• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplu aratmak

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaşlar,

Elimde 45bin tane numara olan bir excel sayfası var ve sonra bu sayfanın içince 9500 tane numarayı bulup silmemi istiyorlar bunu yapma şansım varmıdır?

Merhaba arkadaşlar,

Elimde 45bin tane numara olan bir excel sayfası var ve sonra bu sayfanın içince 9500 tane numarayı bulup silmemi istiyorlar bunu yapma şansım varmıdır?

Merhaba
9.500 veriyi 45.000 veri içerisinde normal yollardan bulmak için, her biri için 10 saniye harcasanız 3 gün sürer.
Bunu yapabilirim ama 3-4 gün uğraşmam lazım, benden başka iş beklemeyin diye müdürünüzle pazarlık edin.
İyi bir anlaşma yapabilirseniz gerisi kolay, 3 dakikada işi bitirir, 3 gün yatarsınız.
Siz önce müdürünüzle bu konuyu bir konuşun :)

o kadar kolay mı gerçekten? sürekli başıma gelen birşey ve ben her zaman bir şekilde başımdan savuşturuyordum ama artık sonuna geldik sallıyamıyorum :)

o kadar kolay mı gerçekten? sürekli başıma gelen birşey ve ben her zaman bir şekilde başımdan savuşturuyordum ama artık sonuna geldik sallıyamıyorum :)

Merhaba
Önerimi iyi düşün, bu tür istekleri sallama :)
Ama iyi pazarlık et. :)
Arta kalan zamanlarda bu tür işleri nasıl daha çabuk yapabileceğini öğrenmek için bizi izlemeye devam et.

Benim çalışma hayatımda prensibimdir, iş görüşmesinde koyduğum şartlardan biridir.
İstediğiniz işleri zamanında teslim ederim, arta kalan zamanlar bana aittir, bu vatandaş boş yatıyor diye sitem etmeyeceksiniz, şartını koyarım.
Kazandığım zamanları ise, daha verimli çalışabilmek için araştırmaya ayırırım.

Siz de, kazandığınız 3 günü aylaklık ederek geçirmeyeceğinize söz verin çözüm yolunu gösterelim. :)

Örnek dosya ekleyiniz.

Mesut bey dosyanız indirilemiyor yada ben beceremedim. Ücretli üyelikle ilgili bir sayfaya aktarıyor.

Merhaba

Örnek dosyanızda ne yapılmasını istiyorsunuz?

sayfa 2 deki numaraları, sayfa 1 in A sütununda bulmak istiyorum ve aynı olan satırı komple silmek istiyorum.

Merhaba

Makro çözümü uzun sürer, çok sayıda veri mevcut.
Önereceğim yöntem de uzun sürecektir ancak bunu kullanmak doğru olur.

Tüm açık programları kapatın. Makineniz kilitlenebilir!
Sayfa1'in D2 hücresine bu formülü yazıp, hücrenin sağ köşesini çift tıklayın.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Sayfa2!$A$1:$A$11411;A2)>0;1;"")
Sayfa1'in 1. satırına filtre uygulayın.
D sütunundaki filtreden 1 olanları seçin.
Filtrelenmiş alanı seçerek silin.
Filtreyi kaldırdığınızda Sayfa2'de olmayan veriler kalacaktır.

dediğiniz gibi yaptım fakat herhangibir olay vuku bulmadı, sanki formülü hiç yazmamışımcasına devam ediyor hayatına excel

Merhaba

Makro çözümü uzun sürer, çok sayıda veri mevcut.
Önereceğim yöntem de uzun sürecektir ancak bunu kullanmak doğru olur.

Tüm açık programları kapatın. Makineniz kilitlenebilir!
Sayfa1'in D2 hücresine bu formülü yazıp, hücrenin sağ köşesini çift tıklayın.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Sayfa2!$A$1:$A$11411;A2)>0;1;"")
Sayfa1'in 1. satırına filtre uygulayın.
D sütunundaki filtreden 1 olanları seçin.
Filtrelenmiş alanı seçerek silin.
Filtreyi kaldırdığınızda Sayfa2'de olmayan veriler kalacaktır.

dediğiniz gibi yaptım fakat herhangibir olay vuku bulmadı, sanki formülü hiç yazmamışımcasına devam ediyor hayatına excel

Merhaba
Ek dosyada ilk 1000 satır kullanılmıştır.
Dosya boyutu büyük olduğu için buraya ekleme şansımız yok.

Ekli dosyalar

formülü yazdıktan sonra köşesinden tutup aşağı sürükleyince istediğim işlemi yapıyor ama neden otomatik olarak en alta kadar gitmiyorki acaba bir onu beceremedim. sizide çok uğraştırdım kusuruma bakmayın lütfen

-- bununla ilgili ne yapılması gerektiğini buldum hocam kodu kopyalayıp sütunun üstüneden yapıştırınca otomatik olarak her satıra uygun olarak düzeltiyor. teşekkür ederim yardımlarınız için

Son düzenleme:
Geri