• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tüm Formlara aynı işlemi yaptırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Bir çalışmada birden fazla formum var ve tüm formların çalışması sırasında aynı kodların çalıştırlması gerekli;

mesela;
MsgBox "aaa" gibi bir mesajın çıkmasını istiyorum ve çok fazla form var hepsine bu kodu yazmadan tek bir yerden bunu çözbilirmiyiz

Bir çalışmada birden fazla formum var ve tüm formların çalışması sırasında aynı kodların çalıştırlması gerekli;

mesela;
MsgBox "aaa" gibi bir mesajın çıkmasını istiyorum ve çok fazla form var hepsine bu kodu yazmadan tek bir yerden bunu çözbilirmiyiz
Merhaba
Forumlara giriştemi,Butona bastığınızda mı?
Biraz konuyu açarmısınız

mesela;

eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

Teşekkürler eki inceledim. Ama istdiğimle bunun hiç bir alakası yok. Sanırım ClassModule ile yapılmalı. Yoksa sizin çözümünüz zaten her zaman kullandığım bir yöntem, 1000 adet formunuz olduğunu düşünün her birine tek tek kod yazcaksınız, yeni eklediğiniz formlar olursa onlarada bu kodu ekleyeceksiniz, yok hangisi yeni form bilemezseniz bu kod onlarda çalışmayacak, anlatabilidim mi?

Yoksa her formda
Call ortak
şeklinde makroyu çağırmak mesele değil.

1-) (Call ortak) İstediğim bu kodu 1000 defa yazmamak
2-) 300 tane daha form eklersem hangisinde bu kodun olmadığını bulmak ve eklemek ayrı bir dert olmasın.

Bu konu hakkında bir fikri olan yok mu?

Geri