• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

türçe karakter sorunu çözümü hakkında

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
sayın arkadaşlar

dosyam = ThisWorkbook.Path & "\" & LCase(Range("a1").Value & " " & LCase(Range("E11").Value & " " & LCase(Range("e12").Value & " ile " & LCase(Range("f11").Value & " " & LCase(Range("f12").Value & "-" & LCase(Range("I4").Value & ".xlsm"))))))

yukardaki makro kodu ile (e11+e12+f11+f12) hücrelerindeki isimleri birleştirip kaydediyorum.

Ancak kayıt yaparken büyük harfleri küçük kaydet yapınca e12 ve f12'deki hücrelerde yazan soyadı "KIRMIZI" yazıyor ise "kirmizi" , e11 ve f11 hücresinde yazan isimlerde "SILA" yazan adı "sila"olarak yazdığı için sorun çıkmaktadır.

Bunu düzeltmeme yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar.

internette böyle bir kod buldum ama bir türli uyarlayamadım.
LCase((Replace(Replace(Range("e12").Text, "I", "ı"), "İ", "i")))

Kod:
dosyam = ThisWorkbook.Path & "\" &LCase ((Replace(Replace(Range("a1").Text, "I", "ı"), "İ", "i"))) & " " & LCase((Replace(Replace(Range("e11").Text, "I", "ı"), "İ", "i"))) & " " & LCase((Replace(Replace(Range("e12").Text, "I", "ı"), "İ", "i"))) & " ile " & LCase((Replace(Replace(Range("f11").Text, "I", "ı"), "İ", "i"))) & " " & LCase((Replace(Replace(Range("e12").Text, "I", "ı"), "İ", "i"))) & "-" & LCase(Range("I4").Value & ".xlsm")

sayın fireman
çok teşekkür ediyorum elinize sağlık

Geri