• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topluca formül güncelleme ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Herkese selamlar, bir konuda çözüm bulamadım. Örnekteki formul B2 hücresinde, ancak B2 den F10 a kadar her hücrede farklı şekilde. Benim yapamadığım burdaki D2:D2000 aralığını toplu olarak değiştirebilmek (yada sadece 2000'i).

Örneğin D2:D30 aralığına bakmam gerekiyor. Her hücrede tek tek 2000'i
30 yapmak zor oluyor. Yardımcı olabirseniz çok memnun olurum.

=EĞERSAY($Sayfa1.D2:D2000;"1")

Merhaba

Bul ve Değiştirden yapmayı denediniz mi?

Üstadım bul / değiştir işe yaradı. Teşekkür ederim.

Bu yöntem işime yaramıştı ama bir durum daha oluştu;

Örnekte 3 hücrede bu formuller var. Bul-değiştir ile 2000'i topluca değiştire biliyorum ama,,
=COUNTIF(Total!A2:A2000,"ship")
=COUNTIF(Total!B2:B2000,"ship")
=COUNTIF(Total!C2:C2000,"ship")

topulu şekilde aşağıdaki hale getiremiyorum. (*2:*2000) yaparak değiştiriyorum ama ana formul bozuluyor.
=COUNTIF(Total!A30:A500,"ship")
=COUNTIF(Total!B30:B500,"ship")
=COUNTIF(Total!C30:C500,"ship")

bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..
(Eğer fonksiyonla mümkün değil ise VBA ile yardım edebilirseniz çok sevinirim) Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba. Bul değiştirde yapman lazım. Ancak değiştireceğin 2000 i direkt olarak 2000 olarak değil değiştirmek istediğin örnek D2000 ise bulunacak D2000 ne yapacaksan örnek D30 olarak değiştirebilirsin.

Sagolun ama sorumu yanlis anladiniz. Ornekte gosterdigim gibi tum hucrelerde formul bozulmadan araliklari ayarlamam gerekiyor.

İki defa bul değiştir yapabilirsiniz. Birincide aranan 2: yeni değer 30: olarak; ikincide aranan 2000 yeni değer 500 olarak yapın.

Yanlış anlamadıysam kırmızılı yer
Kod:
=COUNTIF(Total![COLOR="Red"]A2[/COLOR]:A2000,"ship")

Bu gibi olacaksa:
Kod:
=COUNTIF(Total![COLOR="red"]A30[/COLOR]:A500,"ship")

Aranan'a A2 Yeni değer kısmınada A30 yazarak tümünü teğiştir yapınca olmuyormu.
eğer oluyorsa diğer B ve c için aynısını uygulayabilirsin.

Hocam oluyorda sorun bunu sıklıkla değişik aralıklara bakmak için uygulamam gerekmesi.

A5:A200
B5:B200
C5:C200
.
.
.

Burda sadece kırmızı alanı seçmemi sağlayacak ve atıyorum 30 50 aralığıyla değiştirmemi
sağlayacak bir yol aramıştım. Sanırım olmuyor, artık dediğiniz gibi iki aşamada yapmaya çalışıcam Tekrardan teşekkürler.

Geri