• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Total yazan kısımdaki veri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

Çalışma sayfama ekte vermiş olduğum dosyadaki Total : yazan kısmdaki veriyi buton kullanarak nasıl alabilirim.. ekteki dosya içeriği malzeme durumuna göre değişmektedir.. daha uzun , 2 yada 3 sayfada olabilir.. tek dosyada yani,,, ama Total: yazan kısım hep en sonda ve Total: <--- bu şekilde yazılmakta.. ( noktalı olarak değilde virgüllü olarak almam gerekiyor.. 18855.8 -- 18855,8)

verinin alınacağı hücre : H35
Total: 18855,8 kg

Ekli dosyayı görüntüle kesim002.txt

yardımcı arkadaşa şimdiden teşekkürler.

Sn k0081
Bu soruya cevap vermiştim.
http://www.excel.web.tr/f48/text-dosyasyndan-veri-almak-4-t131427.html
Bu linkteki 2. mesajdaki kodlarda
txt dosyasının adını değiştirin ve
Kod:
  Sheets("RAPOR").Range("G33").Value = Columns("A:A").Find(What:="Total:").Offset(0, 1)
yukardaki kod yerine aşağıda kodu yazın
Kod:
  Sheets("Sayfanızın İSMİ").Range("H35").Value = Cells.Find(What:="Total:").Offset(0, 1)

Son düzenleme:
Evet hocam benzer bir durum. fakat sizin göndermiş olduğunuz kodu butondan çalıştıramadım. verdiğiniz linkte Hata mesajıda var. eklemiştim resim olarak,,, bu sorumda sadece Total: yazan yerdeki veriyi almak istiyorum hocam. diğer kısımlar gerekli değil.

Kod:
  Sheets("Sayfanızın İSMİ").Range("H35").Value = Cells.Find(What:="Total:").Offset(0, 1)

Hocam bu vermiş olduğunuz kod bir excel sayfasından arama yapıp değeri getiriyor,, yanılmıyorsam.. aynı mantıkta yine arama yapacak ama text dosyasında,, excel sayfasında değil.. böyle bir kodlama gerekiyor hocam.

Son düzenleme:
Zaten txt dosyasında arama yapıyor.
Elbette başka yöntemle de kod yazılır. Ama en hızlı biçimi bu olduğunu düşünüyorum.
Hata veriyor dediğiniz satırda Sheets("Sayfanızın İSMİ") Burada sayfa ismini kendinize göre değiştireceksiniz.
Kodu Butona yazmayın, Butona makro atayın.
Kolay gelsin.

2007 de Geliştirici sekmesi açıkken Denetimlerde Ekle yi tıklayın Form Denetimlerinden butona tıklayın sayfaya yapıştırdıktan sonra denetimi sağ tıklayıp Makro Atadan istediğiniz makroya çift tıklayın. (Burada sadece oluşturulan modüldeki makrolar görünür) .
Aşağıdaki "farklı yöntemlerle yazılmış" :) kodu bir modül sayfası oluşturup yapıştırın
Not; Sayfa Adını ve txt dosyanızın adını kendinize göre değiştirin..
Kod:
Sub Oku()
    Dim yol As String
    Dim mevcut As Integer
    Dim satır As String
    yol = ThisWorkbook.Path & "\Liste02.txt"
    If Len(Dir$(yol)) = 0 Then
        Exit Sub
    End If
    mevcut = FreeFile()
    Open yol For Input As mevcut
    Do While Not EOF(mevcut)
        Line Input #mevcut, satır
        If InStr(satır, "Total:") > 0 Then
      sheets("Sayfa1"). Range("H35").Value = Replace(Replace(Trim(Mid(satır, InStr(satır, "Total:") + 6)), " kg", ""), ".", ",") * 1
       End If
    Loop
    Close mevcut
End Sub

Sn Ömerceri;

Çok teşekkür ediyorum,, tamamdır.. elinize - yüreğinize sağlık.. saygılar.

Geri