• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tümünü Hesaplamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

http://s6.dosya.tc/server8/9ifkc8/Sablon_Dosya2.rar.html

vermiş olduğum dosyada ; "Tümünü Hesapla" butonu ile Tüm sayfaları nasıl hesaplatabilirim ..?

1- sayfalardaki 0 yazan yerlere yazılacak. işlem olmayan satırlarda hesaplama yapılmayacak.. ( işlem yapılmayacak satıra örnek : K1- KANAT DUVARI )

2- Sayfalar bu örnek dosya da hepsi aynı biçimde verildi.. Bu durum sabit değildir.

3- Tüm sonuçlar her sayfada, her zaman D sütununda olacaktır.. hesapla sütunu sabittir.

4- Tablolar her zaman B sütunu ve ikinci satırdan başlamaktadır. bu durum sabittir. değişken olan tablo içindeki işlem satırları ve satır sayılarıdır.

Yardımcı arkadaşa şimdiden Teşekkürler..

Son düzenleme:
Merhaba, bu işlemler için makroya gerek olmadığını düşünüyorum.
Eğer = işaretini sayıların olduğu kısmın başına yerleştirirseniz zaten sorun çözülmüş ve siz yazdıkça da cevap çıkmış olacaktır. Eğer makro ile istiyorsanız yine yapılır ama gerçekten ihtiyacınızın ne olduğunu doğru anlamak gerekiyor.

Daha açıklayıcı bir bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.

Merhaba, bu işlemler için makroya gerek olmadığını düşünüyorum.
Eğer = işaretini sayıların olduğu kısmın başına yerleştirirseniz zaten sorun çözülmüş ve siz yazdıkça da cevap çıkmış olacaktır. Eğer makro ile istiyorsanız yine yapılır ama gerçekten ihtiyacınızın ne olduğunu doğru anlamak gerekiyor.

Daha açıklayıcı bir bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.

Tabiki hocam. şöyle; "Eşittir" ekleyerek yapılacağını biliyorum. Ama tüm sayfaları kapsayacağından böyle bir yöntem düşündüm. = eklesek de yine buton ile yapacağız. Tablo sabit değil.. Uzunluklar işleme göre farklılık göstrebiliyor... o yüzden sabit formül kullanmak yerine makro ile çözmek istiyorum.

Merhaba,

Deneyiniz...

Kod:
Sub sayfalar_TOPLA()
    For Each syf In Array("BETON", "KATRAN BADANA", "GROBETON", "SU TUTUCU")
    Set s = Sheets(syf)
        For i = 2 To s.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row
            If s.Cells(i, 3) <> "" Then
                s.Cells(i, 4) = Evaluate(Replace(s.Cells(i, 3), ",", "."))
            End If
        Next i
    Next syf
    MsgBox "İşleminiz tamam.", vbInformation, Environ("username")
End Sub

Ziynettin;

Hocam çok Teşekkürler, Tamamdır.. Elinize sağlık.

Tek Tuşla Kopyala Yapıştır Butonu

Arkadaşlar Merhaba,

Ben bir butona atayacağım makro yardımı ile o butona tıkladığımda g3:g183 ve h3:h183 aralığını kopyalayıp g3:g183 arasını e3:e183'e h3:h183 arasını ise f3:f183 arasına değer olarak yapıştırmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz ?

Geri