• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üç değer arasından en küçük değeri içeren sütunlardaki firma bilgilerini tespit etmek

Tablonun teklifler bölümündeki boş görünen ama içinde formül olan hücrelerden kaynaklanıyor. Ya da E112'deki formülü aşağıdakiyle değiştirebilirsiniz:

Kod:
=EĞER(C112="";"";YATAYARA(C112;$C$6:$E$107;A112+2))

Bu durumda A112'deki formül ise aşağıdaki gibi olmalıdır:

Kod:
=KAÇINCI(B112;$B$8:$B$107;0)

hocam A112 ye formülü girince 1 den 12 ye kadar sıralıyor sonra tekrar 1 den 12 ye kadar sıralama yapıyor hep aynı sıralama gidiyor tablonun sonuna kadar

Son düzenleme:
=EĞER(B112="";"";KAÇINCI(B112;$B$8:$B$107;0))

Olarak deneyin.

sadece filtrelenmiş olanı toplama

merhaba siteye yeni üye oldum. umarım yardım edersiniz. sorunum eklediğim dosyadaki avantajlılar listesinde filtrelediğim verileri otomatik toplatmak istiyorum. mesela sadece 3. firmanın sayılarını otomatik nasıl toplatabilirim.

Ekli dosyalar

Sayın fakoca,
AVANTAJLILAR sayfanızda C506 hücresine:
Kod:
=ALTTOPLAM(109;C5:C504)

Yazın.
Sağa doğru kopyalayıp yapıştırın.

hocam çok çok teşekkür ederim. muhtemelen 40 yıl duacınız olucam:)

HOCAM AYNI DOSYAYLA İLGİLİ 2 SORUM DAHA OLACAK. FİRMALARDA 2. AVANTAJLI FİYAT İÇİN (AW HÜCRESİ) EĞER SAYI GİRİLMEZSE #SAYI! HATASI VERİYOR VE OTOMATİK TOPLAMDA DİĞER FİYATLARI DA TOPLAMIYOR.
2. SORUM FİRMALARDA EĞER 2 DEN FAZLA AYNI FİYAT GİRİLİRSE 1. VE 2. AVANTAJLI FİRMA OLARAK AYNI FİRMAYI GETİRİYOR. (MESELA AW5 ve AX5 HÜCRELERİ)
BUNLARI ÇÖZMENİN BİR YOLU VAR MI?
DOSYAYI DÜZENLENMİŞ HALİYLE YENİDEN EKLİYORUM BUNA BAKABİLİRSENİZ SEVİNİRİM

Ekli dosyalar

HOCAM AYNI DOSYAYLA İLGİLİ 2 SORUM DAHA OLACAK. FİRMALARDA 2. AVANTAJLI FİYAT İÇİN (AW HÜCRESİ) EĞER SAYI GİRİLMEZSE #SAYI! HATASI VERİYOR VE OTOMATİK TOPLAMDA DİĞER FİYATLARI DA TOPLAMIYOR.
2. SORUM FİRMALARDA EĞER 2 DEN FAZLA AYNI FİYAT GİRİLİRSE 1. VE 2. AVANTAJLI FİRMA OLARAK AYNI FİRMAYI GETİRİYOR. (MESELA AW5 ve AX5 HÜCRELERİ)
BUNLARI ÇÖZMENİN BİR YOLU VAR MI?
DOSYAYI DÜZENLENMİŞ HALİYLE YENİDEN EKLİYORUM BUNA BAKABİLİRSENİZ SEVİNİRİM

AU5 hücresindeki formül:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MİN(G5:AT5));"";MİN(G5:AT5))

AV5 hücresindeki formül:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MİN(G5:AT5));"";MİN(G5:AT5))

AW5 hücresindeki formül:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KÜÇÜK(G5:AT5;EĞERSAY(G5:AT5;KÜÇÜK(G5:AT5;1))+1));"";KÜÇÜK(G5:AT5;EĞERSAY(G5:AT5;KÜÇÜK(G5:AT5;1))+1))

AX5 hücresindeki formül:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($G$4:$AT$504;1;KAÇINCI($AW5;$G5:$AT5;0)));"";İNDİS($G$4:$AT$504;1;KAÇINCI($AW5;$G5:$AT5;0)))

Yusuf 44 hocam harikasınız. çok çok çok çok teşekkür ederim. çok işime yaradı çok sağolun

Geri