• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama

Tercihinize bir şey diyemem.
Verdiğim formülü açıklayayım:
1) GÜN(MAK($E$8:$AI$8)) kısmı ilgili ayın gün sayısını veriyor, örneğin Ocak için 31, Şubat için 28 veya 29, Haziran için 30 sonucunu verir.
2) EĞERSAY(KAYDIR($D11;0;1;;GÜN(MAK($E$8:$AI$8)));"<>") burada "<>" kısmı BOŞ OLMAYAN anlamına geliyor ve
KAYDIR işlevi kısmı da, bu arama/sayma işleminin ilgili ay kaç gün çekiyorsa E sütunundan itibaren o kadar sayıda sütunda yapılmasını sağlıyor.
KAYDIR($D11;0;1;;GÜN(MAK($E$8:$AI$8))) kısmı 2019 Şubat için 29 sütunda say, Ocak ayı ise 30 sütunda say anlamına geliyor.

Netice olarak tüm formül;
1 sayılı formül parçası sonucu olan sayıdan (ilgili ay hangisi ise 28, 29, 30 veya 31'den),
2 numaralı formül parçasının sonucu kaç ise (BOŞ OLMAYAN hücre sayısı) o sayıyı
çıkartıyor.

Merhaba,

Tabloyu anlamak için:
28,29,30,31 gün olayına girmeden.

Hücrelerde Ü-S-İ-D seçenekleri var. Bu seçenekler yoksa puantajı boş bırakıyorsunuz sanırım ve boş olan değerleri saydırarak sonuca ulaşıyorsunuz.

Çalışma mantığı bu mudur? Bu değilse gün ölçütüne girmeden tablodaki ilgili sayfanın çalışma mantığını detaylı açıklar mısınız.

Çalışma mantığı buysa; ay içinde giriş yada çıkış yapan olursa boş hücre sayımıyla çalışma günü doğru sonuç verir mi.?

Bana kalırsa birde çalışmanıza işten çıkış sütunu ilave edin. Bu şekilde puantajda çalıştığı günler boş kalırsa bile hesaplama daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.

Bu konuları netleştirdikten sonra sonuç formüle odaklanmak daha doğru olur.

Tabloyu anlamak için:
Merhaba
Tabloyu anlamak için:
Hücrelerde Ü-S-İ-D ve çalışmadığı günler içinde ██ kutucuğu. var. bunlar seçildiğinde günlerde eksilme oluyor. bundan sonra 28,29,30,31 devreye giriyor. Bu hücreler boş olursa günler 30 gün oluyor.

Tercihinize bir şey diyemem.
Verdiğim formülü açıklayayım:
1) GÜN(MAK($E$8:$AI$8)) kısmı ilgili ayın gün sayısını veriyor, örneğin Ocak için 31, Şubat için 28 veya 29, Haziran için 30 sonucunu verir.
2) EĞERSAY(KAYDIR($D11;0;1;;GÜN(MAK($E$8:$AI$8)));"<>") burada "<>" kısmı BOŞ OLMAYAN anlamına geliyor ve
KAYDIR işlevi kısmı da, bu arama/sayma işleminin ilgili ay kaç gün çekiyorsa E sütunundan itibaren o kadar sayıda sütunda yapılmasını sağlıyor.
KAYDIR($D11;0;1;;GÜN(MAK($E$8:$AI$8))) kısmı 2019 Şubat için 29 sütunda say, Ocak ayı ise 30 sütunda say anlamına geliyor.

Netice olarak tüm formül;
1 sayılı formül parçası sonucu olan sayıdan (ilgili ay hangisi ise 28, 29, 30 veya 31'den),
2 numaralı formül parçasının sonucu kaç ise (BOŞ OLMAYAN hücre sayısı) o sayıyı
çıkartıyor.
Ömer bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Sorunum ile ilgili Formülünüzü girdim sorun oluştuğu için açıklama gereği duydum. Daha iyi anlaşılması için açıklama zorunda kaldım.

Detaylı kontrol etmedim.

Kod:
=EĞER(B11="";"";30+EĞER(TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(E11:AI11;$BE$6:$BE$10))>0
 ;GÜN(SERİAY("1."&$P$2&$C$2;0))-30;0)-TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(E11:AI11;$BE$6:$BE$10)))

Son düzenleme:
Detaylı kontrol etmedim.

Kod:
=EĞER(B11="";"";30+EĞER(TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(E11:AI11;$BE$6:$BE$10))>0
;GÜN(SERİAY("1."&$P$2&$C$2;0))-30;0)-TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(E11:AI11;$BE$6:$BE$10)))
Hayırlı sabahlar iyi çalışmalar. Formülü uyguladım Hücrelerde Ü-S-İ-D ve çalışmadığı günler içinde ██ kutucuğu. var. bunlar seçildiğinde günlerde eksilme oluyor.

Evet 31 çekmeyen ayları hesaba katmamışım. Şimdi tekrar dener misiniz.
=EĞER(EĞERSAY(E10:AI10;"<>")>0;EĞER(GÜN(SERİAY(TARİH(C1;AY(("01."&P1)*1);1);0))=31;31;30)-EĞERSAY(E10:AI10;"<>");30)

merhaba dalgalikur,
buradaki gün(seriay(tarih formülleri ile yaptığınız işlemi açıklayabilir misiniz?
konuyu takip ediyorum, öğrenmek için soruyorum.

Hayırlı sabahlar iyi çalışmalar. Formülü uyguladım Hücrelerde Ü-S-İ-D ve çalışmadığı günler
içinde ██ kutucuğu. var. bunlar seçildiğinde günlerde eksilme oluyor.

Merhaba,
Eksilme oluyor cümlesini tam anlayamadım. İstediğiniz sonuçları elde ettiniz mi? Hata varsa hangi durumlarda oluyor.

Bir sorun görünmüyor. Kontrol eder misiniz.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

Sayın adaşımın da belirttiği gibi; personelin seçili ay içinde işe başlamış olma ve/veya aynı ay içinde işten ayrılmış olma hali de netleşmeli.

Zira diyelim; ilgili ay Şubat 2019 ve ilgili kişi 10 Şubat'ta işe başlamış, 25 Şubat'ta da işten ayrılmış, siz de 3 Şubat hücresi için Ü seçtiniz.

Bu durumda Şubat ayının ilk 9 günü ile, 26-29 Şubat tarihlerine ait sütunlardaki değerlerin ve AG, AH ve AI sütunlarında yapılacak seçimlerin
hesaba katılması sizce doğru mu?
.

Tekrar merhaba.

Sayın adaşımın da belirttiği gibi; personelin seçili ay içinde işe başlamış olma ve/veya aynı ay içinde işten ayrılmış olma hali de netleşmeli.

Zira diyelim; ilgili ay Şubat 2019 ve ilgili kişi 10 Şubat'ta işe başlamış, 25 Şubat'ta da işten ayrılmış, siz de 3 Şubat hücresi için Ü seçtiniz.

Bu durumda Şubat ayının ilk 9 günü ile, 26-29 Şubat tarihlerine ait sütunlardaki değerlerin ve AG, AH ve AI sütunlarında yapılacak seçimlerin
hesaba katılması sizce doğru mu?
.
Sayın Ömer bey, İŞKUR bünyesinde çalışan elemanlar var. İŞKUR bunların maaş hesaplamasında 28 veya 29 gün çektiğinde izinli veya raporlu olduklarında 30 dan değilde 28 veya 29 günden düşülmesini istiyor. 30 ve 31 çeken aylarda 30 dan ve 31 den düşülmesini istiyor sorunda bu yüzden çıktı. belirttiğiniz tarih aralığındaki puantajıda ekteki dosyada örnek ile yaptım. İlginiz için çok teşekkür ederim. Yanlış bir yol izlemişsem uyarırsanız çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

Sayın @sedat2161 , sanıyorum bir iletişim sorunu var.
Sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz, her defasında da neredeyse aynı ifadeleri tekrarlıyorsunuz.

Örnek belgenizde, durumları birbirinden farklı olacak ve gerçekleşmesi muhtemel tüm seçeneklerin gerçekleşmesini sağlayacak şekilde

(işe giriş tarihi ilgili ay içinde olan, işten çıkış tarihi ilgili ay içinde olan, işe giriş tarihinden önceki veya işten çıkış tarihinden sonraki hücrelerde Ü vs seçilmiş, ██ seçilmiş, Şubat ayı olmasına rağmen AG, AH, AI sütunları boş olmayan ..... gibi)

yeni personel satırları ekleyin ve herbir personel için olması gereken sonuç neyse o sonucu haricen hesaplayıp olması gereken yere elle yazarak ve
bu sonuçlara nasıl ulaştığınıza dair kısa/net açıklamalar ekleyerek yeni bir örnek belge ekleyin ki mesafe kat edilebilsin.

Örnek belgeyi bu şekilde hazırladığınız, sorulara cevap vermediğiniz sürece bir sonuca ulaşmanız pek mümkün görünmüyor bence.
.

Sayın @sedat2161 , sanıyorum bir iletişim sorunu var.
Sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz, her defasında da neredeyse aynı ifadeleri tekrarlıyorsunuz.

Örnek belgenizde, durumları birbirinden farklı olacak ve gerçekleşmesi muhtemel tüm seçeneklerin gerçekleşmesini sağlayacak şekilde

(işe giriş tarihi ilgili ay içinde olan, işten çıkış tarihi ilgili ay içinde olan, işe giriş tarihinden önceki veya işten çıkış tarihinden sonraki hücrelerde Ü vs seçilmiş, ██ seçilmiş, Şubat ayı olmasına rağmen AG, AH, AI sütunları boş olmayan ..... gibi)

yeni personel satırları ekleyin ve herbir personel için olması gereken sonuç neyse o sonucu haricen hesaplayıp olması gereken yere elle yazarak ve
bu sonuçlara nasıl ulaştığınıza dair kısa/net açıklamalar ekleyerek yeni bir örnek belge ekleyin ki mesafe kat edilebilsin.

Örnek belgeyi bu şekilde hazırladığınız, sorulara cevap vermediğiniz sürece bir sonuca ulaşmanız pek mümkün görünmüyor bence.
.
İyi çalışmalar. Uyarınız için teşekkür ederim.

Geri