• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tüm sütunlardaki hücrelerin dengeli dağılımı...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar kolay gelsin...Örnek dosyada detaylı açıkladım.Önsöz olarak açıklamak gerekirse amacımız hücrelerdeki değerleri birbirine aktararak dengeli bir dağılım yapmak ve bu aktarım miktarlarını listelemek.Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

Dengeli dağılım....

Arkadaşlar kolay gelsin...Örnek dosyada detaylı açıkladım.Önsöz olarak açıklamak gerekirse amacımız hücrelerdeki değerleri birbirine aktararak dengeli bir dağılım yapmak ve bu aktarım miktarlarını listelemek.Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bu konu hakkında yorum yapabilecek kimse yok mu?Soruyu tam anlamı ile izah edemedim mi?Yahut bu imkansız birşey mi ?Şimdiden teşekkürler...

Merhaba,

Ben çözüm yolu için bir makro hazırladım. Fakat istediğim sonucu alamadığım için foruma eklemedim. İşlerimin yoğunluğundan dolayıda konunun üzerine tekrar eğilemedim. İşlerim hafifleyince tamamlamaya çalışırım.

Hazırladığım eksik dosyayı ekliyorum. İnceleyin hatalı olan yerler üzerinde yorum yapıp konuyu tamamlamaya çalışırız.

Ekli dosyalar

Sağolun Korhan Bey.Gerekli incelemeyi yapıp söz konusu excelin gelişmesine katkıda bulunurum.Herşey için şimdiden teşekkürler...

Yaptığınız exceli inceledim.Oldukça güzel olmuş.Ben kendi fikrimi söyleyecek olursam işe önce - veren sipariş miktarlarından başlamak gerek.Zira - sipariş fazlalık anlamına geliyor.Bunları eritirken mesela bir üründen 2 şubede veya 3 şubede var ise bu durumda en çok fazlalık hangisinde ise (En küçük - değer) o şubedeki fazlalığı eritmeliyiz.Bu fazlalık dağıtıldığında halen söz konusu ürüne ihtiyacı olan şube var ise bu sefer ikinci en çok fazlası olan şubeden dağıtım yapmalıyız.Yolladığınız excelde ki eksiklik bu.Dağ ferahlığının dağıtımı bitince diğer şubelerin fazlalıkları ve ihtiyaçlarını (-8 be +8) değerlendirmiyor.Bunu düzeltebiliriz umarım. Gönderen depo miktar ve alan depo miktar da çok mantıklı olmuş.Zira bazen bir şubenin ihtiyacını iki şubenin fazlalıklarını birleştirerek karşılayabiliyoruz.Bu tür durumlarda bunu gözlemlemek adına gönderen depo miktar ve alan depo miktar mantığı yararlı olmuş.Tekrar teşekkürler...

Uzun süre oldu?

Arkadaşlar uzun süre olmasına rağmen henüz bir cevap alamadım.Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba ?

Merhaba,

Dağılım olayının mantığı çözülürse olay kolaylaşacaktır. İşin sırrı bu mantığı iyi analiz etmekte yatıyor. Döngü öyle kurulmalı ki tüm siparişler sıfırlanana kadar işlemeli. Bu da kolay bir mantık değil. Üzerinde biraz düşünmek gerekiyor.

Evet kolay olmadığının farkındayım.Aslında algoritmasını ben oluşturabilirim ama makroyu yazacak kadar excel bilgim yok malesef.Şöyle bir mantık yürütülebilir mi acaba?Hani havuz gibi bir depo oluşturulsun.Öncelikle tüm ihtiyaçlar büyüklük sırasına göre aktarılsın bu havuza.Böylece bir ihtiyaç birikintisi doğar.Sonrasında bu ihtiyaç birikintisini eldeki fazlalıklar ile eritebiliriz.Önce ihtiyaçların birikintisinin oluşturulmasındaki mantık eğer önce ihtiyaç birikintisi oluşturulursa eğer fazlalıklar bu birikintiyi eritmez ise ihtiyaç birikintisi olarak kalacaktır.Tam tersi durumda ise fazlalık birikintisini ihtiyaçlar ile eritsek fazlalıklar ihtiyaçlar bittiğinde bile sevk edilmeye çalışılacak ki bu da gereksiz nakliye demek olur.Yani fazlalığı ihtiyacı olmayan bir şubeye göndermenin pek mantığı yok.BU sefer o şubede fazlalık oluşturmak demektir bu.Umarım anlatabilmişimdir...

Arkadaşlar halen bu soruma bir çözüm bulamadım?Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Geri