• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tüm zamanların en iyi 6 sını bulmak

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
Ustalarımdan bir ricam daha olacak şartı olarak atların ŞARTLI-2'de koşmuş oldukları yarışların kaç tane oldukları b1 hücresinde eğersay formülü ile alınıyor.
ben buraya şartlı-2 168 tane değildeYarış sonuçları sayfasındaki Şartlı-2 de bulunan sıralamanın küçükten büyüğe olacak şekilde en iyi 6 tane atın sıralanmasını Sayfa 1'e alınmasını nasıl sağlayabilirim. Bunu Yaparkende c2'de sıralama yapılmış Sayfa 1'e alırkende H sütunundaki dereceye göre en iyi 6 dereceyi sıralasın

Ekli dosyalar

Sayın Turist herzamanki gibi yardımcı oldunuz, fakat Filtre uygulamasını kendi sayfasında uygulayabilirsiniz.benim istediğim ayrı bir sayfada formülle çekilebilmesi, kendi çalışmamda şartlı-2'yi başka sayfaya dizi formülü ile alabiliyorum ama bütün şartlı-2 ler değilde bu defa şart koşacağız en iyi 6 veya 10 veri alınacak bunu alırkende h sütununa bakıp öyle alacak

Sayın Turist herzamanki gibi yardımcı oldunuz, fakat Filtre uygulamasını kendi sayfasında uygulayabilirsiniz.benim istediğim ayrı bir sayfada formülle çekilebilmesi, kendi çalışmamda şartlı-2'yi başka sayfaya dizi formülü ile alabiliyorum ama bütün şartlı-2 ler değilde bu defa şart koşacağız en iyi 6 veya 10 veri alınacak bunu alırkende h sütununa bakıp öyle alacak

Ekli dosyayı ve açıklamayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın turist bir konuda bilgi alacağım sizden.yapmış olduğunuz çalışma farklı excel sürümlerinde çalışmadığındanmıdır nedir, şartı değitirdiğim zaman resimdeki hatayı alıyorum

Ekli dosyalar

• yok hatası.jpg
    yok hatası.jpg
    89.9 KB · Görüntüleme: 8
Sayın turist bir konuda bilgi alacağım sizden.yapmış olduğunuz çalışma farklı excel sürümlerinde çalışmadığındanmıdır nedir, şartı değitirdiğim zaman resimdeki hatayı alıyorum

Hangi sürümde kullandığınızda bu hata oluştu?

2007 sürümünde hata aldım. Aslında uyumluluk paketi yüklü ama şartlı-2 değiştirip şartlı-3 yaptıktan sonra yok hatası tekrar şartlı-2 seçildiğinde de yok hatası alıyorum

2007 sürümünde hata aldım. Aslında uyumluluk paketi yüklü ama şartlı-2 değiştirip şartlı-3 yaptıktan sonra yok hatası tekrar şartlı-2 seçildiğinde de yok hatası alıyorum

Dosyada bazı düzeltmelerle birlikte 2007,2010,2013 uyumlu olarak xlsx formatında eklenmiştir.
FORMÜL sayfası,korumalı ve gizlenmiştir.(Formüllerin yanlışlıkla silimnesini engellemek için)
EN İYİ sayfası da korumalıdır.(Yarış sayısı ve Koşu Hücrelerinden başka hiçbir alana geçemezsiniz)

İstediğiniz takdirde sayfa korumalarını kaldırabilir ve gizlenmiş sayfayı da açabilirsiniz.

Ekli dosyalar

ustam çok teşekkür ederim. yüklediğin dosyada hata aldım bilgisayara format atınca hata almadım. Daha önce yüklemiş olduğun dosyayı da açabildim sorun benden kaynaklanıyormuş. Ellerine saglık.
Son 1 sorum olacak tamam biz istedik 6 sonuç olmasınıda neden yalnızca 10 sonuçtan fazla giremeyiz.Diyelimki yıl boyunca takip ettiğimizde tüm sonuçları gireceğiz biz bunların 50 belkide 100 tanesini sıralatamazmıyız

ustam çok teşekkür ederim. yüklediğin dosyada hata aldım bilgisayara format atınca hata almadım. Daha önce yüklemiş olduğun dosyayı da açabildim sorun benden kaynaklanıyormuş. Ellerine saglık.
Son 1 sorum olacak tamam biz istedik 6 sonuç olmasınıda neden yalnızca 10 sonuçtan fazla giremeyiz.Diyelimki yıl boyunca takip ettiğimizde tüm sonuçları gireceğiz biz bunların 50 belkide 100 tanesini sıralatamazmıyız

Tabii ki girebilirsiniz.Ancak, ilk sorunuzu sorduğunuzda ne istedi iseniz, ona uygun cevap verildi.
EN İYİ sayfasında önce sayfa korumayı kaldırın, sonra A1 hücresingeli burada iken Excel üst Menüden Veri/Veri doğrulamayı açın.
Maximum tutar 10 yazan yere istediğiniz sayıyı girin.

Sayın turist aşağıdaki dizi formülünde en iyiden kötüye göre sıralıyor peki şimdi değiştirmek istediğimizde yani en kötüden en iyiye sıralama yapsak ne yapmam gerekiyor

Kod:
=EĞER(L3="";"";TOPLA(1*(L3>$D$3:$D$200))+1+EĞER(SATIR(L3)-SATIR($L$3)=0;0; TOPLA(1*(L3=KAYDIR($L$3;0;0;İNDİS(SATIR(L3)-SATIR($L$3)+1;1)-1;1)))))

Sayın turist aşağıdaki dizi formülünde en iyiden kötüye göre sıralıyor peki şimdi değiştirmek istediğimizde yani en kötüden en iyiye sıralama yapsak ne yapmam gerekiyor

Kod:
=EĞER(L3="";"";TOPLA(1*(L3>$D$3:$D$200))+1+EĞER(SATIR(L3)-SATIR($L$3)=0;0; TOPLA(1*(L3=KAYDIR($L$3;0;0;İNDİS(SATIR(L3)-SATIR($L$3)+1;1)-1;1)))))

Tek satır bir formülle, nasıl bir cevap bekliyorsunuz?

özür dilerim sayın turist, günde yüzlerce dosya ile uğraştığınızı bir anda unuttum. Dosyam ekte olup formül sayfasında işaretlediğim sarı alanları daha önce yapmıştık, şimdi ise en kötü kırmızı olanları bulmak istiyorum

Ekli dosyalar

özür dilerim sayın turist, günde yüzlerce dosya ile uğraştığınızı bir anda unuttum. Dosyam ekte olup formül sayfasında işaretlediğim sarı alanları daha önce yapmıştık, şimdi ise en kötü kırmızı olanları bulmak istiyorum

EN KÖTÜ Sayfasında;
B3 hücresine:
Kod:
=EĞER($A3="";"";İNDİS(FORMÜL!A$3:A$200;KAÇINCI(BÜYÜK(FORMÜL!$R$3:$R$200;SATIR()-2);FORMÜL!$R$3:$R$200;0)))
yazıp G3'e kadar kopyalayın.
sonra
H3 hücresine:
Kod:
=EĞER($A3="";"";İNDİS(FORMÜL!H$3:H$200;KAÇINCI(BÜYÜK(FORMÜL!$R$3:$R$200;SATIR()-2);FORMÜL!$R$3:$R$200;0)))
yazıp, P3'e kadar kopyalayın.
Daha sonra;
A3 den P3 e kadar kopyalayıp, aşağıya doğru yapıştırın.

çok teşekkür ederim sayın Turist çok güzel oldu

Geri