• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Türkçe formülü hücreye makroyla insert etmek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan snx111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

snx111

Banned
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
Bu formülü makro ile nasıl nasıl mesela a1 hücresine insert edebilirim ?

inglizceye çevirmek şartmıdır ?
2010 tr kullanıyorum vba nında türkçesi varda benim mi haberim yok ?

Kod:
range("a1").formula= "=KAYDIR($V1;;TOPLA.ÇARPIM(MAK(($V1:$AH100=$A1)*SÜTUN($V1:$AH100)-SÜTUN($V1))))"

Sanırım ing ye çevirmem şart

Son düzenleme:
Çevirdim ama yine olmadı makro ile formul insert etmek için formulude makroya uyarlamak lazım ?
Küçük formüllerde problem çıkmıyor

If Range("a1") <> "" Then Range("a2").Formula = "=offset($V1;;sumproduct(MAx(($V1:$AH100=$A1)*column($V1:$AH100)-column($V1))))"

error "1001" application denined error

If Range("a1") <> "" Then Range("a2").Formula = "=offset($V1;;sumproduct(MAx(($V1:$AH100=$A1)*column($V1:$AH100)-column($V1))))"

şu column daki boşluk sanırım forumdaki bir hatadan boşluk gösteriyor 2 defa denedim bende boşluksuz !!!1

Hocam ben de hata vermedi.
Range("a2").Formula = "=offset($V1,,sumproduct(MAX(($V1:$AH100=$A1)*column($V1:$AH100)-column($V1))))"

Hocam ben de hata vermedi.
Range("a2").Formula = "=offset($V1,,sumproduct(MAX(($V1:$AH100=$A1)*column($V1:$AH100)-column($V1))))"
sorun çözüldü teşekkür ederim ;

devamsal olarak bir sorum daha olacak formulu değilde formülün sonucunu a2 hücresinde göremezmiyim makroda yine ;

sayfada ("a2") ye bakınca sadece sonuç görünsün ; formul görünmesin istiyorum;

formulu bir dim x as integer ; yada dim x as range ; atayıp range("a2")=x.value gibi bir şey söz konusu olabilirmi ?

Son düzenleme:
Range("a2").Formula = "=offset($V1,,sumproduct(MAX(($V1:$AH100=$A1)*colu mn($V1:$AH100)-column($V1))))"
Range("a2")=Range("a2").value
bu işinizi görür mü?

Range("a2").Formula = "=offset($V1,,sumproduct(MAX(($V1:$AH100=$A1)*colu mn($V1:$AH100)-column($V1))))"
Range("a2")=Range("a2").value
bu işinizi görür mü?

işimi görüyor sagolasın ama tabiri caizse formül sayfaya hiç dokunmasın istiyorum mümkünse yoksa buda işimi görür teşekkürler ..

Ama o zaman tek hücrede işlem yaparsınız. Döngüyü almanız gerekebilir. Sanırım En kısa ve en hızlı bu yol olsa gerek.

Geri