• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tüm satırlarda saydırma

Excel Vers. ve Dili
office 365
H1:K1 arasındaki dört adet sayıyı B2:E10 arasındaki aralıktaki satırlarda tek tek aratıp saydırmak ve sonrasında ise maksimum değeri L1 hücresine yazdırmak istiyorum. aranılan ve sayılan değerlerin eşleşme adetlerini f sütununda hesapladım.
yani hiç F sütununu kullanmadan L1 hücresine doğru sonuç olan "4" sonucunu yazdırmak istiyorum.

H1:K1 arasındaki sayılar değişkendir.

ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba
İstediğiniz bu mu acaba ?
Kod:
=MAK(EĞERSAY($B$2:$E$10;H$1);EĞERSAY($B$2:$E$10;I$1);EĞERSAY($B$2:$E$10;J$1);EĞERSAY($B$2:$E$10;K$1))

aslında tam olarak böyle değil.mesela ikinci satırdaki 12 yi silip 13 yaptığımda sonucun üç çıkması lazım. yani loto gibi düşünün. aradığım değerler aradığım satır aralığında hangi satırda en fazla eşleşti ise o satırdaki eşleşme sayısını istiyorum.
aranan dört değerin tamamı eşleşebileceği gibi daha azı da eşleşebilir.

birçok formülü kombinasyonu denedim ama kısıtlı excel bilgim sorunu çözmeye yetmedi

çözümü olan var mı

konu günceldir. çözüm sunabilecek olan var mı

aslında tam olarak böyle değil.mesela ikinci satırdaki 12 yi silip 13 yaptığımda sonucun üç çıkması lazım. yani loto gibi düşünün. aradığım değerler aradığım satır aralığında hangi satırda en fazla eşleşti ise o satırdaki eşleşme sayısını istiyorum.
aranan dört değerin tamamı eşleşebileceği gibi daha azı da eşleşebilir.

birçok formülü kombinasyonu denedim ama kısıtlı excel bilgim sorunu çözmeye yetmedi

Bunu izah eder misiniz nasıl hesapladınız ?

aranılan değerler H1:K1 arasındaki dört sayı. eşleşen değerleri ise sarıya boyadım. 2. satırda 4 adet eşleşme var. 3. satırda üç, 4. satırda iki eşleşme, diğer üç satırda ise birer eşleşme var.
aradığımız bu eşleşmelerden en büyüğü olan dört.
2. satırdaki sayılardan birini sildiğimizde ya da aranılan sayılar ile eşleşmeyen bir sayı yazdığımızda 2. satırda da üç adet eşleşme kalacak.
dolayısı ile maksimum eşleşme bu sefer üç olacağı için sonuca ulaşamadım.

kısaca aranılan değerleri tüm tabloda aratıp, hangi satırda maksimum eşleşme varsa bu maksimum eşleşme adedini yazdıramadım.

eğersay, çokeğersay, ve, yada, mak gibi değişik formülleri birlikte denedim ama excel bilgim çok yetersiz kaldı

Aladin beyin bir çözümü;

Kod:
=MAK(DÇARP(ESAYIYSA(KAÇINCI(B2:E10;H1:K1;0))+0;DEVRİK_DÖNÜŞÜM(SÜTUN(B2:E10)^0)))

Korhan Bey zahmetiniz için size ve Aladdin Bey'e teşekkür ederim. Güzel bir çözüm

Alternatif olsun.
F2 ye girilip verileriniz kadar çoğaltacağınız formül;
Kod:
=TOPLA(--ESAYIYSA(KAÇINCI(H$1:K$1;B2:E2;)))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Sonuç için;
Kod:
=MAK(F2:F10)

Saygılar,
Wuic

Geri