• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üç sütundaki verileri başka bir sütuna kopyalamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mesafe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 English
Bir programın excel çıktısı olarak gelen bir formda belli üç sutunda eğer veri varsa bu verileri aynı satırdaki başka bir sutuna kopyalayacak makroya ihtiyacım var. Dosya içerisinde örnek ve açıklama mevcut

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodları deneyiniz.
Kod:
Sub makrolu_cozum()
Set s1 = Sheets("ORJINAL")

For i = 5 To 1000
    For k = 10 To 12
        If s1.Cells(i, k).Value <> "" Then s1.Cells(i, 13).Value = s1.Cells(i, k).Value
    Next
Next
End Sub

Saygılar.

Hocam Çok teşekkür ederim, elinize sağlık

Merhaba,

Aşağıdaki kodları dener misiniz? (Tabi dosyanızın yedeğini alarak)

Kod:
Sub Aktar()

Dim Rng As Range, _
        Hcr As Range, _
        Son As Long, _
        Adt As Integer

Son = Cells.Find("*", SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
    Set Rng = Range("J4:L" & Son)

For Each Hcr In Rng
        If Not Hcr.MergeCells > 1 And Not Hcr = "" Then
            Adt = Adt + 1
            Hcr.Copy Range("M" & Hcr.Row)
        End If
    Next Hcr

If Adt = 0 Then
        MsgBox "AKTARILACAK BİR HÜCRE BULAMADIM....", vbCritical, "Excel.Web.Tr"
    Else
        MsgBox Adt & " ADET HÜCRE AKTARILMIŞTIR....", vbInformation, "Excel.Web.Tr"
    End If

End Sub

Hocam Çok teşekkür ederim, elinize sağlık

Rica ederim.
Benimkisi amatörce bir çözüm. Satır sayısı arttıkça yavaşlama olur.(iç içe döngü nedeniyle)

Ustaca çözüm her zamanki gibi Sayın Yeşertener'den gelmiş. Her olasılığı dikkate alan bu çözümü kullanmanızı öneririm.

Bu kodlardan ben de yararlandım.

Teşekkürler Sayın Yeşertener.

Rica ederim.
Benimkisi amatörce bir çözüm. Satır sayısı arttıkça yavaşlama olur.(iç içe döngü nedeniyle)

Ustaca çözüm her zamanki gibi Sayın Yeşertener'den gelmiş. Her olasılığı dikkate alan bu çözümü kullanmanızı öneririm.

Bu kodlardan ben de yararlandım.

Teşekkürler Sayın Yeşertener.

Necdet Bey'e bende çok teşekkür ederim onun göndermiş olduğu kodlarıda denedim ve sorunsuz olarak çalışıyor. Her iki çözümüde Personel Makro olarak excelime kaydettim. Dediğim gibi şimdilik max 400-500 satırlarda günlük bir dosya olduğu için sizin çözümünüzde göz açıp kapayana kadar işini yapıyor. İleride daha büyük dosyalar olduğunda da Necdet Bey'in kodları yedekte :)

Geri