• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
İyi günler iyi çalışmalar. Ekli puantaj tablomda AN 10 hücresine ay 31 çekerse 31 30 çekerse 30 28 veya 29 çekerse 30 toplamı alması gerekiyor. Yardımcı olacak olan olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• 5.xlsx
    5.xlsx
    28.2 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba.

AN10 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayın.

=EĞER(GÜN(SERİAY(TARİH(C1;AY(("01."&P1)*1);1);0))=31;31;30)

Merhaba.

AN10 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayın.

=EĞER(GÜN(SERİAY(TARİH(C1;AY(("01."&P1)*1);1);0))=31;31;30)
Sayın dalgalikur arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. formülü yazdıkça kısalmak gereksinimini duydum. tek formül ile olursa işler daha kolaylaşıyor ama uğraşmak gerekiyor. personel 31 çeken ayda ücretsi izin almışsa 31 günden düşmesi gerekiyor, izin yoksa 31 çeken ayda tolam gün sayısının 30 olması gerekiyor. ekte gönderdiğim dosyamda belirttim. yardımcı olursanız çok sevinirm. formülünüze en sonda bir ekleme yaptım bilginize.

Ekli dosyalar

• 5.xlsx
    5.xlsx
    29.3 KB · Görüntüleme: 7
İlk mesajınızda 28 ve 30 çekiyorsa 30 yazsın dediniz. Şimdi 31 çekiyorsa da 30 yazsın diyorsunuz.
Direk elinizle 30 yazsanız olmuyor mu?
Ayrıca ücretsiz izin kullandığını nasıl anlayacağım? "ü" harfi ücretsiz izin kullandığı anlamına mı geliyor?

Ama yine de anladığım kadarı ile aşağıdaki formül işinizi görecektir.

=EĞER(EĞERSAY(E10:AI10;"<>")>0;31-EĞERSAY(E10:AI10;"<>");30)

Son düzenleme:
Arkadaşlar kolay gelsin sayın dalgalikur arkadaşımız sağ olsun sorunumla ilgilendi ama herhalde ben derdimi anlatamadım.
1- 31 çeken aylarda puantaj bilgisi girildiğinde 31 den düşülmesi, örneğin ücretsiz izne ayrılan (Ü) personel iki gün izin almışsa 31-2=29 olması gerekiyor.
2- Puantaj bilgisi yoksa, 31 çeken ayda toplam günün 30 olması gerekiyor çünkü ödeme 30 gün üzerinden yapılacak.
Dosyam ektedir. Formülün bir kısmı yapıldı ama sonuca daha gidilmedi. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• 6.xlsx
    6.xlsx
    24.6 KB · Görüntüleme: 5
En son yazdığım formül tam da istediğiniz şeyi yapıyor.
Son bir değişiklik yaptım tekrar dener misiniz?

Evet 31 çekmeyen ayları hesaba katmamışım. Şimdi tekrar dener misiniz.
=EĞER(EĞERSAY(E10:AI10;"<>")>0;EĞER(GÜN(SERİAY(TARİH(C1;AY(("01."&P1)*1);1);0))=31;31;30)-EĞERSAY(E10:AI10;"<>");30)

Evet 31 çekmeyen ayları hesaba katmamışım. Şimdi tekrar dener misiniz.
=EĞER(EĞERSAY(E10:AI10;"<>")>0;EĞER(GÜN(SERİAY(TARİH(C1;AY(("01."&P1)*1);1);0))=31;31;30)-EĞERSAY(E10:AI10;"<>");30)
süpersiniz çok iyi oldu. Çok teşekkürler iyi çalışmalar

süpersiniz çok iyi oldu. Çok teşekkürler iyi çalışmalar
İyi günler iyi çalışmalar. Toplam sütunundaki toplam gün sayısı, b sutunundaki tc numarsa varsa toplam yazılsın yoksa yazılmasın şeklinde acaba yapmak mümkünmü. yardımcı olursanız ço memnun olurum.

Ekli dosyalar

• 59.xlsm
    59.xlsm
    72.7 KB · Görüntüleme: 5
Şu formülü kullanın.

=EĞER(B11="";"";EĞER(EĞERSAY(E11:AI11;"<>")>0;EĞER(GÜN(SERİAY(TARİH($C$2;AY(("01."&P$2)*1);1);0))=31;31;30)-EĞERSAY(E11:AI11;"<>");30))

İyi çalışmalar, iyi günler ekli formülüme ek olarak . Şubat 28 veya 29 gün çektiğinde personel izinli olduğunda 28 veya 29 günden düşülmesi gerekmektedir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
=EĞER(B11="";"";EĞER(EĞERSAY(E11:AI11;"<>")>0;EĞER(GÜN(SERİAY(TARİH($C$2;AY(("01."&P$2)*1);1);0))=31;31;30)-EĞERSAY(E11:AI11;"<>");30))

Ekli dosyalar

• 59.xlsm
    59.xlsm
    71.7 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba.
-- Aşağıdaki ilk formül iş görür gibi görünür ancak, AG, AH veya AI hücresi dolu olduğunda hesaplama yanıltıcı olur.
-- Bu nedenle, ilk formül yerine, ikinci formülü kullanmak doğru olur.
=EĞER(B11="";"";EĞER(B11="";"";GÜN(MAK($E$8:$AI$8))-EĞERSAY(E11:AI11;"<>")))
=EĞER(B11="";"";GÜN(MAK($E$8:$AI$8))-EĞERSAY(KAYDIR($D11;0;1;;GÜN(MAK($E$8:$AI$8)));"<>"))

Son düzenleme:
sayın ömer bey teşekkür ederim. yalnız sizin yeni yazdığınız formül benim sorunuma çözüm olmadı. Benim problemim mevcut formüle veya yeni yazılacak bir formülde 28 veya 29 çeken aylarda izin girildiğinde 28 veya 29 dan düşülmesi olacak. şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Arkadaşlar kolay gelsin. Sorunuma bir çözüm bulamadım. İlgilenirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.

Bilgisayar başında değilim.
Açıklamalarınızı, "izin" yerine ... : ... hücre aralığında Ü seçeneği seçilirse, .... sütununda şu sonuç, Ü değilde XXX seçilirse .... sonuç almak istiyorum gibi açıklamanızda yarar var bence.

Bilgisayar başında değilim.
Açıklamalarınızı, "izin" yerine ... : ... hücre aralığında Ü seçeneği seçilirse, .... sütununda şu sonuç, Ü değilde XXX seçilirse .... sonuç almak istiyorum gibi açıklamanızda yarar var bence.
İzin ile kast ettiğim Ü harfi (ücretsiz izin) demek istedim.

Verdiğim ikinci formülü, sonundaki "<>" kısmını "Ü" şeklinde değiştirerek uygularsanız istenilen sonucun elde edilmesi gerekir.

Verdiğim ikinci formülü, sonundaki "<>" kısmını "Ü" şeklinde değiştirerek uygularsanız istenilen sonucun elde edilmesi gerekir.
Merhaba Ömer bey. Şimdi bu formül biraz karışık sağ olsun dalgalikur arkadaşımız benim istediği şekilde yaptı. Son anda bir değişiklik oldu. Şimdi onu düzeltmeye çalışıyorum.
1- 31 Gün Çeken günlerde Ödenecek yevmiye sayısında 30 olarak yazılacak.
2- Personelin 31 çeken günlerde açılır listede Ü (ücretsiz izin) D (devamsızlık) S (sağlık) vs. gibi sebeplerden günü eksik olduğunda 31 den düşülmesi
3- Personelin 30 çeken günlerde açılır listede Ü (ücretsiz izin) D (devamsızlık) S (sağlık) vs. gibi sebeplerden günü eksik olduğunda 30 den düşülmesi
Bunlar hepsi dalgalikur arkadaşımızın yaptığı formülde var.
4- Yanlız 28 ve 29 çeken şubat aylarında açılır listede Ü (ücretsiz izin) D (devamsızlık) S (sağlık) vs. gibi sebeplerden günü eksik olduğunda 28 çeken ayda 28 den 29 çeken ayda 29 dan düşülmesi düşülmesi.

Geri