• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplama

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2008
a label i ve b labeli var. burdaki değerleri toplayıp bir buton yardımıyla c labeline yazmak istiyorum

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim Agirligi As Integer
Agirligi = TextBox2.Text
A.Text = Agirligi / 8.23
b.Text = (Agirligi / 8.23) * 1
nasıl yapabilirim. teşekkürler

Merhaba, bilgisayar başınsa değilim ama fikrimi söyleyeyim.
Örneğin TextBox2.Text yerine (malumdur içeriği sayı değil, metin) bunu Format kod parantezi içine alıp sayıya dönüştürmeniz lazım.
Forumda TextBox sayı formatı diye arama yaparak uygun kod'u bulabilirsiniz.

v basic imi eklemek sorunumu üzerinde anlatmak istiyorum ama osya ekle bölümünü bulamadım. nasıl gönderebilirim size.

Örnek belgenizi burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız belgeye erişim bağlantı adresini burada paylaşabilirsiniz.

A.Text = Agirligi / 8.23
yazdığım yerde çıkan sonucta virgülden sonra 2 basamak yazmasını istiyorum. ama virgülden sonra çok uzun çıkıyor. onu nasıl yapabilirim

A.Text = Agirligi / 8.23
yazdığım yerde çıkan sonucta virgülden sonra 2 basamak yazmasını istiyorum. ama virgülden sonra çok uzun çıkıyor. onu nasıl yapabilirim
Merhaba.
Aşağıdakine benzer bir kod oluşturmalısınız.
Kod:
a = [B][COLOR="red"]Format[/COLOR][/B](TextBox1 / TextBox2, "[B]#,##0[COLOR="red"].00[/COLOR][/B]")
b = [B][COLOR="Red"]Format[/COLOR][/B](a / 8.23, "[B]#,##0[COLOR="red"].00[/COLOR][/B]")

Son düzenleme:
Alternatif,

Kod:
 A.Text = WorksheetFunction.Round(Agirligi / 8.23 , 2)

Geri