• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tüm Sayfalardaki verileri bir sayfada toplamak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft office excel 2007 türkçe
Arkadaşlar Merhaba; ekli Dosyada tam sayıyı bilmiyorum ama yaklaşık 50 sayfa var ve ben bu sayfalardaki verileri bir sayfada toplamak istiyorum.

yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar Merhaba; ekli Dosyada tam sayıyı bilmiyorum ama yaklaşık 50 sayfa var ve ben bu sayfalardaki verileri bir sayfada toplamak istiyorum.

yardımcı olabilirmisiniz.

Aşağıdaki Murat Bey'e ait kodları bir modüle kopyalayıp deneyin

Kolay Gelsin

Sub Verileri_Topla ()
Dim syf As Worksheet
Dim i As Integer
Application.ScreenUpdating = False
Range("A2:X65000").ClearContents
For Each syf In Worksheets
If syf.Name <> "tümdata" Then
i = syf.Range("B65536").End(3).Row
syf.Range("A8:B" & i, "X" & i).Copy Sayfa1.Range("B65536").End(3)(2, 1)
End If
Next syf
Application.ScreenUpdating = True
i = Empty: Set syf = Nothing
End Sub

Son düzenleme:
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
sub aktar59()
Dim sh As Worksheet, sat1 As Long, sat2 As Long, i As Long
Set sh = Sheets(1)
sh.Select
sat1 = 2
Range("A2:X" & Rows.Count).ClearContents
For i = 2 To Worksheets.Count
    sat2 = Sheets(i).Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
    Sheets(i).Range("A8:X" & sat2).Copy
    Range("A" & sat1).PasteSpecial (xlPasteValuesAndNumberFormats)
    Application.CutCopyMode = False
    sat1 = sat1 + sat2 + 1 - 8
Next i
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, Application.UserName

End Sub

Ekli dosyalar

Merhabalar

yukarıdaki makro çok işime yarıyordu ama dosyada yeni güncellemeler yapıyorum ve şu anda a9 ile y45 arasında bulunan verileri aldırtmam gerekiyor.

Makroya nasıl bir ervize yapabiliriz

İyi geceler arkadaşlar.
Tüm sayfalar aynı, AAA sayfasından HHH sayfasına kadarki sayfalardaki bilgileri makro ile GENEL sayfasına toplayabilir miyim. Dosyam Ek'tedir. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Yeni bir başlık açmak yerine bu başlık altında sormayı uygun buldum. Yukarıda eklemiş olduğum dosyam ile ilgili yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkürler.

Formül ile yapılabilir mi bilemiyorum. Sonuç verirse formül ile de olur.

Son düzenleme:
Sorunuz anlaşılır değil.
Bir hücreden sayfa adını seçip, adını seçtiğiniz sayfadaki verileri GENEL adlı sayfada görüntülemek mi istiyorsunuz?
Eğer böyleyse, dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

Ömer bey ilginize teşekkürler. Aksine tüm sayfalardaki verilerin hepsini genel adlı sayfaya toplamak istiyorum.

Çalışma size ait tercihlerinize bir şey söylemek pek doğru değil ama şöyle bir öneride bulunmak isterim.

Belgeye kayıt işlemini ayrı sayfalarda yapıp, sonra bunları bir sayfada toplamaya çalışmak yerine, tüm kayıtları bir sayfada yapıp kayıt yaptığınız sayfadaki bir sütunda da kaydın ait olacağı sayfayı belirlemek ve bu belirlemeye göre de kaydın ilgili sayfaya aktarılmasını sağlamak daha kulanışlı olur diye düşünüyorum.

Bence işi asıl zorlaştıracak olan şey, tablolarınızda aynı sütunlarda farklı bilgilerin aşağı doğru satırlarda yer alması.

Ben olsam; ekteki belgedeki gibi bir yöntem kullanırdım ve böylece veri türü itibariyle satır sayısı sınırını da kaldırmış olurdum. Örneğin HASTANE bölümü için 8 satır ayırmışsınız, ilerde bir 9'uncu satıra ihtiyaç olduğunda sıkıntı yaşayacağınız kesin gibi görünüyor.

Söylediğim gibi tercih elbette sizin.
iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Bence işi asıl zorlaştıracak olan şey, tablolarınızda aynı sütunlarda farklı bilgilerin aşağı doğru satırlarda yer alması.

Ben olsam; ekteki belgedeki gibi bir yöntem kullanırdım ve böylece veri türü itibariyle satır sayısı sınırını da kaldırmış olurdum. Örneğin HASTANE bölümü için 8 satır ayırmışsınız, ilerde bir 9'uncu satıra ihtiyaç olduğunda sıkıntı yaşayacağınız kesin gibi görünüyor.

Söylediğim gibi tercih elbette sizin.
iyi günler dilerim.

Bu söylediğinizde tamamen haklısınız, Hastane satırı çoğaltılabilmeli.
Bu bir yoklama listesi olacak aaa bbb ccc her biri farklı birimin ve bunlar kendi personellerinin yoklamasını buraya girecek, Bende genel bir yoklama çıkarmak için bunları tek sayfaya toplamam gerekiyor.

Bu şekliyle yapabilirsek güzel olacak; biliyorsunuz insanları alışkanlıklarından vazgeçirmek zor oluyor. Yıllardır bu formatta yapılmış bana kalsa çoktan değiştirmiştim.
Teşekkürler.

Bu bir yoklama listesi olacak aaa bbb ccc her biri farklı birimin ve bunlar kendi personellerinin yoklamasını buraya girecek, Bende genel bir yoklama çıkarmak için bunları tek sayfaya toplamam gerekiyor.

Teşekkürler.

Bu konuda fikri olan arkadaş yok mu?

Sayın unur, bence belgenizin değişik sayfalarında farklı bölümlere birer-ikişer kayıt yazıp, sonra da elde etmek istediğiniz nihai çözüme göre, olması gerektiğini düşündüğünüz şekilde GENEL sayfasını elle yazarak doldurup buraya eklerseniz, isteğinize uygun öneri ve çözüm mutlaka gelecektir.
İyi akşamlar.

bende benzer bir yardım istiyorum. dosyaları hastaların tıbbi verilerini içerdiği için koyamıyorum ancak yapmak istediğim şeyi anlatıyım.
elimde 2 tane dosya var.
her iki dosyadada düşey bir şekilde tc kimlik numaraları var
ancak bundan sonra sağa doğru tc nin devamında yatay bir şekilde sıralanan farklı veriler var. bunları tek sayfada toplamak istiyorum.
yani tc numarası 1. dosyadaki verilerin sağına yatay şekilde 2. dosyadaki verileri iliştirip devam etsin.
düşeyara ile uğraştım ama bir türlü yapamadım. yardımcı olabilirmisiniz

bende benzer bir yardım istiyorum. dosyaları hastaların tıbbi verilerini içerdiği için koyamıyorum ancak yapmak istediğim şeyi anlatıyım.
elimde 2 tane dosya var.
her iki dosyadada düşey bir şekilde tc kimlik numaraları var
ancak bundan sonra sağa doğru tc nin devamında yatay bir şekilde sıralanan farklı veriler var. bunları tek sayfada toplamak istiyorum.
yani tc numarası 1. dosyadaki verilerin sağına yatay şekilde 2. dosyadaki verileri iliştirip devam etsin.
düşeyara ile uğraştım ama bir türlü yapamadım. yardımcı olabilirmisiniz

DÜŞEYARA fonksiyonunu kullanarak sonuç alacağınızı düşünüyorum.
İkişer satır örnek veri olsaydı daha net cevap alabilirdiniz.

Ömer Bey, birer ikişer satır eklenmiş olarak tekrar yüklüyorum. Belki bu şekilde daha net cevap bulabilirim dediğiniz gibi.
Düşeyara fonksiyonunu kullanıyorum ancak o kadar kapsamlı bir çalışmada nasıl olur bilemiyorum.Tüm sayfalardaki bilgileri sorgulaması nasıl yapılabilir bir fikrim yok. Belki kodlar ile mümkün olabilir diye düşünüyorum.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar; Sitede o kadar araştırma yapmama rağmen hep bilgileri ilgili sayfalara dağıtmak ile örnek var. Bilgileri tek sayfada toplama konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

Sitede yaptığım araştırmada bulduğum ve tabloya uyarladığım kod; Tek bir tablo olursa bu kodlarla oluyor ancak bir kaç tablo olduğu zaman nasıl yapılır bilemiyorum.

Private Sub CommandButton1_Click()

Dim S1 As Worksheet, Sayfa As Worksheet, Satır As Long

Set S1 = Sheets("GENEL")

S1.Select
Range("A15:H" & Rows.Count).ClearContents

For Each Sayfa In ThisWorkbook.Worksheets
If Sayfa.Name <> S1.Name Then
Satır = Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row + 1
Sayfa.Range("A15:H" & Sayfa.Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row).Copy Cells(Satır, 1)
End If
Next

Set S1 = Nothing

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Son düzenleme:
Güncellemek için..

Günaydın arkadaşlar;
16 Mesajdaki dosyamdaki soruma yardımcı olacak bir arkadaş yok mu?
Teşekkürler.

DÜŞEYARA fonksiyonunu kullanarak sonuç alacağınızı düşünüyorum.
İkişer satır örnek veri olsaydı daha net cevap alabilirdiniz.

dosyalardaki bilgileri gizlilik gereği sildim ve dosyaları biraz kısalttım. ancak 2 dosyadada eş olan şey tc kimlik numaraları. bu iki dosyadaki verileri tc kimlik numarasını tarayarak birleştirmek istiyorum. bir dosyada olan tc no diğer dosyadada varsa ondaki verileri mevcut verilerin sonuna eklesin ve kopyalasın. düşeyara ile denedim durdum ancak YOK yazıp durdu.

Ekli dosyalar

Günaydın arkadaşlar;
16 Mesajdaki dosyamdaki soruma yardımcı olacak bir arkadaş yok mu?
Teşekkürler.

Umarım sizin mesajdan sonra benim çözümünü bulamadığım soru karışıklıkta kaybolmaz:) İlgilenecek bir arkadaş arıyorum.
Teşekkürler.

Geri