu adlarını o UserForm ile DENEME Sayfasına yazdırın. ComboBox1 listesini o sayfanın ilk - son hücre döngüsü ile alın. Bu sayede güncellemeleri daha rahat yaparsınız.

Excel dosyasınız
http://dosya.co/qpyc6q2p7pg4/EDFA_TURİZM_HESAPLAR_-DENEME_-_Kopya.xlsm.html

Kullandığım kodlar:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
ComboBox2.Clear
ilk_hücre = 1
Son_Hücre = Sheets("DENEME").Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column

For v = ilk_hücre To Son_Hücre
If Sheets("DENEME").Cells(1, ilk_hücre).Value = ComboBox1.Text Then GoTo dur
ilk_hücre = ilk_hücre + 1
Next v

dur:
tpl = ilk_hücre
son_satır = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("DENEME").Range(tpl & ":" & tpl))
For i = 2 To son_satır
ComboBox2.AddItem Worksheets("DENEME").Cells(i, tpl)
Next i
End Sub

hocam,
öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Gönderdiğiniz cevaba ek dosyayı indiremedim.Ayrıca yazdığınız kodları kopyalayıp userform içerisine taşıyıp deneme sayfası açtım fakat işlem çalışmadı.tekrar dosyayı göndermenizi rica ederim.

hocam,elinize sağlık ALLAH razı olsun.henuz sistemi bitiremedim.Makro konusunda daha yeniyim.diğer işlemler için yardımcı olurmusunuz.

Bu yaptığım işinizi gördü mü? Yani bunu mu istiyordunuz?

Ve evet, ilmimin yettiğince her konuda yardımcı olmak isterim.

hocam,yıl sonu işlemlerimden dolayı yazdığınıza geç cevap yazdım. teşekkür ederim.işim görüldü.doğru bilgiyi yazdınız.

Geri