• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Türkçe karakter sorunu

Formuda çok aramama rağmen tam istediğimi bulamadım.Textbox da aradığım istediğim ismi yazıp listboxta bulmak istiyorum fakat "I" harfini yazdığımda çıkmıyor "İ" yazarsam çıkıyor bunu düzeltmek istiyorum.Belki şunu diyeceksini elin yaz ne olur ki diye fakat ikinci açılan userform buna bağlı olduğu için istediğim sonucu vermiyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Dosyam ekte

Ekli dosyalar

Ardaşlar hiç olmazsa "I" harfi ile yazılan bir verinin Textbox yansımasını "İ" hrfi ile getirmesini nasıl sağlayabilir?Bunun ilgili bilgisi olan var mı?

Merhaba,

Sorunuzu tam olarak anlayamadım.

Sayfadaki Bul butonuna basıp formu açtık, sonra ADI SOYADI bölümüne, I yada İ yazınca yazdığım gibi TextBoxa yansıyor. Sorun nedir ? Ya da ben konuyu yanlış mı anladım.

Sorun şu örnek veriyorum Texboxa YILMAZ yazarken YİLMAZ yazmak zorundayım listboxta gözükmesi için.Ayrıca Adı-Soyadı(Combobox2) kısmında YILMAZ çıktığı için Userformda otamatik olarak yansıması gerekirken "I" harfi yüzünden bu işlem gerçekleşmiyor.

Sirala1 kodunda,

Kod:
aranan1 = [B][COLOR=red]LCase[/COLOR][/B](Replace(Replace(LCase(Mid(Sheets("veri").Cells(i, sat).Value, 1, j)), "ı", "I"), "i", "İ"))

LCase yerine UCase yazarak deneyin.

.

Tmm oldu tşk ederim....

Son düzenleme:
Geri