• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Türkçe karakterleri değiştirme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
Merhaba,
MS Office 2016 İngilizce kullanıyorum. İşim gereği birçok dosyada Türkçe karakterleri İngilizce karakterlerle değiştirmem gerekiyor. VBA Türkçe karakterleri tanımıyor, o yüzden değiştirme makrosu kullanamıyorum. Sorun, İngilizce Office kullanmamdan mı kaynaklanıyor? Yardımınızı rica ederim.

Merhaba,
MS Office 2016 İngilizce kullanıyorum. İşim gereği birçok dosyada Türkçe karakterleri İngilizce karakterlerle değiştirmem gerekiyor. VBA Türkçe karakterleri tanımıyor, o yüzden değiştirme makrosu kullanamıyorum. Sorun, İngilizce Office kullanmamdan mı kaynaklanıyor? Yardımınızı rica ederim.

Bu eklentinin Harf ve Kelime İşlemleri bölümünü inceleyiniz.
Eklenti kurulduktan sonra tüm excel dosyalarınızda mouse sağ tuşda kullanabilir siniz.

http://www.excel.web.tr/f52/excel-zel-lemler-menusu-eklentisi-sao-tu-t157219.html

Merhaba,

Alternatif olarak excel sayfasına Türkçe karakterleri yazıp yanındaki sütuna da İngilizce karşılıklarını yazarak makro ile değiştir işlemini yapabilirsiniz.

Korhan Bey,
Öneriniz üzerine, Data sayfasında A1:A6 aralığına sırayla ĞÜŞİÖÇ yazdım, B1:B6 aralığınaysa GUSIOC yazılı. Sayfa1'de konu çalıştırdığımda Sayfa1'de data sayfasında A1:A6 aralığında bulduğu karakterleri B1:B6 aralığındakilerle değiştirecek mako için yardımınızı rica ederim.

Merhaba,
Sn.asri'nin belirttiği eklentiyi kurdum ancak ilgili yolla G Ş ve İ harfler değişmiyor. biraz araştırma yaptığımda bu 3 harf için genel bir sorun olduğunu fark ettim. Sn.İdris'in verdiği sayfalardaki örnekleri ise bu basit talebime uyarlamayı beceremedim, daha iler excel bilgisi gerekiyor. Basitçe, Sn. Korhan'ın dediği şekilde, Data sayfaasında E1:E6 arasındaki değerleri yine Data E7:E12 arasındaki değerlerle değiştirecek (bunu başka sayfalarda uygulayacak elbette) makro için yardımınızı rica ederim.

Merhaba,
Sn.asri'nin belirttiği eklentiyi kurdum ancak ilgili yolla G Ş ve İ harfler değişmiyor. biraz araştırma yaptığımda bu 3 harf için genel bir sorun olduğunu fark ettim. Sn.İdris'in verdiği sayfalardaki örnekleri ise bu basit talebime uyarlamayı beceremedim, daha iler excel bilgisi gerekiyor. Basitçe, Sn. Korhan'ın dediği şekilde, Data sayfaasında E1:E6 arasındaki değerleri yine Data E7:E12 arasındaki değerlerle değiştirecek (bunu başka sayfalarda uygulayacak elbette) makro için yardımınızı rica ederim.

Eklenti G,Ş ve İ harflerini G,S ve I olarak değiştirebilmektedir.
Sizin dosyanızdaki harflerde karakter kodlama ile ilgili bir sorun olabilir.

Örnek dosyanızı ekleyebilir misiniz?

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Ayrıca uygulamalı dosya ektedir.

Harici Link (Silinebilir) ; http://s6.dosya.tc/server10/0kci6y/ORNEK.rar.html

Kod:
Option Explicit

Sub TR_EN_CHANGE_CHARACTER()
    Dim S1 As Worksheet, Karakter As Range

Set S1 = Sheets("Data")

For Each Karakter In S1.Range("E1:E12")
        If ActiveSheet.Name <> "Data" Then
            ActiveSheet.Cells.Replace What:=Karakter, Replacement:=Karakter.Offset(0, 1), LookAt:=xlPart, SearchOrder _
            :=xlByRows, MatchCase:=True, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
        End If
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Geri