• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tüm excel dosyalarındaki makro ve formülleri silmek

mersilen

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Excel Vers. ve Dili Ofis 2003
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarda bulunan tüm excel dosyalarındaki makro ve formülleri verileri silmeden silmek mümkün mü?
Teşekkürler.

Merhaba,

Bunu ne amaçla istiyorsunuz?

Dosyaları başkasına verirken makro ve formüllerin çalışmaması için .

Bugün bir müşterime gittim böyle bir şey yaşamıştı, adamların bütün nakliye işlemleri sıkıntıya düşmüştü, bir sayfadaki plaka ve nakliye bilgileri ve ödemeleri diğer sayfadaki fatura kısmına yazmıyordu, bütün belgeleri düz metin şeklindeydi, sizin yapacağınızı söylemiyorum fakat böyle bir şey için kullanılabilecek bir şey bence yapılmamalı.

Dosyalarınız bu kadar özelse paylaşmamanız daha uygun olacaktır. Bu tarz kodların forumda paylaşılmasına karşıyım. Çünkü bizler burada paylaşım ruhunu aşılamaya çalışırken böyle istekler çok hoş olmuyor.

Bence dosyanızı verirken bütün sayfaları tek tek kopyala değer yapıştır yaparak makro içermeyen excel dosyası olarak yedek alıp onu verebilirsiniz. tabii mantıken söyledim.. böyle bir bilgim yok. hem böylece başkasına bir zarar vermemiş olursunuz. hemde sizin makro ve formülleriniz korunur.

Bence dosyanızı verirken bütün sayfaları tek tek kopyala değer yapıştır yaparak makro içermeyen excel dosyası olarak yedek alıp onu verebilirsiniz. tabii mantıken söyledim.. böyle bir bilgim yok. hem böylece başkasına bir zarar vermemiş olursunuz. hemde sizin makro ve formülleriniz korunur.
Zaten bulunacak çözüm de esasen böyle bir yöntem olacaktır.

Ancak Korhan Bey'in de belirttiği gibi paylaşım forumunda "nasıl paylaşılamayacağını" göstermek bence de uygun olmaz.

Aslında buda bir paylaşım. Buradaki arkadaş emeğini saklamak istiyor. Bu yüzden böyle bir şeyi öğrenmesinde sakınca yok. Sadece sorusu yanlış. Bilgisayardaki tüm excel dosyalarındaki makro ve formülleri silen bir makro bildiğiniz virüs gibi bişey. Düşünseniz ya bilgisayara yükleyeceğim. Çalışınca bilgisayarımdaki tüm excel dosyalarını bulacak. tüm makro ve formülleri sıfırlayacak. Bildiğin otur ağla modeli :)

Bence emeğini saklamak için yanlış bir yöntem tercih ediliyor. Çünkü bu yöntem kötü amaçla kullanılabilir. Diyelim ki bu kodu yazdık ve foruma ekledik. Kötü niyetli bir kişi bu kodları alıp iş yerindeki dosyalarda kullanırsa sorumluluk kime ait olacak.

Bir emek varsa dosya açılış şifresi eklenir. Kodlar şifrelenebilir. Böylece bir nebze olsun dosyadaki bilgiler korunabilir.

Dosyalar çok kıymetli ise ücret karşılığı paylaşılabilir. Bu da yeterli değilse hiç paylaşılmaz karşı tarafa başının çaresine bak denilebilir.

Geri