Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İyi akşamlar Arkadaşlar,
Epeyce araştırma yaptım fakat benim istediğim örneği bulamadım. Sayfa 2 ve sayfa 4 'teki üç sütunu karşılaştırıp aynı ise Sayfa 4'teki verileri Sayfa 2'ye kopyalamak istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Arkadaşlar,
Yukarıdaki üç sütunu karşılaştırma kodu oldukça güzel çalışıyor, yalnız oldukça yavaş.Elimde daha önce bulduğum iki sütunu karşılaştırma ile ilgili bir kod var.Bunu üç sütuna göre nasıl uyarlayabiliriz.
"Sayfa 2 ve sayfa 4 'teki üç sütunu karşılaştırıp aynı ise Sayfa 4'teki verileri Sayfa 2'ye sadece eşleşen satırlardaki verileri (örnek sayfadaki gibi)kopyalama"
Sub uc_sutunu_karsilastirma()
Dim i As Long, sat1 As Long, sat2 As Long, k As Range
Sayfa2.Select
Sayfa2.Range("C2:C" & Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row).Clear
Sayfa2.Range("C2:C" & Rows.Count & ",E2:E" & Rows.Count).Clear
Application.ScreenUpdating = False
sat1 = Sayfa2.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
sat2 = Sayfa4.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For i = 2 To sat1
If Cells(i, "B").Value <> "" Then
Set k = Sayfa4.Range("A1:A" & sat2).Find(Cells(i, "B").Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
adr = k.Address
Do
If Cells(i, "D").Value = k.Offset(0, 2).Value Then
k.Offset(0, 1).Copy Sayfa2.Cells(i, "C")
k.Offset(0, 3).Copy Sayfa2.Cells(i, "E")
Application.CutCopyMode = False
Exit Do
End If
Set k = Sayfa4.Range("A1:A" & sat2).FindNext(k)
Loop While Not k Is Nothing And k.Address <> adr
End If
End If
Next i
Sayfa2.Range("C2:E" & sat1).Font.Size = 10
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.