txt kaydederken tab boşluğu

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-04-2030
Sub TXT()
Dim ds, cs As Object
Dim gds
Dim yol As String
Set cs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set ds = CreateObject("WScript.Shell")
gds = ds.SpecialFolders("Desktop")

If cs.FolderExists(gds & "\KASA YEDEKLERİ") = False Then cs.CreateFolder gds & "\" & "KASA YEDEKLERİ"
If cs.FolderExists(gds & "\KASA YEDEKLERİ\PDF FORMATI") = False Then cs.CreateFolder gds & "\KASA YEDEKLERİ\" & "PDF FORMATI"
yol = gds & "\KASA YEDEKLERİ\PDF FORMATI"
ChDir yol
If cs.FileExists(yol & "\" & ActiveSheet.Name & ".txt") = True Then Kill yol & "\" & ActiveSheet.Name & ".txt"
ActiveSheet.Copy
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=gds & "\KASA YEDEKLERİ\PDF FORMATI\" & ActiveSheet.Name & ".txt", FileFormat _
:=xlText, CreateBackup:=False
ActiveWorkbook.Close savechanges:=False
End Sub

formülle dosyayı txt kaydediyorum ancak a1 hücresiyle b1 hücresindeki verilerin arasındaki boşluk çok fazla. yani tüm hücrelerdeki bu şeklide fazla boşluk bırakıyor. bunu excel sayfasındaki orjinaliyle aynı yapabilirmiyiz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Örnek excel dosyası ve örnek txt sonuç dosyasını görsek daha hızlı ve doğru sonuç üretilir diye düşünüyorum.

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
11-04-2030

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Bence yapılması gereken; bilgi alışverişi yapılan tarih adı veri verilmiş sayfaların tasarımının;
-- mümkün olduğunca hücre birleştirmelerinden kaçınılarak
-- kullanılan Userform'daki görünüm benzeri
olacak şekilde değiştirilmesi.

Hatta, arşiv niteliğinde veri tabanı gibi düşünüp,
her bir güne ait tüm bilgilerin tek bir satırda olması kodlama açısından da kolaylık sağlar.

Belge sahibi kendisine göre kullanışlı bir yapı elbette oluşturacaktır.
.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
TXT FORMATI: http://dosya.co/o9q1e3j5s3s3/08.03.2017.txt.html
VBA ŞABLONU: http://dosya.co/5p5wws6xbhnt/ANAKASA_YENİ2.xlsm.html

ekler yukarıdadır. vba şablonunda anakasa userformunda yedekle derseniz. txt olarak kaydediyor. ve dikkat edi txt formatındada sütunlar arasında 4 er tane tab boşluğu mevcut.
üstelik ilk satırdada kayma yapmış. yani tutar uzunsa şablon uzunlukla beraber kayıyor. excel sayfasındaki gibi düzenli yapamazmıyız.
@Ömer Baran ın önerilerini dikkate alın.

Verileriniz form gibi değil de veritabanı şeklinde kaydedilse ve form gösterimi sırasında alınan bilgiler form a işlense daha düzenli bir çalışma olur. Sonraki aşamadaki kodlamalar içinde kolayık sağlar.

* Anakasa formunda yedekleme pdf olarak kaydediyor.
* Yedekleme modülünde txt prosedürü ile txt olarak yedekleme var. ncak bu yedekle sonucu sizin gönderdiğiniz tzt ile aynı.

- Ben örnek sonuç txt dosyası istemiştim. 08.03.2017 için örnek olması gereken sonuç txt dosyasını ekleyebilir misiniz.
Anladığım kadarı ile her günü bir dosyada yedekliyorsunuz.
-txt yedeklemeye neden ihtiyaç var. Her günün sayfasını xlsx olarak saklanması yeterli değil mi?

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
11-04-2030
asri hocam aynen dediğiniz gibi her günü ayrı ayrı txt ve pdf olarak kaydediyoruz.

txt olarak almamızın nedeni ana yazıcı dışında pc ye bağlı yazıcılar vurmalı yazıcı olduğu için pdf formatındakileri çıkarırıken sorun yaşıyoruz. txt formatlı yazıların çıktısını alabiliyoruz. bu yüzden ana yazıcıdan pdf formatı ile çıktı alıp pc bilgisayarından ise txt formatında almamız gerekiyor.

veri tabanı şeklinde deiğiniz olayı tam anlamadım ama asri hocam. yani bir tane txt için kalıp dosya oluşturup ordan günlük olarak almaktan mı bahsediyorsunuz.
örnek txt dosyasına ilişkin ek ilişikteydi. tekrar ekliyorum

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
asri hocam aynen dediğiniz gibi her günü ayrı ayrı txt ve pdf olarak kaydediyoruz.

txt olarak almamızın nedeni ana yazıcı dışında pc ye bağlı yazıcılar vurmalı yazıcı olduğu için pdf formatındakileri çıkarırıken sorun yaşıyoruz. txt formatlı yazıların çıktısını alabiliyoruz. bu yüzden ana yazıcıdan pdf formatı ile çıktı alıp pc bilgisayarından ise txt formatında almamız gerekiyor.

veri tabanı şeklinde deiğiniz olayı tam anlamadım ama asri hocam. yani bir tane txt için kalıp dosya oluşturup ordan günlük olarak almaktan mı bahsediyorsunuz.
örnek txt dosyasına ilişkin ek ilişikteydi. tekrar ekliyorum

Ben örnek sonuç txt dosyası istemiştim. 08.03.2017 için örnek olması gereken sonuç txt dosyasını ekleyebilir misiniz.
İlk gönderdiğiniz text dosyası ile programın oluşturduğu text dosyasını karşılaştırdığımda bire bir aynı.

Tekrar yazıyorum. Sizin olmasını istediğiniz sorunsuz text dosyasını istiyorum. Programın oluşturduğu text dosyasını değil.

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
11-04-2030
olmasını istediğimiz text boxu gün içerisinde hazırlayıp göndereyim. kusırabakmayun ben yanlış anlamışım.