• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tür Uyuşmazlığı Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan quesh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007,2010
Arkadaşlar 5 dakka önce hiç bir sorun yokken aynı command buttona şimdi tıkladığımda " Tür Uyuşmazlığı " hatası alıyorum ve debug dediğimde ;

Private Sub CommandButton18_Click()
Unload Me

UserForm10.Show

End Sub

UserForm10.Show kısmı sarı oluyor. nedeni nedir ? nasıl düzeltebilirim sorunu ? anlamadığım şey hiçbir sorun yoktu gayet düzgün çalışıuyordu neden kaynaklanmış olabilir bu sorun sizce?

dosyam çok büyük ve özel veriler içerdiğinden ekleyemiyorum malesef... : (

Arkadaşlar 5 dakka önce hiç bir sorun yokken aynı command buttona şimdi tıkladığımda " Tür Uyuşmazlığı " hatası alıyorum ve debug dediğimde ;

Private Sub CommandButton18_Click()
Unload Me

UserForm10.Show

End Sub

UserForm10.Show kısmı sarı oluyor. nedeni nedir ? nasıl düzeltebilirim sorunu ? anlamadığım şey hiçbir sorun yoktu gayet düzgün çalışıuyordu neden kaynaklanmış olabilir bu sorun sizce?

Merhabalar,

"Debug" butonuna bastıktan ve sarı renkle işaretlenmiş ilk kod satırını gördükten sonra; "F8" tuşuna basın. Her "F8" tuşuna bastığınızda kod bir satır daha işlenecektir. Başka hata veren bir satıra gelene kadar, "F8" e basmaya devam edin.

Hangi satırda, hata veriyorsa, o satırı buraya yazın.

Tekrar değerlendirelim.

.

Çok iyi bilmiyorum ancak benim aklıma gelen şu:

UserForm10 a gelen verileri ve UserForm10'dan aktardığınız verileri kontrol edin bence. Kullanılan alanlar için ayarladığınız tür ile gelen yahut giden verinin türü uyuşmuyor olabilir. Örneğin UserForm10 daki bir textbox a saat verisi geliyor diyelim. Formatı olarak da 00:00 ayarlı. Ancak gelen veri 10.00. Yani bunun gibi veri giriş hataları olmuş olabilir. Bir kontrol etmenizde fayda var. Sorun çözülmezse zaten konunun uzmanı arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

f8e bastığımda sırasıyla

Private Sub UserForm_Initialize()
Set d = CreateObject("Scripting.Dictionary")
ListView1.ListItems.Clear
ListView1.ColumnHeaders.Clear
ListView1.View = lvwReport
With ListView1.ColumnHeaders
.Add , , "Sayfa", 70
.Add , , "Hücre", 40
.Add , , "Aranan", 65
End With

For syf = 1 To Sheets.Count
For i = 2 To Sheets(syf).Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
deg = Sheets(syf).Cells(i, "a")
If Not d.exists(deg) Then
d.Add deg, deg
ComboBox1.AddItem deg
End If
Next i

kısımları sarı oluyor sonra tekrar
deg = Sheets(syf).Cells(i, "a")
If Not d.exists(deg) Then
end if
next i kısmı sarı oluyor

Ferhat Pazarçevirdi;524699' Alıntı:
Merhabalar,

"Debug" butonuna bastıktan ve sarı renkle işaretlenmiş ilk kod satırını gördükten sonra; "F8" tuşuna basın. Her "F8" tuşuna bastığınızda kod bir satır daha işlenecektir. Başka hata veren bir satıra gelene kadar, "F8" e basmaya devam edin.

Hangi satırda, hata veriyorsa, o satırı buraya yazın.

Tekrar değerlendirelim.

.

Döngüye aldığınız Sheet (Sayfa) ' leri, kontrol edin.

Herhangi bir sayfanın; A sütunundaki hücrelerde, HATA değeri (YOK, SAYI/0 vs) olup olmadığına bakın.

.

Geri