• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplu kayıt

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Değerli uzman arkadaşlar amacım C3:C52 aralığındaki veriyi klasör içindeki dosyalara toplu olarak kayıt etmektir. klasörde bulunan dosyaların isimleri
B3:B52 aralığnda bulunmaktadır ekte gönderdiğim dosyada detaylı bilgi verdim bu konudaki yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim hayırlı çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba
Peki liste silindiğinde nasıl olacak_?
İsimlerde verilerde silinecek mi_?
Yoksa isim dosyalarındaki veriler hep alt alta mı kayıt edilecek_?
Alt alta kayıt edilecek ise 30 satırın üstündeki veriler nasıl olacak_?

sayın asi kral dediğiniz gibi veriler değişken. bu bir öğrenci kayıt formu ve öğrencinin aldığı eğitim ve katıldığı etkinliklerin kayıtlarının tuıtulduğu dosya. örneğin klasör içinde 50 kadar öğrenciye ait dosya var ama okul içi eğitime katılan diyelimki 20 öğrenci biz bu 20 öğrencinin isimlerini b3:b52 aralığına, katıldığı etkinliği yada aldığı eğitimi ise c3:c52 aralığına yazıyorum ve sadece listede ismi buluna dosyalara kayıt yapmasını istiyorum alınan eğitimler ve eğitimi alan öğrenciler çoğu sefer değişik olacak her seferinde silinecek ve yeni isimler yazılacak

Sorularıma yanıt vermediniz_?

sayın asi kral sizin gibi değerli bir uzmanın dosyamla ilgilendiğini görünce çok memnun oldum çok sevindim excel konusundaki ustalığınıza hayran olmam bir yana kodların arasına serpiştirdiğiniz trabzon spor ile ilgili eklentiler bir trabzon sporlu olarak beni ayrıca keyiflendiriyor. sorunuza hemen cevap vermek için yazmaya başladım ama sorularınızı eksik okumuşum kusura bakmayın. liste.xls dosyasndaki verilerin değişken olduğunu söylemiştim dosyaların kayıtlı olduğu klasör içindeki dosyalara girilen veriler değişmeyecek arşivde saklanacak veriler alt alta kayıt yapılacak 30 kayıt meselesine gelince öğrencilerin sezon boyu alacağı eğitim sayısı çok fazla değil öğrenciler 2 yada 3 sezon sonra üniversite eiğitimine gidecekleri için kayıtları sonlandırılıyor ama dosyaları belli bir müddet saklanacak yani 30 dan fazla eğitim yada etkinliğe katılmıyorlar ama ne olur ne olmaz bunu 50 kayıta göre ayarlayabilirsiniz yada 30 kayıt olarakta kalabilir umarım bilgiler yeterli olmuştur ilginiz için tekrar teşekkür ederim

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kayıtlar dosyası "D:\" sürücüsünde olmalı.
Kod:
Option Explicit
Sub veri_aktar()
Dim STR1 As Long, KTP1 As String, KTP2 As Workbook
Dim SHF1 As Worksheet, SHF2 As Worksheet, XCL As Excel.Application
Dim STR2 As Long, YL As String
Set XCL = CreateObject("Excel.Application")
XCL.Visible = False
KTP1 = ActiveWorkbook.Name
YL =[COLOR="Red"] "D:\Kayıtlar\"[/COLOR]
Set SHF1 = Workbooks(KTP1).Sheets("Sayfa1")
Application.ScreenUpdating = False
For STR1 = 3 To SHF1.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
Set KTP2 = XCL.Workbooks.Open(YL & SHF1.Cells(STR1, "B") & ".xls")
Set SHF2 = KTP2.Sheets("Sayfa1")
STR2 = SHF2.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
If STR2 < 19 Then STR2 = 19
SHF2.Cells(STR2, "B") = SHF1.Cells(STR1, "C")
KTP2.Save: KTP2.Close: XCL.Quit
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamlandı", vbInformation
End Sub

.

İlk kez böyle bir noktalama işareti görüyorum.

Sayn asi_kral_1967,

_? bu işaretin anlamı ne?

.

sayın asi kral kodlar kusursuz tam istediğim gibi umarım formdaki diğer arkadaşlarında işine yarar ilginiz ve kodlarınız için çok teşekkür ederim

.

İlk kez böyle bir noktalama işareti görüyorum.

Sayn asi_kral_1967,

_? bu işaretin anlamı ne?

.

1. Sebebi alışkanlık
2. Sebebi ise soru işaretini kelimeden ayırması için kullanıyorum.

Bir sıkıntı mı var_?

1. Sebebi alışkanlık
2. Sebebi ise soru işaretini kelimeden ayırması için kullanıyorum.

Bir sıkıntı mı var_?

.

:eek: Matah bir iş yapıyormuşsunuz gibi... Bir de bir "sıkıntı mı var?" diyorsunuz? İnsan biraz adabını takınır.:eek: Bırakalım diğer her şeyi bir yana, insan aramaızdaki yaş farkını göz önünde bulundurur da öyle bir laf etmemesi gerekir.

Evet sıkıntı var?

1. Bu kötü bir alışkanlık. Bunu terketmelisiniz.

2. Soru işaretini sözcükten ayıran öyle bir kural yok. Herkes kafasına göre öyle imla kuralları icat edemez.

3. Karşı taraf ne olursa olsun saygı gösterilmesi gerekir.

Bu itibarla, lütfen, düzgün yazalım. Saygılı olalım.

.

Sanırım yanlış anladınız. Ben kurallara uymadığımı düşünmüştüm. Ondan öyle yazdım sizi kırmak değildi maksadım.
Ayrıca yaşınızı bilmiyorum. Profilinizde yazdığını söyleyeceksiniz ama ben profilinize bakmadan yazdım. Yaşınızı yazarsanız bundan sonra Yurttaş Abi ( samimiyetten ) yazmayı çok isterim.

Geri