• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üç Seçenekli Tarihe Göre Gün Sayısı Almak

Selamlar numan bey,

Teşekkür ederim ilgine, zahmet ediyorsun, sağol,

Ancak istediğim çözüme ulaşamadım, yada yanlış bir şeyler yapıyorum,

Eklediğin dosyada O10, H23 ve O23 hücrelerinde şu an itibariyle 19 sayısını görmem lazım,

yani bugünden 05.07.2012 yi çıkarması lazım,

sebebi de bu aydan bir ödeme gerçekleşmemiş olması, G ve N nin bir özelliği var malum, bu sütunlar ödeme yapılmışsa ödeme tarihini, yapılmamışsa da 00.01.1900 u yazıyor, hücre 00.01.1900 olunca da ne formül tutuyor ne de başka bir şey,

Bu durumda O10-H23-O23 hücrelerinde bir hesaplama olmuyor, bu problemi aşamıyoruz,

Başka bir ifade ile senaryo,

Ödeme , son ödeme tarihinden ÖNCE ise; H ise H , O ise O hücreleri SIFIR

Ödeme , YAPILMAMIŞSA; Bugün-Son Ödeme Tarihi

Ödeme , son ödeme tarihinden sonraki bir günde YAPILMIŞSA; Ödeme Tarihi-Son Ödeme Tarihi

şeklinde,

Numan bey, biliyorum çok zaman harcadınız, ben de sizi yoruyorum diye stres yaptım,

Herşey için bir kere daha teşekkür ediyorum, sağolun.

Merhaba
"GELİR" Sayfasında temmuz ayına ait bölümde
Mehmet Boyacı ve Bahri Boyacı olmadığı için O10-H23-O23 hücrelerinde bir hesaplama olmuyor
Yoksa benmi yanılıyorum

Merhaba
"GELİR" Sayfasında temmuz ayına ait bölümde
Mehmet Boyacı ve Bahri Boyacı olmadığı için O10-H23-O23 hücrelerinde bir hesaplama olmuyor
Yoksa benmi yanılıyorum

Numan bey selamlar, ilgin için teşekkürler, sağol.

Gelir sayfasında temmuza ait Mehmet Boyacı ve Bahri Bahçeli kayıtlı olsa, zaten bir giriş gerçekleşmiş ve A sütununda tarih kaydı olurdu, dolayısıyla temmuz ayında gelir sayfasında bu 2 isim olmadığından yani ödeme yapmadıklarından bilanço sayfası O10-H23-O23 hücrelerinde bir hesap olmalı, ki o da bugün için 19 gündür.

Numan bey selamlar, ilgin için teşekkürler, sağol.

Gelir sayfasında temmuza ait Mehmet Boyacı ve Bahri Bahçeli kayıtlı olsa, zaten bir giriş gerçekleşmiş ve A sütununda tarih kaydı olurdu, dolayısıyla temmuz ayında gelir sayfasında bu 2 isim olmadığından yani ödeme yapmadıklarından bilanço sayfası O10-H23-O23 hücrelerinde bir hesap olmalı, ki o da bugün için 19 gündür.

Merhaba
Ekli dosyada Bilanço sayfasında A1 hücresinde bu gün tarihli olduğu için
her bu sayfayı açtığınızda makroların çalışması için kodlara ekleme yapıldı
Diğer gün hesaplama ile ilgili sorunu daha detaylı açıklarmısınız Zamanım olursa bakıyım

Ekli dosyalar

Diğer gün hesaplama ile ilgili sorunu daha detaylı açıklarmısınız Zamanım olursa bakıyım

Selamlar Numan bey,

açıklamalı dosya ektedir,

açıklamalar yeterli gelmezse bir de şöyle düşünün,

bir apartman yöneticisi, aylık aidat ve harici ödemelerin olduğu bir tablo tutuyor, kiracılar aidat, ev sahipleri hem aidat hem de harici ödeme yapıyor,

ancak bazı ev sahipleri ve kiracılar, ilgili aya ait ödemeleri, son ödeme tarihinden önce yada sonra yada son ödeme tarihinde yapıyor,

Zamanında yani son ödeme tarihinde yada öncesinde ödeme yapanlar ile, zamanında yapmayanların hakkaniyeti için, yapmayanlardan yada geç yapanlardan, aradaki gün kadar "gecikme faizi" alınması gerekiyor, ki bu yasaldır,

işte bu nedenle gecikilen ve ödenmeyen günlerin sayılarını tespit etmem gerekiyor, bunları elle tek tek girmek yerine formül yada makro ile hesaplatma yoluna gideyim istedim,

oluşturulacak formüller yada makro bana sadece gün sayılarını doğru tespit etsin yeter.

İlgin için bir kere daha sağol.

Ekli dosyalar

Selamlar Numan bey,

açıklamalı dosya ektedir,

açıklamalar yeterli gelmezse bir de şöyle düşünün,

bir apartman yöneticisi, aylık aidat ve harici ödemelerin olduğu bir tablo tutuyor, kiracılar aidat, ev sahipleri hem aidat hem de harici ödeme yapıyor,

ancak bazı ev sahipleri ve kiracılar, ilgili aya ait ödemeleri, son ödeme tarihinden önce yada sonra yada son ödeme tarihinde yapıyor,

Zamanında yani son ödeme tarihinde yada öncesinde ödeme yapanlar ile, zamanında yapmayanların hakkaniyeti için, yapmayanlardan yada geç yapanlardan, aradaki gün kadar "gecikme faizi" alınması gerekiyor, ki bu yasaldır,

işte bu nedenle gecikilen ve ödenmeyen günlerin sayılarını tespit etmem gerekiyor, bunları elle tek tek girmek yerine formül yada makro ile hesaplatma yoluna gideyim istedim,

oluşturulacak formüller yada makro bana sadece gün sayılarını doğru tespit etsin yeter.

İlgin için bir kere daha sağol.

Merhaba
Ekli dosyayı incelermisiniz istediğiniz olmuşmu?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
Ekli dosyada sayfa seçimi yapmadan ("GELİR" sayfasına veri girişi yapınca "Bilanço" sayfasını göstermeden işlem yapan kod )
Hangisini isterseniz kullanın yeterki işnizi görsün

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar numan şamil,

öncelikle çözüm için harcadığın emek ve gösterdiğin sabır için teşekkür ederim, sağol.

denemelerimde bir sorun gözükmemekte ve her iki çözüm de yararlı oldu,

merak etmedim desem yalan olur, tarih farkı sayısını saptayan makro yerine, bu işlevi yerleşik fonksiyonlar ile yapmaya çalışsak nasıl bir formül yazılırdı, bunu da sanırım başka bir üstat cevaplar,

Sanıyorum bu çözümler, birçok apt.yöneticisininde işini bir hayli kolaylaştıracak,

Tekrar teşekkür ediyorum ve hakkını helal et diyorum,

Selamlar Sn CenTay

26 nolu mesajımdaki ekli dosyadaki kodlarda bazı eklemeler ve değişiklikler yapılmak suretiyle
1) Modül1 deki kod tek makroya indirildi.(Aynı işi tek makro görecek hale getirildi)
2) En önemlisi "Bilanço" sayfasındaki günün tarihi formül ile geldiği için devamlı güncel oysa "Bilanço" Sayfasındaki gün hesaplamaları yapan makro

a) "GELİR" sayfasına veri girişi yapıldında
b) "Bilanço" sayfası aktif edildiğinde çalışmaktadır (günceleme yapmaktadır)

Bu yüzden "Bilanço" sayfası açıkken kaydet tuşuna basıp dosyayı kapatıp ertesi gün dosyayı açtığımızda karşımıza "Bilanço" sayfası geldiği için ve her hangi veri girişi veya sayfa geçişi yapılmadığında makro tetiklenmediğinden gün hesaplamaları güncellenmemekteydi.(o günkü tarihe göre)
Bu sorunun önüne geçmek için Dosyayı ne şekilde kapatırsak kapatalım ilk açtığımızda "GELİR" sayfası önümüze çıkacak veri girişi yapmasak bile "Bilanço sayfasını açtığımızda makro otomatik olarak çalışacağından (o günün tarihine göre) gün hesaplamalar güncellenecektir

Bu yüzden 26. mesajdaki ekli dosyayı tekrar indirip denermisiniz?

acil yardıma ihtiyacım var

Herkese hayırlı ramazanlar benim bir sıkıntım var hazırlamaya çalıştığım üretim planlama tablosunda zamanları ayarlamakta zorlanıyorum.Vardiya sisteminde 03:30 la 08:00 arasında mesai olmamaktadır.Ama yaptığım tabloda gözükmekte bunu düzeltmek için bana yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

Selamlar sayın numan şamil, unutmadan teşekkür edeyim, sağol.

yeni düzenlediğin 26 numaralı mesaj ekindeki dosyayı indirdim, bu dosyada problem yok,

benim xlsm uzantılı dosyama uyarlıyacağım,

Gelir sayfasındaki kodda ,

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [D3: D500]) Is Nothing Then Exit Sub
Call ayarla
son:
End Sub
makrosunda, ödenen sütunundan çalışsın amaçlı, D'leri E yaptım, sanırım bir problem oluşturmaz,
ve yine sanıyorum ki xlsm'de problem olmayacak, şayet olursa size dönerim.

dosyanın gelişmesinde gösterdiğin sabır ve emekler için tekrar teşekkür ediyorum,

Selamlar sayın numan şamil, unutmadan teşekkür edeyim, sağol.

yeni düzenlediğin 26 numaralı mesaj ekindeki dosyayı indirdim, bu dosyada problem yok,

benim xlsm uzantılı dosyama uyarlıyacağım,

Gelir sayfasındaki kodda ,

makrosunda, ödenen sütunundan çalışsın amaçlı, D'leri E yaptım, sanırım bir problem oluşturmaz,
ve yine sanıyorum ki xlsm'de problem olmayacak, şayet olursa size dönerim.

dosyanın gelişmesinde gösterdiğin sabır ve emekler için tekrar teşekkür ediyorum,

Kolay gelsin

Geri