• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Txb larda birleşen verileri ayırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamlar,

Txb1 e tarih ve txb2 ye saati giriyorum,
Sayfaya aktardığımda birleştiriyorum,
Listbox da da birleşik halini görüyorum,lakin Listbox'dan veriyi TextBox'lara aldığımda ve "Bul" komutu ile de aldığımda veriler TextBox1 e birleşik olarak geliyor.
Bu seferde Userform üzerinde düzeltme yaptıktan sonra kaydet tuşu birleşik verilerle kayıt yapamayacağını bildiriyor,
Çözüm bulamadım..

Küçük bir tane örnek dosya ekleyiniz.:cool:

yanıt

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
[a1] = TextBox1 & " " & TextBox2
End Sub
Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
TextBox1 = Split(ListBox1, " ")(0)
TextBox2 = Split(ListBox1, " ")(1)
End Sub
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = 2
ListBox1.RowSource = "a1:b10"
End Sub

Ekli dosyalar

Selamlar olsun,
Kodları aldım,denemeye çalıştım ama bir türlü beceremedim,
Dosya özelliklerinden bahsedersem biraz nasıl da zorlaştırdığımı göreceksiniz.(veya ben öyle düşünüyorum).Step to Step olarak bahsedecek olursam.
*Listboxlara verileri alıyorum,Tek klik'le textboxlara yüklüyorum,Çift klikle de arşive gönderiyorum.-Ama arşivde mükerrer kayıtlara ait formül geliştiremedim-
*Tek klikle txb'lara yerleştirdiğim veriler maalesef bazı txb lara birleşik olarak geliyor.-Verdiğiniz kodu uygulayamadım-
*Arşive aktar komut düğmesi ile listboxdaki verileri arşive aktarmayı da beceremedim.
*Yeni bir hafta seçtiğimde-ki yeni kayıtlar olacak ve yapılan her kayıt o tarih aralığında ise listboxlarda gösterilecek-o kayıtlar arşive aktarılacak,yazdırıldıktan sonra da listbox temizlenecek.
Bu mantıkla bu formu dzenlemeye çalışıyorum,Step to Step olduğundan zor yerlere geldim şimdi.
Artık sevgili uzmanlarımın yardımını almaya çalışıyorum.
Sevgilerimle.

Son düzenleme:
Konu topten den düşmeden yayınlayayım istedim bir kez daha.....
Yardım veya yol göstermenizi rica ediyorum.
Sevgilerimle.

Geri