• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplamı ve tarih notu

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Bir sütundaki hücreye, ne rakam girilmişse sonucunda toplamı görmem gerekiyor. Ancak hücre üzerine gelindiğinde ise her rakamın tarihini de görebileceğim bir yönteme nasıl ulaşabilirim.

Örneğin:
121 TL 10.12.2015
218 TL 11.12.2015 gibi.

Merhaba.
Örneğin sayfanın C sütununa elle sayılar yazıyorsanız.
Yazdığınız her sayıdan sonra o hücrenin açıklama kısmına sayının yazıldığı tarihi aşağıdaki kod ile ekletebilirsiniz.
KOD'u sayfanın kod bölümüne uygulayınız.
(Alt taraftan sayfa adına fareyla sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde açılan ekranın sağ tarafındaki boş alana yapıştırınız)
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [[B][COLOR="red"]C:C[/COLOR][/B]]) Is Nothing Then Exit Sub
    Target.AddComment
    Target.Comment.Visible = False
    Target.Comment.Text Text:=Format(Now, "dd/mm/yyyy")
End Sub

Merhaba Ömer bey,
Teşekkür ediyorum ilginize fakat hücreye her girilen rakamı toplamıyor hata alıyorum.

Öte yandan açıklama da hangi rakamın hangi tarihte girildiği de olursa daha açıklayıcı olacaktır.
Örnekte yazdığım şekilde,

Bu işlemi bir kaç eklenti ekleyerek 12 sayfa daha kullanacağım.

Tek bir hücreden mi bahsediyoruz acaba?
Tek hücreye/sütuna veri girip, tek hücrede/sütunda toplam mı almak istiyorsunuz?
Sorunuz net değil bence.
Bir örnek belge hazırlayıp olması gerekeni elle yaparsanız daha çabuk ve net cevaba ulaşabilirsiniz.

Merhaba Ömer bey,
Sütunda bu işlem olacak lakin,
örneğin C3:C aralığından c3 hücresine ne rakam girersem, kendi içinde toplasın istiyorum. Öte yandan bu toplamlar ne zaman olmuş olsa, 110+221 gibi

110 TL 02.01.2015
221 TL 03.04.2015

Şeklinde görmek istiyorum.
Umarım açıklayıcı oldum.

Geri