• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üç değer arasından en küçük değeri içeren sütunlardaki firma bilgilerini tespit etmek

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
selam arkadaşlar çok acill olarak ek te gönderdiğim dosyada bulunan tabloyu inceleyip nasıl bir formül kullanmam gerektiği ile ilgili önerilerde bulunursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Öncelikle konu başlığınızı forum kurallarına uygun olarak sorunuzu/konunuzu tanımlayacak şekilde değiştirmeniz gerekmektedir.

D20 hücresindeki formül:

Kod:
=EĞER(C20="";"";EĞER(EĞERSAY(D4:F4;MİN(D4:F4))=1;İNDİS($D$3:$F$3;1;KAÇINCI(MİN(D4:F4);D4:F4;0));İNDİS($D$3:$F$3;1;KAÇINCI(MİN($D$16:$F$16);$D$16:$F$16;0))))
E20 hücresindeki formül:

Kod:
=EĞER(D20="";"";YATAYARA(D20;$H$16:$J$17;2;0))
F20 hücresindeki formül:

Kod:
=EĞER(D20="";"";TOPLA.ÇARPIM(($C$4:$C$15=C20)*($D$3:$F$3=D20)*$D$4:$F$15))

Yalnız firmalardan biri teklif vermez ya da teklif hücresi 0 olursa 0'ı dikkate alacağı için hatalı sonuç doğurur.

0 hatasını aşağıdaki formülle düzelttim:

D20 hücresindeki formül:
Kod:
=EĞER(C20="";"";EĞER(EĞERSAY(D4:F4;KÜÇÜK(D4:F4;EĞER(MİN(D4:F4)=0;2;1)))=1;İNDİS($D$3:$F$3;1;KAÇINCI(KÜÇÜK(D4:F4;EĞER(MİN(D4:F4)=0;2;1));D4:F4;0));İNDİS($D$3:$F$3;1;KAÇINCI(MİN($D$16:$F$16);$D$16:$F$16;0))))

peki hocam firmanın bir tanesi bir ürün için teklif vermedi yani o hücre sıfır olacak ama diğer iki firma teklif verdi biz alımı o iki tekliften hangisi ucuzsa ondan yapıcaz yani birisi 100 diğeri 125 verdi 100 lira teklif veren firmadan alım yapıcaz yani formül sıfırı görmese 100 liralık teklifi değerlendiremez miyiz formülde düzenleme yaparak.

5. Mesajdaki formülü denediniz mi?

evet hocam şimdi denedim şunu farkettim ilgili ürüne üç firma içinden sadece tek firma teklif verdiğinde orda hata oluyor mesela ilk iki teklifi silip sadece 200 değeri girdiğimde tek değer olduğu için 200 değerini göstermesi lazımken - bu şekilde görüyor.ilginize teşekkür ederim bu arada

D20'deki formülü şöyle değiştirin:

Kod:
=EĞER(C20="";"";EĞER(TOPLA(D4:F4)=0;"";EĞER(EĞERSAY(D4:F4;0)=2;İNDİS($D$3:$F$3;1;KAÇINCI(KÜÇÜK(D4:F4;3);D4:F4;0));EĞER(EĞERSAY(D4:F4;KÜÇÜK(D4:F4;EĞER(MİN(D4:F4)=0;2;1)))=1;İNDİS($D$3:$F$3;1;KAÇINCI(KÜÇÜK(D4:F4;EĞER(MİN(D4:F4)=0;2;1));D4:F4;0));İNDİS($D$3:$F$3;1;KAÇINCI(MİN($D$16:$F$16);$D$16:$F$16;0))))))

yusuf hocam en son formülü girdiğimde "belirtilen formül geçerli dosya biçiminde izin verilenden daha fazla iç içe düzey kullanıldığından girilemiyor." diye uyarı verdi.

Profilinizde excel 2007 kullandığınız yazıyor. Hem evde hem de işyerinde excel 2007 kullanıyorum. Bende öyle bir sorun oluşmadı. Eğer dosya biçiminiz excel 97-2003 ise Excel çalışma kitabı olarak değiştirin yani uzantısı xlsx olsun. O zaman düzelebilir.

teşekkürler yusuf hocam çalışma kitabı 97-2003 uyumluluk modunda kaydedilmiş ondan dolayı olmuş excel çalışma kitabı olarak kaydettim düzeldi.ilginiz için tekrar tşk ederim.

sayın yusuf hocam ben bu formülleri tabloya girdim ama sanırım bir problem var bi bakabilirmisiniz rica etsem

Ekli dosyalar

Örnek verdiğiniz dosya ile son verdiğiniz dosya yapısal olarak uyuşmuyor. İlk başta anlamadım neden olduğunu ama sonra son verdiğiniz dosyadaki tüm hücre birleştirmeleri iptal edip ilk verdiğiniz dosyaya benzetince düzeldi. Dosyayı gereksiz olarak 36 sütundan oluşturmuşsunuz. Halbuki ilk verdiğiniz gibi sadece 5 sütunda düzenleyebilirsiniz. Ben o hale dönüştürünce formül düzgün çalıştı.

doğrudur hocam bu tablo bir çalışma kitabına bağlı, veriler çok farklı sayfalardan geliyordu bende o yüzden kendim bir tablo yapıp gönderdim ama o kitaba bağlı olan tabloya formülleri girince hata verdi.o zaman bu tablodaki sütunları azaltmamız gerekiyor sanırım.

sayın hocam tabloyu düzelttim sütun sayısı azaltarak ancak yine de bir hata var birim fiyat düşük olsa bile ilk önce toplam fiyatı düşük olanı seçiyor onu düzeltemedim acaba tekrar bakabilir misiniz. tşkler...

Ekli dosyalar

Çok dikkatsizsiniz:)

C24'teki formüle bakarsanız C8:E8 olması gereken tüm değerlerin C6:E6 olduğunu görürsünüz. Onları düzeltin. $ işareti olanlar haricindekiler düzelecek.

evet biraz dikkatsiz davranmışım :)

sayın hocam dediğinizi yaptım oldu. ancak araya satır ekleyince değer hatası veriyor onu nasıl halledebiliriz acaba

hocam ben çalışma kitabını ekleyeyim en iyisi ordan halletmeye çalışalım ben tabloyu kitaba eklerim diye düşünmüştüm ama kafam pek basmadı ne yalan diyim.farklı sayfalardan veri aktarımından kaynaklanan bir hata da olabilir.ana sayfadaki bilgileri sayfa 2 deki tabloda göstermesi gerekiyor.dosya ektedir ilginiz için tşkler

Ekli dosyalar

Geri