• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

txt dosyasına aktarım yapmak

Excel Vers. ve Dili
effice xp
merhaba arkadaşlar iş ile ilgili bi sorunum var yapmak istediğim belli bir resim stoğu var ürünler için excelde örneğin a1 sütünuna ürün kodunu girdiğimde b1 sütununada adet yazdığımda yazdığım adet kadar o resmin hdd adresini alıp herhangi bir *.txt dosyasına alt alta yazması yardım llütfen

Ekli dosyalar

Merhaba;
D1 hücresine txt için dosya adı yazın. (örn:deneme)

Aşağıdaki kodları Sayfa1 sayfasının kod bölümüne yerleştirin ve bir butona bağlayın.
Dosyanın çalıştığı yerde deneme.txt dosyası oluşur.
İyi çalışmalar.

Sub kaydet()
yol = ThisWorkbook.Path
dosya = yol & "\" & Cells(1, "d") & ".txt"
Open dosya For Output As #1
For a = 2 To [a65536].End(3).Row
veri = Cells(a, "a") & " " & Cells(a, "b") & " " & Cells(a, "c")
Print #1, veri
Next
Close #1
MsgBox "tamam"
End Sub

muygun arkadaşım ben yardımı isterken yazmayı unuttuğun bi olay var ben 3-5 işlem biliyorum excelde bu yukardaki kodları yapıştıracak yeri açtım ama nasıl çalıştırılıyor hiç bilmiyorum yardım edecek biri varsa sevinirim

Merhaba;
Öncelikle bu siteyi iyi yorumlayın.
Burda gönüllülük esasına dayalı bir yardımlaşma var. Burda isimlerin erkan yada esra olması hiçbir anlam ifade etmez.
Şunuda bilmenizde fayda var.
-her konu herkesin yada soruya bakanın ilgi alanı/bilgi alanı olmayabilir.
-soruya katkı sağlamak/çözümü görmek adınada bakmış olabilir.
-en önemlisi soruyu çözecek insanlarında bir işi var.
-Bir diğer pencere ise burda amaç adrese teslim tablo yerine balık tutmayı öğretmek...
Paylaşımlarınızda bu konuları göz önünde bulundurursanız hepimiz mutlu oluruz.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: kodlar ofis2003 versiyonunda oluşturuldu ve denendi.

Ekli dosyalar

ya aslında yazdıklarının hepsinde haklısın zamanım daraldıkca agresifleştim sanırım özür dilerim

sorunumu anlatmaktada viraz problem yaşadım sanırım evet bu yaptığınız doğru ama ordaki rakam olayı şunu yapmasını istiyorum
D:\ABC\A1 d diskinte abc klasöründe a1 resmi var b sütununa yazdığım rakam nekadar ise okadar adresi alt alta tekrarlamak
D:\ABC\A1
D:\ABC\A1
D:\ABC\A1 3 yazdığımda bunun gibi
altına devam edeceğim b9 resmi 10 adet mesela gibi eğerki sizin için sorun değilse skype üzerinden iletişime geçmek isterim teşekkür ederim

Merhaba;
Doğru anladıysam eki tekrar deneyin.
İstediğiniz formatta txt çıktısını ekleseydiniz daha anlaşılır olacaktı.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

kesinlikle bu olay elinize kolunuza sağlık çok teşekkür ederim adresleme kısmı var onu heralde yapabilirim diye düşünüyorum

Geri