• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Türkçe karakter problemi

Merhaba,
Excel dosyamızda isimler bu şekilde gözükmektedir. Ne yapmamız gerekiyor? Excel içinde düzgün görüntülememiz gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
safiye gülek
yücel sahan

Merhaba,

Tüm karakterleri değiştirmeniz gerekir.

Genelde başka ortamlardan gelen dosyalarda bu oluşur.

İşin kaynağını bilirseniz uğraşmak zorunda kalmayabilirsiniz.

Merhaba,

Tüm karakterleri değiştirmeniz gerekir.

Genelde başka ortamlardan gelen dosyalarda bu oluşur.

İşin kaynağını bilirseniz uğraşmak zorunda kalmayabilirsiniz.

Her hafta sürekli aynı yerden mail geliyor ve kurumsal bir firma olduğu için değiştirtme imkanım maalesef yok. Tek tek değiştirmek çok zaman alıcı binlerce satır geliyor her mailde. Daha kısa yol formülü yok mudur?

Şimdi gelen mailde Türkçe karakterlere karşılık hangi karakterler geliyor onu tespit edin önce

Örneğin bu ilettiğiniz örnekte
safiye gülek = safiye gülek
yücel sahan ?= yücel sahan

Yani ü = ü harfine denk geliyor.

eğer bunların tespitini yapabiliyorsan verilerinin A sütununda varolduğunu düşünürsek aşağıdaki bir makro ile işi çözebilirsin sanırım

Kod:
Sub degistir()
    Columns("A:A").Select
    Selection.Replace What:="ü", Replacement:="ü"
    Selection.Replace What:="A%8", Replacement:="ş"
End Sub

Merhaba;
dbf dosyasında aynı sorunu bende yaşıyorum. Bu kodu gösterdiğim dosyada bütün satır ve sütunlarda değişiklik yapacak şekilde yazabilir misiniz. karakterleri ben eklerim.

Son düzenleme:
Merhaba;
dbf dosyasında aynı sorunu bende yaşıyorum. Bu kodu gösterdiğim dosyada bütün satır ve sütunlarda değişiklik yapacak şekilde yazabilir misiniz. karakterleri ben eklerim.

Excel özel işlemler eklentisine gelişmiş bul değiştir özelliği eklendi.

Liste ile bir den fazla bul değiştir işlemini bir defada yapabilirsiniz.

* Tümünü değiştir
* İlk bulduğunu değiştir
* Son bulduğunu değiştir

http://www.excel.web.tr/f52/excel-zel-lemler-menusu-eklentisi-sao-tu-t157219.html

Son düzenleme:
Excel özel işlemler eklentisine gelişmiş bul değiştir özelliği eklendi.

Liste ile bir den fazla bul değiştir işlemini bir defada yapabilirsiniz.

* Tümünü değiştir
* İlk bulduğunu değiştir
* Son bulduğunu değiştir

http://www.excel.web.tr/f52/excel-zel-lemler-menusu-eklentisi-sao-tu-t157219.html

Sn. asri ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum. Benim yaşadığım sorunda karakterler hep sabit. "ı" > "─▒" bu şekilde geliyor yani hep.

Benim için hazırladığın potansiyel_hazırla dosyası gibi bir şey yapılabilir mi? Butona basınca karakter sorunu olan dosyayı göstersem, o dosya üzerinde değişiklik yapsa direk.

Sn. asri ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum. Benim yaşadığım sorunda karakterler hep sabit. "ı" > "─▒" bu şekilde geliyor yani hep.

Benim için hazırladığın potansiyel_hazırla dosyası gibi bir şey yapılabilir mi? Butona basınca karakter sorunu olan dosyayı göstersem, o dosya üzerinde değişiklik yapsa direk.

Her zaman örnek dosya çok daha bilgilendirici olur : )

Ayrıca bu bir eklenti olduğu için tüm excel dosyalarınızda mouse sağ tuşta çalışmaktadır.
Yapmanız gereken sadece sağ tuş yapıp bul ve değiştir e bilgi girmek.

Her zaman örnek dosya çok daha bilgilendirici olur : )

Ayrıca bu bir eklenti olduğu için tüm excel dosyalarınızda mouse sağ tuşta çalışmaktadır.
Yapmanız gereken sadece sağ tuş yapıp bul ve değiştir e bilgi girmek.

Üstat örnekler aşağıda :)
Senin eklenti çok güzel. Ama değişiklik yapmak istediğim karakterleri her seferinde girmem gerekiyor yanlış anlamadıysam. Benim sorun yaşadığım karakterler standart. İdris Beyin dosyasındaki gibi bir tablo olsa ben karakterleri tabloya girsem bir daha karakter girmem gerekmeden her seferinde dosyayı göstererek işlem yapılabilir mi?

Benim için hazırladığın dosya:http://s3.dosya.tc/server9/46zrpt/Potansiyel_Hazirla_v2.zip.html

Değişiklik yapmak istediğim dosya örneği:ndx_pol.xlsx - 322 KB

İdris Beyin makrosu:http://www.excelgurusu.com/coklu-bul-degistir-find-replace/

.

Benim dosyadaki yöntemlerin her biri sorunuzu çözüyor. Yapamadığınız şey nedir?

.

.

Benim dosyadaki yöntemlerin her biri sorunuzu çözüyor. Yapamadığınız şey nedir?

.

Evet sizin dosya işime yarıyor. Bu yöntemlere ek olarak, benim değişiklik yapmak istediğim dosyadan verileri kopyalamak yerine, direk o dosya üzerinde değişiklik yapan bir seçenek evlenemez mi? Yani kopyala yapıştır yapmadan.

Evet sizin dosya işime yarıyor. Bu yöntemlere ek olarak, benim değişiklik yapmak istediğim dosyadan verileri kopyalamak yerine, direk o dosya üzerinde değişiklik yapan bir seçenek evlenemez mi? Yani kopyala yapıştır yapmadan.

.

Dosyadaki kopyala yapıştır olayı deneme için verilmiş bir olay. Temelde hiçbir özelliği yok.

Bakın fazla uzatmadan, siz dosyanızda hangi karakterlerin Türkçe'nin hangi harflerine denk geldiğinin bir listesini verin. Sorunu çözelim.

.

.

Dosyadaki kopyala yapıştır olayı deneme için verilmiş bir olay. Temelde hiçbir özelliği yok.

Bakın fazla uzatmadan, siz dosyanızda hangi karakterlerin Türkçe'nin hangi harflerine denk geldiğinin bir listesini verin. Sorunu çözelim.

.

İdris bey çok teşekkür ederim ilginiz için. Ben anlayamadım tam kusura bakmayın, sizi de uğraştırdım. Değişecek karakterleri ekteki dosyaya yazdım.

degistir.xlsx - 10 KB

İdris bey çok teşekkür ederim ilginiz için. Ben anlayamadım tam kusura bakmayın, sizi de uğraştırdım. Değişecek karakterleri ekteki dosyaya yazdım.

degistir.xlsx - 10 KB

.

Bulunacak karakterler unicode karakterler olduğundan kodda bunlar kullanılmıştır.

Kod:
'İ.Serdar

'Scripting.Dictionary yöntemi. Değerleri koda yazmak
Sub BulDegistir1()

Set pDict = CreateObject("Scripting.Dictionary")
pDict.Add ChrW(9532) & ChrW(351), "ş"
pDict.Add ChrW(9472) & ChrW(9618), "ı"
pDict.Add ChrW(9500) & ChrW(231), "Ç"
pDict.Add ChrW(9472) & ChrW(9617), "İ"
pDict.Add ChrW(9532) & ChrW(350), "Ş"
pDict.Add ChrW(9500) & ChrW(9565), "ü"
pDict.Add ChrW(9500) & ChrW(251), "Ö"
pDict.Add ChrW(9500) & ChrW(163), "Ü"
pDict.Add ChrW(9472) & ChrW(350), "Ğ"
pDict.Add ChrW(9472) & ChrW(351), "ğ"
pDict.Add ChrW(9500) & ChrW(194), "ö"
pDict.Add ChrW(9500) & ChrW(287), "ç"

'Buraya istenildiği kadar ekleme yapılabilir.

For Each p In pDict
    Columns("an:zz").Replace what:=p, replacement:=pDict.Item(p), LookAt:=xlPart, _
        SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
        ReplaceFormat:=False
        Next

End Sub

Dosyanız burada.

http://s3.dosya.tc/server9/71hi1k/degistir.rar.html

.

Geri