• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üç Seçenekli Tarihe Göre Gün Sayısı Almak

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010 Ofis
Forum ailesine selamlar,

eklediğim dosyada bir kaç seçeneğe göre Eğer ile sonuca gitmek istedim lakin tam anlamıyla sonuç elde edemedim, şayet formül olmaz ise butona bağlı olmayan bir makro çözüm de olabilir,

Hepinize hayırlı ramazanlar ve iftarlar dilerim.

NOT ; Yeni dosya eklendiği için ( 10 no.lu mesaj ) eskisi kaldırıldı.

Son düzenleme:
Merhaba,

Verdiğiniz koşullara göre "L" sütunu için aşağıdaki formülü deneyin. Yalnız verdiğiniz koşul sırasında sorun var gibi görünüyor. Tekrar kontrol edin.

Kod:
=EĞER(I3<=B3;0;EĞER(I3>B3;I3-B3;EĞER(YADA(B3>$A$1;I3>$A$1);$A$1-I3)))

"K" sütunu için hangi sütunları sorgulayacağız anlamadım.

Merhaba, r sütunundaki formüle dikkat edin "00.01.1900" diye bir tarih olamaz ki:) TARİHSAYISI("01.01.1900") şeklinde deneyin bunun haricinde problem yok gibi.

Merhaba,

Verdiğiniz koşullara göre "L" sütunu için aşağıdaki formülü deneyin. Yalnız verdiğiniz koşul sırasında sorun var gibi görünüyor. Tekrar kontrol edin.

Kod:
=EĞER(I3<=B3;0;EĞER(I3>B3;I3-B3;EĞER(YADA(B3>$A$1;I3>$A$1);$A$1-I3)))

"K" sütunu için hangi sütunları sorgulayacağız anlamadım.

Selamlar sayın Korhan Ayhan, teşekkür ederim ilginiz için,
L10 hücresi için 15 sayısına ulaşmam lazım, nedeni ise bugün 20.07.2012, Son tarih ise 05.07.2012 dolayısıyla fark 15 gün olmalı,

K sütunu için dosyayı yeniden düzenleyip 1 nolu mesaja eklemeye çalışacağım,

Koşul sırası karışık ve sorunlu olabilir, zaten dosyada belirtmiş ve bu nedenle verileri örneklemiştim hocam, kusur affola.

Son düzenleme:
Merhaba, r sütunundaki formüle dikkat edin "00.01.1900" diye bir tarih olamaz ki:) TARİHSAYISI("01.01.1900") şeklinde deneyin bunun haricinde problem yok gibi.

Selamlar sayın prmts, ilginiz için sağolun,

R sütununu sizlere, eğerli formül kurduğumu ancak sonuç alamadığımı göstermk için yazmıştım, bir nevi örnekti.

H ve I daki tarihtopla.çarpım ile geliyor ve 00.01.1900 şeklindeki tarihi de o formül üretiyor, evet sıkıntı oluyor, belki H ve I daki formül de değişmeli, ancak benim kabiliyetim bunu çözemedi, siz ustalardan yardım gerekiyor,

teşekkür ederim.

selamlar hepinize. konu günceldir arkadaşlar, teşekkürler.

Selamlar, konu günceldir ; formül yada makrolu çözüm ihtiyacım devam ediyor.

Selamlar,

Dosya çözüme ulaşmamıştır, çözüm için ilgilenenlere, uğraş gösterenlere de teşekkür ederim

Merhaba,

Dosyanızın yapısını siz biliyorsunuz. Bizlere gerekli açıklamaları anlaşılır şekilde yapmadığınız sürece size tam çözüm sunamayız. Koşullar karışık olabilir diyorsunuz. Bizlere doğru koşulları sizin vermeniz gerekiyor.

K sütunu için koşullarınızı ayrıca belirtin.
R sütunu için koşullarınızı ayrıca belirtin.
Bu iki sütun arasında bir bağlantı olacakmı?

Ayrıca buradaki hesaplamalarda ulaşmak istediğiniz sonuç nedir? Yani neyi hesaplıyoruz?

Selamlar Korhan bey, ilginiz için sağolun,

Yeni bir dosya ekledim ve açıklamaları yazdım,

Amacım ise, aylık ödemelerini geciktiren yada o ay içinde yapmayanlara KMK na göre yasal faiz uygulamak, malum zamanında ödeyenlerin de hukukunu korumak mecburiyeti var,

Bu nedenle oluşturulan tabloda bir çözüm arıyorum, formül olmaz ise butonsuz bir makro da olabilir, Tablo A1:U210 aralığındadır.

Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için, sağolun.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar Korhan bey, ilginiz için sağolun,

Yeni bir dosya ekledim ve açıklamaları yazdım,

Amacım ise, aylık ödemelerini geciktiren yada o ay içinde yapmayanlara KMK na göre yasal faiz uygulamak, malum zamanında ödeyenlerin de hukukunu korumak mecburiyeti var,

Bu nedenle oluşturulan tabloda bir çözüm arıyorum, formül olmaz ise butonsuz bir makro da olabilir, Tablo A1:U210 aralığındadır.

Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için, sağolun.

Merhaba
Örnek dosyanızı 2003 versiyonunda yükleyebilirmisiniz

Merhaba
Ekli dosyayı incelermisiniz
"Bilanço" sayfasının "A-B-C-G-N" sutunlarındaki herhangi bir hücreye veri girişi yapıldığında çalışır (makroludur)
Çalıştığını anlamanız için manuel girdiğiniz "H ve O" sutunlardaki gün sayıları sildim
Örneğin "A" sutunundaki herhangi birhücreye çift tıklayıp entere basın silinen verilerin geldiğini göreceksiniz
Yalnız "00.01.1900" tarihlerdeki sorunu çözmeniz gerekiyor

Ekli dosyalar

Merhaba
"Bilanço" sayfasının "A-B-C-G-N" sutunlarındaki herhangi bir hücreye veri girişi yapıldığında çalışır (makroludur)
Çalıştığını anlamanız için manuel girdiğiniz "H ve O" sutunlardaki gün sayıları sildim
Örneğin "A" sutunundaki herhangi birhücreye çift tıklayıp entere basın silinen verilerin geldiğini göreceksiniz
Yalnız "00.01.1900" tarihlerdeki sorunu çözmeniz gerekiyor

Selamlar numan bey, çözüm için sağol, emek verdin, göz nuru döktün,

Bilanço sayfasındaki B,C sütunları önceden elle giriliyor, diğerleri diğer sayfalardan düşeyara, topla.çarpım ile geliyor, bazı hücrelerde de basit 4 işlem formülleri var,

Zaten sıkıntımın başında 00.01.1900 verisi var, bu sonuç topla.çarpım formülü sonucu oluşmakta, buna nasıl bir çare bulunur doğrusu ben bilemiyorum,

A-B-C-G-N sutunlarındaki herhangi bir hücreye veri girişi yapıldığında çalışır (makroludur)

benim dosyamda C,G,N sütunlarına manuel bir veri girilmiyor, A ve B'ye de önceden şablon olarak giriş yapılıyor, sonuçta ilgili ay girdiğinde ve Gelir sayfasına veri girişi yapıldığında Bilanço sayfasının ilgili yerleri doluyor,

Ben istiyorum ki, Gelir sayfasına yeni bir giriş yapıldığında bilanço sayfası kendiliğinden oluşsun ( en önemlisi geçen gün sayılarının tespiti )

Ümit ederim ki ifadelerim doğrudur, sizi bir daha uğraştırmam,

İyi niyet ve yaklaşımların için bir kez daha teşekkür ediyorum, sağol.

Selamlar numan bey, çözüm için sağol, emek verdin, göz nuru döktün,

Bilanço sayfasındaki B,C sütunları önceden elle giriliyor, diğerleri diğer sayfalardan düşeyara, topla.çarpım ile geliyor, bazı hücrelerde de basit 4 işlem formülleri var,

Zaten sıkıntımın başında 00.01.1900 verisi var, bu sonuç topla.çarpım formülü sonucu oluşmakta, buna nasıl bir çare bulunur doğrusu ben bilemiyorum,

benim dosyamda C,G,N sütunlarına manuel bir veri girilmiyor, A ve B'ye de önceden şablon olarak giriş yapılıyor, sonuçta ilgili ay girdiğinde ve Gelir sayfasına veri girişi yapıldığında Bilanço sayfasının ilgili yerleri doluyor,

Ben istiyorum ki, Gelir sayfasına yeni bir giriş yapıldığında bilanço sayfası kendiliğinden oluşsun ( en önemlisi geçen gün sayılarının tespiti )

Ümit ederim ki ifadelerim doğrudur, sizi bir daha uğraştırmam,

İyi niyet ve yaklaşımların için bir kez daha teşekkür ediyorum, sağol.

Merhaba
ekli dosyada Gelir sayfasının "D" sutununa giriş yapıldıkça "Bilanço " sayfasındaki gün sayısını hesaplayacak şekilde revize edildi
Eğer gelir sayfasının başka sutunlarında veri girişi yapıldığında makro çalışmasını istiyorsanız "GELİR" sayfasının kod bölümündeki
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [D3:D500]) Is Nothing Then Exit Sub
Call ayarla
son:
End Sub
Kırmızı bölümleri değiştirip veya ekleyebilirsiniz
Not : kodlar 500 satıra kadar işlem yapacak gibi ayarlanmıştır
Gün hesaplamadan kaynaklı bir sorun varmı?

Ekli dosyalar

Merhaba
ekli dosyada Gelir sayfasının "D" sutununa giriş yapıldıkça "Bilanço " sayfasındaki gün sayısını hesaplayacak şekilde revize edildi

Gün hesaplamadan kaynaklı bir sorun varmı?

Merhaba, elinize sağlık, gün hesaplamada problem yok,

problem G ve N sütunlarındaki 00.01.1900 olan hücrelerde, bu hücrelere GELİR sayfasından 2012 yılına ait tarih geliyorsa problem yok, zaten ben bunu önceden de hesaplatıyorum çıkarma işlemiyle, benim çözmeye çalıştığım, içinde bulunduğumuz ay, bir örnekle açıklayım tekrar,

Temmuz ayındayız ve son ödeme tarihi 05.07.2012, GELİR sayfasında şahısa ait bir hareket olmadığında BİLANÇO G ve N sütunlarında bu ayın hizasında 00.01.1900 yazıyor,

bir defa bu tarih GELİR sayfasında ilgili kişiye ait bir hareket olmadığından BOŞ yada SIFIR gelmeli ve işlem ; bugün-ilgili hücre olmalı, maksat temmuz ayında bugünden son ödeme tarihi arasındaki farkı H ve O sütunlarına hesaplatmak, zaten ödeme yaptıysa sorun yok

Bunu eğer formülünün farklı uygulamaları ile yapmaya çalıştım, örnek dosyamda dilim döndüğüncede anlatmaya çalıştım,

belki G ve N sütunları (ödeme tarihi) farklı bir formülle getirilebilir ve bu durumda EĞER formülü ile bir çatı kurulabilir,

Emeğin ve sabrın için çok sağolasın, teşekkürler.

Pardon yanlışlık oldu

Son düzenleme:
Merhaba, elinize sağlık, gün hesaplamada problem yok,

problem G ve N sütunlarındaki 00.01.1900 olan hücrelerde, bu hücrelere GELİR sayfasından 2012 yılına ait tarih geliyorsa problem yok, zaten ben bunu önceden de hesaplatıyorum çıkarma işlemiyle, benim çözmeye çalıştığım, içinde bulunduğumuz ay, bir örnekle açıklayım tekrar,

Temmuz ayındayız ve son ödeme tarihi 05.07.2012, GELİR sayfasında şahısa ait bir hareket olmadığında BİLANÇO G ve N sütunlarında bu ayın hizasında 00.01.1900 yazıyor,

bir defa bu tarih GELİR sayfasında ilgili kişiye ait bir hareket olmadığından BOŞ yada SIFIR gelmeli ve işlem ; bugün-ilgili hücre olmalı, maksat temmuz ayında bugünden son ödeme tarihi arasındaki farkı H ve O sütunlarına hesaplatmak, zaten ödeme yaptıysa sorun yok

Bunu eğer formülünün farklı uygulamaları ile yapmaya çalıştım, örnek dosyamda dilim döndüğüncede anlatmaya çalıştım,

belki G ve N sütunları (ödeme tarihi) farklı bir formülle getirilebilir ve bu durumda EĞER formülü ile bir çatı kurulabilir,

Emeğin ve sabrın için çok sağolasın, teşekkürler.

Merhaba
"AZ-BA" sutunları yardımcı sutun olarak kullanılmıştır

Ekli dosyalar

Selamlar numan bey,

Teşekkür ederim ilgine, zahmet ediyorsun, sağol,

Ancak istediğim çözüme ulaşamadım, yada yanlış bir şeyler yapıyorum,

Eklediğin dosyada O10, H23 ve O23 hücrelerinde şu an itibariyle 19 sayısını görmem lazım,

yani bugünden 05.07.2012 yi çıkarması lazım,

sebebi de bu aydan bir ödeme gerçekleşmemiş olması, G ve N nin bir özelliği var malum, bu sütunlar ödeme yapılmışsa ödeme tarihini, yapılmamışsa da 00.01.1900 u yazıyor, hücre 00.01.1900 olunca da ne formül tutuyor ne de başka bir şey,

Bu durumda O10-H23-O23 hücrelerinde bir hesaplama olmuyor, bu problemi aşamıyoruz,

Başka bir ifade ile senaryo,

Ödeme , son ödeme tarihinden ÖNCE ise; H ise H , O ise O hücreleri SIFIR

Ödeme , YAPILMAMIŞSA; Bugün-Son Ödeme Tarihi

Ödeme , son ödeme tarihinden sonraki bir günde YAPILMIŞSA; Ödeme Tarihi-Son Ödeme Tarihi

şeklinde,

Numan bey, biliyorum çok zaman harcadınız, ben de sizi yoruyorum diye stres yaptım,

Herşey için bir kere daha teşekkür ediyorum, sağolun.

Geri