• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

txt dosyasına dönüştürürken hata alıyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Ekteki dosyada bankaya göndermem gereken txt dosyası oluşturuyorum. Fakat Alıcı kısmındaki formül yüzünden txt dosyasında formül olan satır kadar TL boşluğu atıyor oda banka işlemlerinde hata veriyor. Lütfen yardım edebilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanızda VBA Şifreli

Ekteki dosyada bankaya göndermem gereken txt dosyası oluşturuyorum. Fakat Alıcı kısmındaki formül yüzünden txt dosyasında formül olan satır kadar TL boşluğu atıyor oda banka işlemlerinde hata veriyor. Lütfen yardım edebilirmisiniz.

Kod:
Do While ActiveSheet.Cells(i + x, 1).Value <> ""

kodun yukarıdaki bölümün yerine aşağıdaki ile değiştir.

Kod:
Do While Val(Len(ActiveSheet.Cells(i + x, 1).Value)) > 1

veya

A11 hücresindeki formülün kırmızı yere ait boşluğu kaldırarak formülü aşağı doğru sürükleyin

Kod:
=+EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(I11;'KAYIT EKRANI'!$A$2:$D$1136;2;0));[COLOR=red]" "[/COLOR];DÜŞEYARA(I11;'KAYIT EKRANI'!$A$2:$D$1136;2;0))

Üstad ilgin için teşekkür ederim fakat kod u değiştirdim yine aynı şekilde txt dosyasına kaydediyor. Formülde ise boşluğu kaldırdığım zaman yanlış uyarısı veriyor. Bi uygulamasını siz yapıp deneyebilirmisiniz belki ben yanlış yapıyorumdur. Zahmet olmazsa

Üstad ilgin için teşekkür ederim fakat kod u değiştirdim yine aynı şekilde txt dosyasına kaydediyor. Formülde ise boşluğu kaldırdığım zaman yanlış uyarısı veriyor. Bi uygulamasını siz yapıp deneyebilirmisiniz belki ben yanlış yapıyorumdur. Zahmet olmazsa

Yukarıdaki mesajımda veya diye demiştim yani
Ya kodları değiştirip yapın yada formülü düzeltip yapın her ikisinide yaparsanız bu seferde işlem tam tersi olur ve hata devam eder.

Teşkekkür ederim üstad. dediğiniz gibi yaptım oldu. Bi sorum daha olacak bide tarih bölümünde yyyyaagg şeklinde tarih istiyor txt dosyasında. Hücreleri biçimlendirerek bu formata getiriyorum fakat txt dosyasına atarken normal tarih düzeni ile atıyor. benim tarih formatınıda yyyyaagg şeklinde kayıt yapmam gerekiyor bu son isteğim olacak.

Teşkekkür ederim üstad. dediğiniz gibi yaptım oldu. Bi sorum daha olacak bide tarih bölümünde yyyyaagg şeklinde tarih istiyor txt dosyasında. Hücreleri biçimlendirerek bu formata getiriyorum fakat txt dosyasına atarken normal tarih düzeni ile atıyor. benim tarih formatınıda yyyyaagg şeklinde kayıt yapmam gerekiyor bu son isteğim olacak.

Ben anlıyamadım dosyanın adımı böyle olacak

Olması gereken text dosyasını buraya ekleyin bir bakalım.

hocam text dosyasında tarihi kaydettiği kısma D20130603 şeklinde kayıt yapmasını istiyorum fakat bu D03.06.20 şeklinde kayıt yapıyor. biraz daha açıklaya bildim mi? bilemiyorum. :)

Ekli dosyalar

hocam text dosyasında tarihi kaydettiği kısma D20130603 şeklinde kayıt yapmasını istiyorum fakat bu D03.06.20 şeklinde kayıt yapıyor. biraz daha açıklaya bildim mi? bilemiyorum. :)

Kod:
odeme_tarihi = ActiveSheet.Cells(i + x, 4).Value

Kodun yukarıdaki bölümünü aşağıdaki ile değiştir.

Kod:
 odeme_tarihi = Format(ActiveSheet.Cells(i + x, 4).Value, "yyyymmdd")

Not: Dosyanızı buraya eklerken şifreyi yazmak yerine kaldırın ben aslında şifreli dosyalara bakmıyorum bu seferki istisna oldu.

Allah razı olsun hocam teşekkür ederim yardımın için. Allah razı olsun

Geri