X
xlsx
Misafir
Arkadaşlar Selam
Kendime bir ana dosya oluşturdum desktop'da ANADOSYA isimli bir xls dosyası.Ve bilgisayarımın C diskinde Desktop'da var olan TEST isimli dosyadaki 500'e yakın farklı farklı isimdeki dosyalardan verileri bu ana dosyamın sheet1'ine alt alta aldırıyorum.Bunu kodlarla yapmak istediğimde aşağıdaki kodlar üzerinde değişiklikler yaparak bir yere kadar gelebildim.Bundan sonrası için yardımınızı rica ederim.
İstediğim şu:Bu 500 dosyayı hiç açmadan aşağıdaki kodlarda var olan dosya ismini(ABC.xls örneğin) ANADOSYA dosyamdaki G1den aşağıya doğru dosya isimlerini yazsam kodu çalıştırdığımda G1deki dosya adını okuyup ANADOSYAda altalta getirebilir mi?
G sütununa tüm dosya isimlerini de aslında altalta manuel yazdırmak da zaman kaybettirecek ama aklıma şuanda başka bir yöntem gelmedi.
Yardımınızı rica ederim.
Kendime bir ana dosya oluşturdum desktop'da ANADOSYA isimli bir xls dosyası.Ve bilgisayarımın C diskinde Desktop'da var olan TEST isimli dosyadaki 500'e yakın farklı farklı isimdeki dosyalardan verileri bu ana dosyamın sheet1'ine alt alta aldırıyorum.Bunu kodlarla yapmak istediğimde aşağıdaki kodlar üzerinde değişiklikler yaparak bir yere kadar gelebildim.Bundan sonrası için yardımınızı rica ederim.
İstediğim şu:Bu 500 dosyayı hiç açmadan aşağıdaki kodlarda var olan dosya ismini(ABC.xls örneğin) ANADOSYA dosyamdaki G1den aşağıya doğru dosya isimlerini yazsam kodu çalıştırdığımda G1deki dosya adını okuyup ANADOSYAda altalta getirebilir mi?
G sütununa tüm dosya isimlerini de aslında altalta manuel yazdırmak da zaman kaybettirecek ama aklıma şuanda başka bir yöntem gelmedi.
Yardımınızı rica ederim.
Kod:
[SIZE=2]
Sub aktar()
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:=Array( _
"OLEDB;Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Password="""";User ID=Admin;Data Source=C:\Desktop\TEST\ABC.xls;Mode=Share Deny " _
, _
"Write;Extended Properties=""HDR=YES;"";Jet OLEDB:System database="""";Jet OLEDB:Registry Path="""";Jet OLEDB:Database Password="""";Jet " _
, _
"OLEDB:Engine Type=35;Jet OLEDB:Database Locking Mode=0;Jet OLEDB:Global Partial Bulk Ops=2;Jet OLEDB:Global Bulk Transactions=1;" _
, _
"Jet OLEDB:New Database Password="""";Jet OLEDB:Create System Database=False;Jet OLEDB:Encrypt Database=False;Jet OLEDB:Don't Copy " _
, _
"Locale on Compact=False;Jet OLEDB:Compact Without Replica Repair=False;Jet OLEDB:SFP=False" _
), Destination:=Range("A1"))
.CommandType = xlCmdTable
.CommandText = Array("ABC$")
.Name = "ABC_1"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False