- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Excel 2016 TR 32 Bit
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Altın üye olmadığımız için dosyayı açıp içine bakamıyoruz.
1 Müşteri Numarasına ait toplam borcu hesaplatmak istiyorsanız;
A ve B sütunlarını seçin
Ekle Pivottable Tamam
Satırlar > müşteri no
değerler > fatura tutarı
Say fatura tutarına tıklayın ve toplam fatura tutarı olarak değiştirin.
Böyle yaparsanız hangi müşterinin toplam ne kadar borcu var görürsünüz. Ödemelerle de eşleştirirsiniz.
Benim anladığım sorun budur.
Hocam summatch araştır istersen. Eskiden 1 kelime 1 işlem vardı. Yaklaşık olarak sayıya ulaşman gerekirdi. O mantıkla hareket etmek gerek.
Senin ilacın videoda mevcut.
Bu da kutools eklentisi
https://www.extendoffice.com/tr/documents/excel/5311-excel-find-all-possible-sums.html
Bu sağlıklı bir işlem olmaz. Yanlış eşleştirmeler olabilir.
Firmalarla iletişime geçerek onlardan liste istemeniz gerekli.
Genelde bu tip ödemeleri resmi kurumlar yaparlar.
Excel'de solver'in bir limiti var. 200 satırın üzerindeki işlemlerde zaten kullanamazsınız.
Bu iş formülle falan olmaz.
Bu işlem için resmi kurumları zorlamanız lazım.
Kuva
Kuvari aynen o şekilde bunlar resmi kurum ödemesi. Ancak hangi kurumlardan geldiğini bilmiyorum. Çünkü bu tutarlar defterdarlık aracılığıyla geliyor. İdris abinin hazırlamış olduğu bir formul var aslında ama ben limitini çoğaltamadım İnceyelebilirmisin ektedir.
Dosyayı indirme linkine yüklerseniz size yardımcı olurum belki
Dosyayı indirme linkine yüklerseniz size yardımcı olurum belki
Bakayım yapabilirsem iyi olur da zor gibiHocam birde görüleceği gibi rakamlar tam sayı değil yani küsuratlı tutarlarda var. Buda hata oranını azaltabilir. Ayrıca yatırılan tutarlar en fazla 4 kişinin parası oluyor. Yani 2, 3 ve 4 tutarın toplamı yatıyor. Daha fazla olmaz.
Hocam birde görüleceği gibi rakamlar tam sayı değil yani küsuratlı tutarlarda var. Buda hata oranını azaltabilir. Ayrıca yatırılan tutarlar en fazla 4 kişinin parası oluyor. Yani 2, 3 ve 4 tutarın toplamı yatıyor. Daha fazla olmaz.
Hocam dosyayı inceleyiniz. Ben 5 çözüm listesi sundum. Eğer sonuca ulaşmak için fazla çözüm yoksa döngü çok fazla olduğundan makronun işlemi bitirmesi oldukça uzun sürebilir. Dizileri maalesef yeni kavramaya başladım. Bu yüzden tanımlamalar sorun oluşturabilir. Siz çözüm adetinin düşürerek daha hızlı çözüme ulaşabilirsiniz.