• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplamda farklı şartlar

Excel Vers. ve Dili
excel 365
Office 365
ekte resmini ve dosyayı ekledim içeriğinde açıklaması var

"O6" hücresi "boş ise"
"E6" hücresindeki değeri "E" stünunda "E6" hücresinden önceki ("E5-E4-E3 gibi) hücrelerde aratıp bulduğu satırda"N" stünuna denk gelen hücre değeri ile toplayacak.
(buradaki formül tüm "N" stünunda çalışacak)

attachment.php

Ekli dosyalar

MErhaba,

Hücrelerde neyi aratıp da tüm N sürunuda çalışacak. tam anlayamadım.
As, Met ve Ant firmaları mı?

Kod:
=EĞER(O6="";ETOPLA($E$3:E5;E6;$N$3:N5);"")
N6 hücresi için bu formülü dener misiniz
O6 boş değilse ne olacağını bilmediğim için boş olarak ayarlandı

Kod:

sonucu gördüğümde farkettim ki açıklamada eksik bir nokta var
şöyle ki; sonuç üzerinden gidersek "N3" hücresindeki 5,00 değeri ile "F6" hücresindeki 21,00 değeri toplanması gerek.

ancak önemli bir nokta 18. satırdaki formüle geldiğinde kendinden önceki tüm "as" isimli firma bakiyelerini toplamak yerine 18. satırdan bir önceki yani 6. satırdaki bakiyeyi toplamalı

Kod:

formülü şöyle değiştirdim

=EĞER(O6="";ETOPLA($E$3:E5;E6;$N$3:N5)+F6;"")

ancak 18. satıra geldiğinde
=EĞER(O18="";ETOPLA($E$3:E17;E18;$N$3:N17)+F18;"")

bu formül denk geliyor ve bir mantık hatası oluşuyor
firmanın bakiyesi 5+21+55=81 olması gerekirken. bu formülde ilk baştaki 5,00 değerini 2 kere toplayarak sonuca 86,00 değerini veriyor.

Dosyanız ektedir.

Sn Turist

durumu farklı çözmüşsünüz;

fatura tutarlarını toplamışsınız, ancak bakiye kısımlarının toplanması gerek keza
ödenen kısmına yazılan miktar bakiyede değişiklik yaratıyor, ve asıl alacak bakiye stünunda kalıyor.

örneğin; as firmasına 5,00 tl fatura kesilmiş ve ödenen hanesine 3,00 TL yazdığımda bakiye 2,00 TL kalıyor ve toplama asıl etkiyi veren stün durumuna geçiyor.

yalnız bizim aradığımız formül de aynı stünda, acaba yapmak istediğim bu iki işlemi bir hücrede aynı formülde düzenleyebilirmiyiz?

yani bakiyeler toplam olarak gelirken ödenenler çıkartılabilir mi ?

Sayın, ermanusta

Sorularınıza ve örneklerinize forumda cevap bulmaya çalışırken; lütfen daha dikkatli olunuz.
Bu başlıkta açtığınız konuda hiç ödeme konusundan bahsetmeden, çözüme uygun dedikten sonra, aklınıza gelen bir durumu en başta düşünmelisiniz.

Bu hem sizin iş ve zaman kayıplarınızın önüne geçer, hem de yardımcı olma gayretindeki bütün arkadaşlarımızın moralini ve motivasyonunu etkiler.

Bir konunun çözümü için en başta harcayacağınız zamana daha önem vermelisiniz.
Başlangıç aşamasında ; olayın her koşulunu detaylı olarak düşünmeniz ve normalden biraz fazla zaman kullanmanız, size ileriki zamanlarda kazançlar ve kolaylıklar sağlar.

Söylediğiniz şekle uyarlanmış dosyanız ektedir.

Kolay gelsin....

Ekli dosyalar

Geri