• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplamadaki sorun

EK dosyadaki değerlerin en alttaki kırmızı renkle işaretli toplamında çıkan 3 rakamının nereden kaynaklandığını bir türlü bulamadım. ondalık basamağı excel 2003 de 22 basamağa kadar 2007 de 33 basamağa kadar çıkardım ancak yinede bulamadım. Nereden kaynaklandığını ve nasıl bulduğunuzu belirtmenizi rica ederim.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Bey; ilgili yazıyı okudum ( gerçi çok fazla bir şey anlamadım ama ) yinede sorunuma çözüm olmadı. Ben bu işlemle her ay maaş deönemi uğraşmak zorunda kalıyorum. Başka bir yol varmıdır acaba. Sorunun çözümüne dair.

Merhaba,

Linkte çözüm olarak YUVARLAMA fonksiyonları kullanılmasından bahsedilmiştir.

EK dosyadaki değerlerin en alttaki kırmızı renkle işaretli toplamında çıkan 3 rakamının nereden kaynaklandığını bir türlü bulamadım. ondalık basamağı excel 2003 de 22 basamağa kadar 2007 de 33 basamağa kadar çıkardım ancak yinede bulamadım. Nereden kaynaklandığını ve nasıl bulduğunuzu belirtmenizi rica ederim.

.

Buraya bakın.

http://www.excel.web.tr/f60/excelde-kayan-nokta-hesaplamalary-ve-tutarsyzlyk-t106424.html

Kısaca açıklamak gerekirse;

Devirli kesirlerin onluk sistemde 1/3=0,33333... ve 2'li sistemde 1/10= 0,00011001100110011 . . . gibi sayıların kesin sonuçları yok. Bu devirler sonsuza kadar uzar gider.

Bilgisayarlar, 2'li sisteme göre çalışırlar. şimdi 10'luk sistemden 2'lik sisteme ve daha sonra sonucun 2'lik sistemden 10'luk sisteme dönüştüğü göz önüne alınırsa, işte bu küsuratların bir tutarsızlık yaratacağı açıktır.

.

Geri